Jestřábí hnízdo vyloupeno! O druhém bodu rozhodl gólem v prodloužení Marek Špaček

26.10.2019, David Kubatík

Hokejisté týmu HC RT TORAX Poruba 2011 se v rámci osmnáctého kola Chance Ligy vydali na led prostějovských Jestřábů. A bylo se určitě na co dívat. V zápase, kde se skóre přelévalo z jedné strany na druhou byli ale Ostravané přece jenom šťastnější a odvezli si dva body za vítězství v prodloužení. Důležité dva góly si na své střelecké konto připsali Marek Špaček a Tomáš Gřeš.

CHANCE LIGA - 18.kolo so 26.10.17:00
LHK Jestřábi Prostějov
HC RT TORAX Poruba 2011
3:4p(0:1, 2:0, 1:2 - 0:1)
Branky a nahrávky: 24. Žálčík (Račuk, Novotný), 27. Krejčík (Berger, Novák), 57. Novotný (Berger, Muška) – 11. Gřeš (Husák, Szturc), 44. Gřeš (Hudeček, Urbanec), 45. Špaček (Ďurač, Jáchym), 63. Špaček (Urbanec, Jáchym). Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 789. Střely na branku: 31:26. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4.
LHK Jestřábi Prostějov: D. Dvořák – Hrdinka, Mrázek, Novotný, Muška, Husa, Krejčí, Brančík – Žálčík, Račuk, Kafka – Nouza, Chlán, Jandus – Berger, Novák, Krejčík – Miškář, Meidl, Pilař.
HC RT TORAX Poruba 2011: Kůdela – Husák, Slavík, Urbanec, Dluhoš, Pastor, Dundáček, Rudl – Káňa, Zdeněk, Kanko – Gřeš, Hudeček, Sikora – Obdržálek, Hlinka, Szturc – Špaček, Jáchym, Ďurač.

Zápas na ledě Jestřábů začal poměrně zostra, a to třemi vyloučeními během krátké doby. Ke změně skóre ale dopomohlo až to čtvrté, když byl v čase 9:52 vyloučen domácí Marek Račuk. O dvacet sedm vteřin později totiž vypálil od modré Husák a gólman Dvořák vyrazil puk jen před sebe přesně na hůl pohotového Tomáše Gřeše. A zkušený porubský útočník už věděl, jak se v této situaci zachovat – 0:1. Do konce úvodní části si oba týmy ještě vyměnily několik šancí, ani jedna z nich však síť za zády brankářů nerozvlnila. Po zaznění první sirény se tak hráči rozloučili za těsného vedení hostujícího celku.

Za pouhé tři minuty a osmnáct vteřin po zahájení druhé třetiny putoval na trestnou lavici za nedovolené bránění Dominik Rudl. A Jestřábi trestali již po sedmatřiceti vteřinách. Račuk dobře načasoval svou přihrávku od pravého mantinelu do mezikruží na volného Lukáše Žálčíka , který pak pomocí rychlé kličky překonal Hynka Kůdelu – 1:1. Domácí na ledě rázem ožili, vrhli se do útoku a zanedlouho mohli ruce nad hlavu zvedat podruhé. V čase 26:23 zavezl puk do útočného pásma Jan Berger, najel si k levému mantinelu a z otočky přihrál mezi kruhy volnému Lukáši Krejčíkovi , který na nic nečekal a z voleje nekompromisně prostřelil porubského strážce branky – 2:1. Od té doby si soupeři vyměnili nějaké šance, ze kterých však už skórovat nedokázali. Ve druhé třetině tak domácí dvěma přesnými zásahy otočili skóre a do šaten mohli jít spokojeněji než po té první.

I třetí část byla poměrně bohatá na góly. Již v čas 43:05 vyslal Tomáš Gřeš střelu po ledě, kterou Dvořák pouze vyrazil zpět na hůl Tomáše Gřeše a ten dorážkou dostal puk za brankovou čáru– 2:2. Uběhla minuta a patnáct vteřin a na prostějovském zimním stadionu byl k vidění druhý obrat večera. Ivan Ďurač přihrál na pravý kruh Marku Špačkovi a ten svou svižnou střelou prostějovského gólmana dokonale zaskočil – 2:3. O chvíli později dostali Jestřábi velkou šanci na vyrovnání, když v krátkém intervalu na trestnou lavici zamířili porubští Husák se Slavíkem. Neuspěli. A když už to potom vypadalo, že si hosté z Poruby připíší další tříbodovou výhru, rozjásal se prostějovský stadion potřetí. Berger přihrál od pravého mantinelu do mezikruží Martinu Novotnému , který se nijak nerozpakoval a tvrdou ranou zajistil svému týmu prodloužení.

V tom si po dvou minutách a čtyřiceti šesti vteřinách převzal od Urbance puk Marek Špaček , najel si přes celé pásmo k pravému kruhu a šikovnou střelou rozhodl o tom, že si výběr Miloše Holaně a Marka Pavlačky z Prostějova odvezl druhý bod za výhru v prodloužení.