Junioři hladce přejeli Kroměříž, Šindelka má první nulu. Třetí místo je po výhře 7:0 na dosah

03.03.2019, René Chyla

Porubská juniorka nechala zapomenout na lednový kolaps v Kroměříži a doma tento celek rozdrtila jasně 7:0. Domácí dirigovali tempo hry po celých šedesát minut, přičemž o výsledku rozhodla už první dvacetiminutovka, kdy HC RT TORAX odskočil na rozdíl dvou branek během 66 vteřin. Ostravané poté jen kontrolovali hru a průběžně navyšovali skóre. Jakub Bukowski se prezentoval parádní bombou od modré, Jan Anlauf skóroval v pádu a Michael Vavřík zametal po parádní souhře s Jiřím Brodkem prakticky do prázdné. Obětavý výkon v obraně nakonec stačil Martinu Šindelkovi k čistému kontu, ke kterému musel předvést ještě 29 úspěšných zákroků. Poruba si tříbodovým přídělem pojistila třetí míto v nadstavbové skupině.

Regionální liga juniorů - 25.kolo ne 3.3.13:30
HC RT TORAX Poruba
HK Kroměříž
7:0(3:0, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 10. Anlauf (Benka-Rybár), 11. Bukowski (Žídek, Barčák), 18. Benka-Rybár (Anlauf, Husák), 27. Morávek (Zajíc), 29. Barčák (Žídek), 50. Vavřík (Brodek), 53. Brodek (Morávek). Rozhodčí: Novák – Pliska, Klimek. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 91. Střely na branku: 34:29 (13:11, 8:8, 13:10). Průběh utkání: 7:0.
HC RT TORAX Poruba: Šindelka – Pitucha, Husák; Havlík, Zajíc; Becher, Topolanský; od 30. Kroček – Barčák, Bukowski, Žídek – Brodek, Vavřík, Morávek – Benka-Rybár, Stodůlka, Anlauf – od 30. Rambousek, od 30. Poláčik
HK Kroměříž: Pražan R – Babulík, Andrýsek, Tkadlec, Vohrabal, Holík – Frolek, Kopčil, Laciga, Kaňa, Mynář, Apolenář, Hubík, Dluhoš, Morev, Pražan D.

Hvězdy zápasu

Martin Šindelka (POR) (29 střel, 29 zásahů, 0 gólů, 100.00% úspěšnost)
Jan Anlauf (POR) (1+1)
Alex Benka-Rybár (POR) (1+1)

Domácí diktovali tempo, Bukowski vyslal nechytatelnou ránu na 2:0

Junioři otevřeli utkání velkou šancí ze třetí minuty, když Jakub Bukowski nahrával od mantinelu mezi kruhy naprosto volnému Michalu Morávkovi, ten ale nakonec trefil pouze levý beton Richarda Pražana. Domácí byli aktivnější a po zásluze se také dostali jako první do vedení. V desáté minutě sice Alex Benka-Rybár z blízka neuspěl, Jan Anlauf ale v pádu dokázal trefil odražený puk, který zapadl pod gólmanovu lapačku – 1:0. Netrvalo dlouho a Porubští vedli už o dva góly. Jan Žídek nabruslil do pásma, kde chytře přenechal kotouč na modré najíždějícímu Jakubu Bukowskému, jenž dělovkou poslal s pomocí tyče puk do sítě – 2:0. Poruba dále zápas ovládala a v závěru si pojistila své vedení. Jan Anlauf tentokrát našel před prázdnou brankou Alexe Benku-Rybára a ten nad levý beton nezaváhal – 3:0. S Kroměříží mohlo být amen o pár desítek vteřin později, když stál sám u branky Daniel Stodůlka, porubský útočník však nastřelil jen tyč.


Morávek ke štěstí přišel. Barčák nachytal Pražana pod vyrážečku

Poruba dominovala i po přestávce a ve 27. minutě navýšila své vedení. Michael Vavřík vyslal z ostrého úhlu nahrávku na opačnou stranu, puk byl ale tečován, a tak se k němu rychle dostal Daniel Zajíc. Ten vystřelil z první, gólmanovi kotouč propadl a do prázdné už doklepával Michal Morávek – 4:0. Za dvě minuty skórovali Ostravané popáté. Jan Žídek od mantinelu vyhledal na vrcholku kruhu Jonáše Barčáka, který střelou nad pravý beton zamířil přesně – 5:0. Domácí následně polevili a herní krásy ubylo. O přesto ale domácí své vysoké vedení uhlídali a do kabin šli po dvou třetinách s pětibrankovým náskokem.


Bukowski nastřelil břevno, pak řádila dvojice Vavřík – Brodek

Obraz hry se nezměnil ani po druhé přestávce. Ve 44. minutě ujel Jakub Bukowski přes celé hřiště a z velké blízkosti nastřelil břevno Pražanovy brány. Za tři minuty málem slavil Daniel Zajíce, jehož střela gólmanovi propadla, nicméně zamířila nakonec mimo tři tyče. V padesáté minutě však domácí už skórovali. Jiří Brodek se blýskl ukázkovým sólem přes celé hřiště a zpoza branky vyhledal rozjetého Michaela Vavříka, který do protipohybu upravil skóre – 6:0. Poslední slovo měla druhá pětka. Jiří Brodek tentokrát vzal vše na sebe a z hranice kruhu poslal kotouč na vzdálenější tyč – 7:0. Martin Šindelka byl v tu chvíli velmi blízko čistému konto, o něj ale mohl přijít v poslední minutě, kdy už pálil David Hubík do prázdné brány, domácí brankář ale vytáhnul skvělý zákrok.


Ostatní zápasy 25. kola

Opavavs.Český Těšín4:5
Šumperkvs.Hodonín12:2
Valašské Meziříčívs.Brno1:4

Dohrávka 9. kola

Český Těšínvs.Šumperk3:11

Ohlasy k utkání

Miroslav Bahník (HC RT TORAX Poruba): Už první třetina napověděla, jakým směrem se bude utkání vyvíjet. Dostali jsme se do tříbrankového vedení, které jsme poté již jen navyšovali. Dá se říct, že dvě třetiny se prakticky již jen dohrávaly, ale jsem rád, že kluci hráli až do poslední minuty. Bez chybičky to úplně nebylo, ale brankář nám pomohl dobrými zákroky, a tak máme vítězství s nulou v zádech. Zítra se budeme připravovat na úterní předehrávku v Českém Těšíně.

Tabulka po 25. kole RLJ – skupina S

mužstvo zápasyskórebody
1.Brno 25107:3765
2.Šumperk 25107:5056
3.Poruba 25110:6946
4.Opava 25107:10839
5.Kroměříž 2584:9533
6.Valašské Meziříčí 2575:9732
7.Český Těšín 2457:10715
8.Hodonín 2459:14311