Juniorka rozmačkala Hodonín! Bukowski s Häringem zkompletovali hattricky, řádil také Žídek

30.11.2018, René Chyla

První třetina sice nasvědčovala pořádnému dramatu, opak byl ale nakonec pravdou a junioři si po excelentnímu výkonu v posledních dvou třetinách připisují další tři body za výhru 8:1! Jak již bylo zmíněno, Drtiči kousali jen v úvodní dvacetiminutovce, kde HC RT TORAX podržel Martin Šindelka, pak už se ale jednalo o jednostrannou záležitost Poruby, která díky hattricku Daniela Häringa a Jakuba Bukowského slaví vysoké vítězství 8:1.

Regionální liga juniorů - 7.kolo pá 30.11.17:30
HC RT TORAX Poruba
SHKm Hodonín
8:1(0:0, 4:1, 4:0)
Branky a nahrávky: 27. Bukowski (Žídek), 28. Brodek (Vavřík, Häring), 36. Häring (Brodek), 38. Bukowski (Pitucha, Stodůlka), 45. Bukowski (Žídek), 48. Stodůlka (Bukowski, Žídek), 51. Häring (Brodek), 55. Häring (Anlauf) – 32. Marek (Charvát). Rozhodčí: Koziol – Zicháček, Carbol. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 58:22 (11:12, 20:5, 27:5). Průběh utkání: 2:0, 2:1, 8:1.
HC RT TORAX Poruba: Šindelka – Pitucha, Husák; Kroček, Krátký; Zajíc, Havlík – Stodůlka, Bukowski, Žídek – Häring, Vavřík, Brodek – Benka-Rybár, Barčák, Anlauf
SHKm Hodonín: Král – Gryc, Matuškovič, Weber, Kmoníček, Charvát, Polehňa, Marek, Kotásek, Toman, Běhal, Fuga, Kudrna, Zajíček, Nezval

Hvězdy zápasu

Jakub Bukowski (POR) (3+1)
Jan Žídek (POR) (0+3)
Daniel Häring (POR) (3+1)

První třetině vládli gólmani, Kotáskův bekhend nevyšel

Začátek posledního zápasu nadstavby úvodní čtvrtiny mezi Porubou a Hodonínem přinesl až nečekaně vyrovnanou bitvu. HC RT TORAX se na ledě spíše hledal a hodonínští borci neměli daleko k tomu, aby otevřeli skóre. Martin Šindelka si ale počínal zkušeně a nepříjemné projektily s přehledem likvidoval. Drtiče přibrzdilo oslabení, v němž pálil zblízka Daniel Stodůlka, ani hodonínský brankář se ale nachytat na motýlech nenechal. V devatenácté minutě se naopak obtočil kolem hostující klece Jiří Brodek, jeho rána ale skončila v náručí Filipa Krále. Když už se zdálo, že se třetina dohraje bez většího vzruchu, chyboval v obranném pásmu Alex Benka-Rybár, načež se do obrovské příležitosti hnal Kryštof Kotásek. Útočník z jihu Moravy zkusil bekhend, Martin Šindelka ovšem svůj tým podržel.


Poruba diktovala hru, Vavřík se zaskvěl zadovkou, bleskově snižoval Charvát

Poruba vstoupila do druhé části jako vyměněná a zcela si podmanila celých dvacet minut. Martin Šindelka sice nejprve musel ještě zasahovat proti výpadu Kryštofa Kotáska, pak už ale přišla na řadu porubská vlna. V čase 27:00 našel Jan Žídek parádně před brankou najíždějícího Jakuba Bukowského, který zmátl Filipa Krále a poté už s lehkostí zasunul kotouč do prázdné branky – 1:0. Domácím k další povedené akci stačilo pouhých 49 sekund, tentokrát vybojoval kotouč u mantinelu Daniel Häring, který vysunul Michaela Vavříka. Ten pak před brankou vyslal zadovku na osamoceného Jiřího Brodka, jenž zametl puk pod víko – 2:0. Druhá branka jako by Porubu uspokojila. Hned po buly totiž pálil Jan Toman, Martin Šindelka ale šanci zlikvidoval. To už se ale nedá říci o akci z 32. minuty, kdy Drtiči snížili při přesilovce. Kryštof Charvát nahrával nalevo Renému Markovi, který lehkou tečí poslal puk po ledě k pravé tyči – 2:1.


Žídek řádil, Häring navyšoval nad lapačku. Bukowského únik znamenal 4:1 pro domácí, Krátký trefil tyč

Hodonínu stačilo ke snížení z přesilovky pouhých devět sekund, při hře pět na pět se ale znovu museli spíše bránit. Ve 35. minutě se znovu zaskvěla první lajna, když Jan Žídek připravil šanci Jakubu Bukowskému, ten ale tentokrát mířil jen do připraveného Filipa Krále. Za minutu si domácí vzali dvoubrankové vedení zpět. Jiří Brodek vysekl milimetrovou nahrávku přes bránícího hráče na Daniela Häringa. Ten už si pak jen udělal pár kroků do lepší pozice a po střele nad lapačku mohl slavit – 3:1. Za dvě minuty už byli Ostravané v klidu. Jakub Pitucha nahrával na modrou Jakubu Bukowskému, který ujel hostující obraně a pod víko navýšil porubské vedení – 4:1. HC RT TORAX mohl ještě do přestávky Drtiče pořádně potopit, Vojtěch Krátký ale mířil od modré jen do tyče.


Poruba rozdrtila Drtiče, na Krále šlo v poslední části 27 střel. Bukowski s Häringem zkompletovali hattrick

Třetí třetina už přinesla jednoznačnou demolici hodonínských Drtičů. Na začátku 45. minuty sice Jan Žídek pálil z boku jen do tyče, následná akce se ale zrodila právě díky porubském útočníkovi, který nahrával Jakubu Bukowskému, jenž zkušeně vymíchal Filipa Krále a zakončil mezi betony – 5:1. Za necelé tři minuty už to bylo o pět gólů, když Jakub Bukowski naservíroval kotouč před brankoviště, odkud už Daniel Stodůlka nemohl netrefit – 6:1. A do hodonínské klece se sypalo i nadále, následně si Daniel Häring najel mezi kruhy a dělovkou k levé tyči zametl – 7:1. HC RT TORAX poté hrál v oslabení, i v něm ale kontroloval hru a krátce po něm znovu udeřil. Po odrazu se k puku dostal znovu Daniel Häring, který lehkým doklepnutím zkompletoval hattrick – 8:1. Devátou branku měl ještě v závěru na holi Vojtěch Krátký, toho ale opět zradila tyčka hodonínské branky.


Ostatní zápasy 7. kola

Valašské Meziříčívs.Kroměříž6:5
Český Těšínvs.Brno1:4
Opavavs.Šumperk3:2

Ohlasy k utkání

Karel Suchánek (HC RT TORAX Poruba): V první třetině jsme hráli velice špatně, nedostávali jsme se vůbec do šancí, chybovali v rozehrávce a hru tvořil soupeř. Hodně nás podržel také brankář a jen díky jemu to bylo stále 0:0. Hra se ale poté z naší strany zlepšila, soupeře jsme přehrávali a vytvářeli si jednu šanci za druhou. Byla to jen otázka času, kdy soupeře položíme. S předvedenou hrou ve druhé a třetí třetině jsme spokojeni.

Karel Buřič (SHKm Hodonín): Uznáváme sílu soupeře, a i když jsme se do nadstavby dostali jako Poruba z druhého místa, tak nás domácí předčili ve všech směrech – tedy jak po stránce hokejové, tak bruslařské. Chtěli jsme uhrát lepší výsledek, ale 1:8 je tristní. Kluky musím pochválit za bojovnost, na více jsme ale neměli. V první třetině jsme měli ještě sílu, čekali jsme na chyby soupeře, což se nám docela dařilo. Pak už nás ale Poruba ve dvou třetinách naprosto přejela a můžu jí jen pogratulovat.


Tabulka po 7. kole RLJ – skupina S

mužstvo zápasyskórebody
1.Brno 728:1118
2.Šumperk 725:818
3.Opava 732:2317
4.Valašské Meziříčí 724:2311
5.Poruba 725:1810
6.Kroměříž 727:306
7.Český Těšín 714:254
8.Hodonín 78:450