Juniorka porazila Frýdek-Místek, dvěma góly se blýskl Bukowski, Morávek na tři nahrál

23.08.2018, René Chyla

Porubská juniorka zvládla po týdnu odvetu proti Frýdku-Místku, když jej v domácím prostředí přehrála v poměru 6:3. Hosté přitom v Porubě rychle vedli, čtyři branky ve třech minutách ale rozhodly o porubské výhře. Klosíkovi žáci sice ještě utkání zdramatizovali, ale nepovedený vstup do poslední třetiny poslal hosty definitivně do kolen.

Přípravné zápasy juniorů - přát. čt 23.8.14:30
HC RT TORAX Poruba
HC Frýdek-Místek
6:3(4:2, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 13. Bukowski (Vavřík, Krátký), 14. Häring (Morávek), 15. Foldyna (Barčák), 16. Bukowski (Morávek, Anlauf), 42. Husák (Vavřík), 43. Anlauf (Morávek, Häring) – 3. Řehák, 18. Kanáloš (Hudeček), 29. Vlček (Janík, Najzar). Rozhodčí: Polášek – Zahel, Zicháček. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 20. Střely na branku: 46:15 (15:7, 19:2, 12:6). Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:3, 6:3.
HC RT TORAX Poruba: Calábek – Pitucha, Krátký; Kroček, Husák; Zajíc, Becher – Vavřík, Bukowski, Bořuta – Morávek, Häring, Anlauf – Foldyna, Barčák, Poláčik – Pavlík
HC Frýdek-Místek: Morys – Piskoř T., Hranický, Hájek, Dvořák, Řehák – Najzar, Vlček, Janík, Bláha, Zoubek, Piskoř M., Kolder, Kanáloš, Hudeček

Hvězdy zápasu

Jakub Bukowski (POR) (2+0)
Michal Morávek (POR) (0+3)
Michael Vavřík (POR) (0+2)

Šok Poruby, pak rychlá resuscitace

Porubská juniorka začala přípravnou odvetu s Frýdkem-Místkem nevalně a už ve třetí minutě musela dotahovat. Matěj Řehák střílel z pravé strany od modré a kotouč zapadl Petru Calábkovi mezi betony – 0:1. V jedenácté minutě mohli hosté navýšit vedení ze samostatného úniku, Filip Kroček ale celou situaci dobruslil, a šanci tak zneškodnil. Frýdecko-místečtí odolávali až do 13. minuty, kdy Michael Vavřík poslal puk nalevo Jakubu Bukowskému, který už mířil do prázdné – 1:1. Za minutu domácí dokonali obrat, když se prosadil Daniel Häring střelou nad vyrážečku – 2:1.


Foldyna při premiéře gólově, Bukowski zaútočil na hattrick

Další minuta a hosté se bortili jako domeček z karet. Jonáš Barčák nahrával Alexi Foldynovi, jenž prostřelil Daniela Moryse z levého kruhu na vzdálenější tyč – 3:1. Porubští stále neměli dost a hned v další minutě skórovali už počtvrté. Ostravané zcela vymíchali hostující obranu a do prázdné zakončoval Jakub Bukowski – 4:1. Ještě do přestávky však Frýdek-Místek zadělal na drama. Zdenko Hudeček nahrával z rohu kluziště Josefu Kanálošovi, který prostřelil Petra Calábka nad vyrážečku – 4:2.


Vavříkova tyč a kontakt Vlčka

Frýdek-Místek mohl na začátku druhé třetiny snížit na rozdíl jediné branky, když hrál dvě přesilovky v krátkém sledu. Porubští ale dobře napadali a ve druhém oslabení měli dokonce pořádně navrch. V 27. minutě se dostal do vyložené příležitosti Michael Vavřík, porubský útočník ale trefil jen tyč Morysovy brány. To hosté svou jedinou šanci ve druhé části využili. Střela Mariana Janíka se sice neujala, z dorážky ale snížil Tomáš Vlček – 4:3.


Zlomení odporu

Poruba zlomila soupeře hned na začátku poslední dvacetiminutovky. Po dvou minutách hry napřáhl na modré čáře po pasu Michaela Vavříka Tomáš Husák, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě a domácí se dostali znovu do většího klidu – 5:3. Stačila necelá minuta a půl a HC RT TORAX skóre uzavřel. Jan Anlauf se tentokrát trefil z pravého kruhu k Morysově vyrážečce – 6:3.


Ohlasy k utkání

Karel Suchánek (HC RT TORAX Poruba): Stále nás trápí obrana, znovu jsme dostali tři góly, což není nic dobrého. Už jsme něco trénovali, nicméně stále to ještě není ono, takže na tréninku budeme v některých činnostech ještě přidat. Soupeře jsme přehráli, ovšem převahu jsme nepřetavili v branky, jelikož frýdeckomístecký brankář chytal opravdu výborně. Jak ale říkám, máme mezery v obraně, špatně obsazujeme hráče a to musíme zlepšit do začátku sezony. Doufám, že kluci pochopí, že takto nezodpovědně se nedá hrát.