Juniorka přetlačila v přestřelce Karvinou devíti góly a je krok od postupu do bojů o extraligu

13.10.2018, René Chyla

Osmé kolo Regionální ligy juniorů skupiny N proti sobě svedlo týmy z opačných pólů tabulky. Zatímco Poruba ztratila pouze dva body s Opavou, Karvinští se trápí a i po osmém kole jim na kontě zůstává jediný bod. HC RT TORAX navíc páteční výhrou výrazně promluvil do následujících bojů o extraligu, na tři góly přímo nahrával Filip Byčkov.

Regionální liga juniorů - 8.kolo pá 12.10.17:30
HC RT TORAX Poruba
HC Býci Karviná
9:4(4:1, 2:0, 3:3)
Branky a nahrávky: 3. Benka-Rybár (Byčkov), 4. Barčák (Pavlík), 8. Bukowski (Stodůlka, Morávek), 14. Rambousek (Barčák), 26. Becher (Topolanský, Tvrdý), 38. Tvrdý (Topolanský), 48. Benka-Rybár (Byčkov), 50. Morávek (Bukowski, Stodůlka), 52. Vavřík (Byčkov) – 6. Bogar, 42. Krul (Bogar), 45. Hladil (Santarius, Chmiel), 56. Santarius (Hladil). Rozhodčí: Hykel – Štefková, Poruba. Vyloučení: 8:6. Využití: 3:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 45. Střely na branku: 49:15 (15:3, 15:5, 19:7). Průběh utkání: 2:0, 2:1, 6:1, 6:3, 9:3, 9:4.
HC RT TORAX Poruba: Slíž (od 33. Calábek) – Pitucha, Husák; Kroček, Havlík; Topolanský, Becher – Morávek, Bukowski, Stodůlka – Tvrdý, Häring, Anlauf – Byčkov, Vavřík, Benka-Rybár – Barčák, Pavlík, Rambousek
HC Býci Karviná: Ludvik – Seroiszková, Zelina, Popek, Dabrowski, Berousek, Heczko – Škorpíková, Hladil, Kulawiak, Bogar, Krul, Pajonk, Santarius, Pekala, Chmiel

Hvězdy zápasu

Filip Byčkov (POR) (0+3)
Lukáš Topolanský (POR) (0+2)
Jiří Tvrdý (POR) (1+0)

Bleskový nástup domácích přibrzdil Bogar

Úvod utkání přál domácím, kteří se už ve třetí minutě dostali do vedení. Filip Byčkov nahrával před branku Alexi Benka-Rybárovi, který dorazil puk do prázdné – 1:0. Hosté se z prvního gólu ještě ani neoklepali a už byl rozdíl dvoubrankový. Šimon Pavlík našel parádně mezi kruhy Jonáše Barčáka, který z otočky zamířil na Ludvikovu lapačku – 2:0. HC RT TORAX mohl své vedení navýšit při přesilovce, paradoxně ale sám z první střely na bránu inkasoval. Lukáš Bogar sebral kotouč u modré a z prostoru mezi kruhy trefil přesně místo pod horní tyčkou – 2:1.


Stodůlka servíroval Bukowskému, pak udeřila znovu čtvrtá pětka

Vyrovnání se ale nekonalo, místo toho Karviná do minuty a půl kapitulovala potřetí. Daniel Stodůlka vyslal z rohu ideální pas před branku Jakubu Bukowskému, který už měl před sebou prázdnou klec – 3:1. Ostravané měli i nadále navrch a ve čtrnácté minutě slavili Porubští znovu. Jonáš Barčák prošel se štěstím přes posledního beka, načež odevzdal kotouč Michalu Rambouskovi, jenž navýšil do odkryté branky – 4:1.


V přesilovce navýšil Becher, Tvrdý dokonal debakl střelou od modré

Druhou dvacetiminutovku otevřela šance Lukáše Kulawiaka, který mohl snižovat z pravého kruhu do prázdné, jeho střela ale postrádala razanci, a tak se Marek Slíž stačil ke své druhé tyčce včas přesunout. Porubští byli opět opticky lepším týmem a ve 26. minutě propálili Dominika Ludvika popáté. Lukáš Topolanský vyhledal v přesilovce čtyři na tři před brankou Daniela Bechera, jenž zamířil k pravé tyči – 5:1. A to stále nebylo od domácích vše, už za pár minut zkusil štěstí nad kruhy Jiří Tvrdý, jenž se štěstím zaskočil karvinského gólmana – 6:1.


Krul a Hladil vykřesali naději, tu rozmetal únik Benky-Rybára

Začátek poslední třetiny patřil Karviné, která se dvěma slepenými góly dostala na rozdíl tří branek. Ve 42. minutě byl pohotový v brankovišti Přemysl Krul, který nachytal Petra Calábka – 6:2. Zanedlouho byl drzý v předbrankovém prostoru Oliver Hladil, jehož první střela sice skončila na betonu porubského brankáře, dorážka ale mířila do odkrytého prostoru nad beton – 6:3. Drama se ovšem nekonalo, už za dvě minuty upláchl po pravé straně Alex Benka-Rybár, který se natlačil za posledního beka a v pádu poslal kotouč mezi gólmanovy betony – 7:3.


Desítka visela po trefách Morávka s Vavříkem ve vzduchu, Santarius kosmeticky upravil

Fanoušci se nemohli nudit ani vteřinu, už dvě minuty po sedmé brance domácích přišla další povedená akce. Jakub Bukowski našel před brankou z rohu kluziště Michala Morávka, který v klidu doklepl do prázdné brány – 8:3. Dvě minuty uplynuly a Karviná byla na ručník. Michael Vavřík si najel až před Dominika Ludvika, jehož překonal bekhendem nad levý beton – 9:3. Poslední slovo měli hosté. Ostravanům unikl Jan Santarius, který v nájezdu propálil Petra Calábka nad beton z mezikruží – 9:4.


Ostatní zápasy 8. kola

Český Těšínvs.Frýdek-Místek6:1
Orlovávs.Opava0:11

Ohlasy k utkání

Karel Suchánek (HC RT TORAX Poruba): Na to, že jsme byli na ledě naposledy v úterý, tak mě kluci mile překvapili. Byli v pohybu, bruslili a první třetina byla z naší strany výborná. V té druhé jsme udělali pár zbytečných faulů, takže hra se více kouskovala a té krásy ubylo. I když jsme na začátku třetí třetiny dvakrát inkasovali, tak v té poslední dvacetiminutovce jsme se vrátili ke své hře a zápas měli pod kontrolou. Myslím, že tam v tomto zápase bylo spousta skvěle sehraných akcí, kluci kombinovali, vyhověli si a s celkovou hrou jsem spokojen.

Josef Štoudek (HC Býci Karviná): Chtěli jsme odehrát důstojné utkání, ale už první třetina nám hrubě nevyšla, zejména její začátek, kdy jsme už ve třetí minutě ztráceli dva góly. O síle Poruby jsme věděli, nicméně chtěli jsme odehrát podobně důstojné utkání jako doma. Ani za stavu 6:1 po dvou třetinách jsme nechtěli rezignovat, do zápasu jsme se dvěma rychlými brankami vrátili, nicméně domácí si závěr pohlídali a dopadlo to tak, jak to dopadlo.

Tabulka po 8. kole RLJ – skupina N

mužstvo zápasyskórebody
1.Poruba 838:2019
2.Opava 846:1918
3.Český Těšín 621:1512
4.Orlová 721:459
5.Frýdek-Místek 824:307
6.Karviná 716:381