Na záchranářské misi klopýtli, do konce sezóny je zápasů ale ještě dost

20.01.2018, Gabriela Juříková

Chtěli zapomenout na nezdar ve čtvrtečním domácím utkání se Šumperkem a v sobotu 20. ledna na Lapači podat lepší výkon. Porubští mladíci hráli ve Vsetíně disciplinovaně, měli jen dva vyloučené, takže nedali soupeři moc možností skórovat v přesilovce. Sami ale nedokázali čtyři početní výhody využít. Utkání gólově zcela ovládl domácí tým. Jan Půček překonal Marka Slíže ve čtvrté a dvacáté čtvrté minutě. Mezi jeho góly se prosadil Vojtěch Vrána. Po dvou třetinách vedli Valaši 3:0, s čímž se dalo něco dělat, ale dál byly góly připisovány jen na stranu domácích. Ve třetím dějství se trefili do černého Jan Fencl, Václav Kočí a Adam Turek. Vsetín se tak dostal na čtvrtou příčku před Warrior, se kterým má shodně devatenáct bodů. Poruba je se čtrnácti body poslední. Ale není všem dnům konec. Před mladším dorostem je ještě jedenáct utkání a sami moc dobře ví, že při plnění naordinované taktiky, zapojení elánu, bojovnosti a chtění, umí hrát s každým soupeřem.

ELIOD extraliga mladšího dorostu - 27.kolo so 20.1.13:00
VHK ROBE Vsetín
HC RT TORAX Poruba
6:0(2:0, 1:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 4. Půček (Fencl), 16. Vrána (Babeliak), 24. Půček (Turek), 47. Fencl, 52. Kočí (Turek), 58. Turek (Kočí). Rozhodčí: Dědek – Bryška, Novák. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 127. Střely na branku: 34:25. Průběh utkání: 6:0.
VHK ROBE Vsetín: Málek – Houser, Liss, Kunst, Sviták, Navrátil – Bednařík, Bebaliak, Fencl, Kočí, Calaba, Zemánek, Vrána, Půček, Turek, Čajanová.
HC RT TORAX Poruba: Slíž – Machů, Puchala, Dobeš, Havlík, Macurák, Gelnar – Rambousek, Spurný, Kubík – Halata, Moškoř, Fojtík – Chovanec, Pavlík, Foldyna – Macias K. T.