Sareza opět nezvládla oslabeni a prohrála 2:0

01.02.2006, Daniel Višňák, Vladimír Vronka

Sareza nastoupila v Hradci s řadou změn. Nenastoupil zraněný Pavel Šebesta. Do týmu se naopak vrátil Martin Janeček, který nyní nastupuje ve Vsetíně. Poprvé v mužích Sarezy nastoupil Dalibor Kubala a první letošní prvoligový zápas si připsal také Radovan Glas, který jinak obléká barvy Bobrů z Valašského Meziříčí, kde je na hostování právě ze Sarezy. Sareza přijela do Hradce s cílem přiblížit se k play – off, ale špatná hra v oslabení znamenala dva góly v ostravské síti a prohru 2:0.

- 45.kolo st 1.2.18:00
Královští lvi Hradec Králové
HC Sareza Ostrava
2:0(0:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 25. Vondráček (Šeda Michal, Přeučil), 42. Vondráček (Přeučil, Blanár). Rozhodčí: Skoupý - Hejduk, Křivský. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:0. Diváci: 1738. Střely na branku: 54:30.
Královští lvi Hradec Králové: Koutský - Toužimský, Mocek, Blanár, Šeda Michal, Daňo, Hendrich, Černý - Fořt, Roubík, Fišer - Přeučil, Volráb, Vondráček - Šeda Jan, Domin, Suchý Pavel - Kašík, Diviš.
HC Sareza Ostrava: Čech - Holík, Jelínek, Augusta, Mocek, Ovšák, Pazdera, Vnenk, Kubala - Glas, Sochorek, Janeček - Polášek, Boháč, Oliverius - Chyba, Holuša, Heřman - Bokroš, Badžo, Valušiak.

První třetina byla velmi opatrná, oba celky se nikam nehnaly, spíše spoléhaly na zadní vrátka. Domácí měli asi největší šance v 7. minutě, kdy nejprve nepřehodil Čechův beton dorážející Přeučil a hned po něm neuspěl se šikovnou střelou ani Vondráček. Když Hradec nevyužil ani dvě přesilové hry, které měl v úvodních dvaceti minutách k dispozici dali o sobě vědět i hosté. Jako první Martin Janeček, ten hlavně zamotal hlavu východočeským obráncům, po něm se už ale na dostřel Koutského dostali Boháč a Sochorek, obě střely domácí brankář zlikvidoval.

Ve druhé třetině se už přeci jen diváci branky dočkali a ku radosti domácích příznivců té, která skončila za zády brankáře Čecha, tedy v ostravské brance. Časomíra neukrojila z prostřední části ani pět minut, Michal Šeda našel v přesilové hře před branku najíždějícího Romana Vondráčka, který už do jeho nahrávky jen strčil hůl a poslal Energetiky do vedení. Ve 28. minutě mohli ostravští vyrovnat, ale zcela osamoceného Sochorka vychytal parádně Koutský. Střelec první domácí branky Vondráček vymyslel perfektní přihrávku pro volného Volrába ve 35. minutě, ale ten jakoby jeho myšlenku nepochopil a kolem úplně prázdné Čechovy branky jen projel. Hradecký brankář se musel vytáhnout ještě ve 39. minutě proti dalšímu pokusu velmi aktivního Sochorka.

V úvodu třetí třetiny rozhodli domácí o svém vítězství druhou brankou, která se v konečném zúčtování ukázala být jednak rozhodující a pak také poslední. Celá akce se zrodila v přesilové hře 4 na 3, Jan Blanár přesunul puk od modré na hůl Petra Přeučila, který bleskově na našel na druhé straně Romana Vondráčka a ten z voleje prostřelil ostravského brankáře podruhé v zápase. Zbytek třetí třetiny už pak hradečtí taktickou hrou ubránili a nedovolili pozornou hrou soupeři vstřelit kontaktní branku a tím tam zdramatizování utkání. Zvýšit na 3:0 mohl ještě pak po individuálním průniku Pavel Suchý stejně tak jako Patrik Fořt, ale skóre se už nezměnilo.

Hradec Králové má tak momentálně 7 kol před koncem základní části nad Ostravou náskok deseti bodů a nad osmou Olomoucí, která dnes prohrála 7:0 v Ústí body čtyři. V příštím kole zajíždí Energetici do Jihlavy.

Ohlasy k utkání

Jeřábek Vladimír (hlavní trenér Hradce Králové) Věděli jsme, že dnešní zápas bude hodně těžký a to se nám potvrdilo hned po první třetině. Byl to boj o osmičku se vším všudy a my ho zvládli. Důležitý byl první gól, i když jsme se mohli ještě ve druhé třetině uklidnit druhou brankou. Ostrava ale hrála dobře, velmi zodpovědně bránila střední pásmo, kam jsme stěží pronikali. Ve třetí třetině jsme sehráli dobře přesilovku 4 na 3 ve které jsme dali druhou branku a ve zbylém čase jsme si náš náskok už zodpovědnou hrou udrželi.

Halouzka Josef (hlavní trenér Ostravy) Přijeli jsme do Hradce s cílem, že zde nechceme prohrát. Vycházeli jsme se zabezpečené obrany a chtěli spoléhat na rychlé protiútoky. Jediné čeho jsme se báli, byly oslabení a to se pak potvrdilo jako zcela oprávněné. Obě branky jsme dostali, když jsme měli na ledě o jednoho hráče méně. Rozhodující moment zápasu bych ale hledal ve druhé třetině, kde jsme měli jak dostatek času tak šancí na to, abychom dali branky. Když nedáme čtyři nebo pět vyložených šancí tak nemůžeme pomýšlet na úspěch.