Přestřelka pro B-mužstvo, vicemistra z Bohumína sestřelil Robin Gola hattrickem

13.09.2017, René Chyla

Zatímco Flašarův tým se pečlivě připravoval na letošní premiéru ve druhé lize, rezervní mančaft vedený Markem Pavlačkou čekal další přípravný zápas, tentokrát mířili porubští mladíci na led úřadujícího vicemistra krajské ligy do Bohumína. Porubští postavili základy k jednoznačné výhře už v první třetině, kdy po brankách Ščurka, Korce a Brodka vedli v promrzlém stánku 3:0. Domácí se osmělili až po pauze, když ale Bohumín začal Ostravanům dýchat na záda, vždy to byl právě Robin Gola, který skóroval a zejména díky němu byl rozdíl o druhé přestávce stále tříbrankový. HC RT TORAX nepolevil ani v poslední třetině, kdy přidal další tři góly a v Bohumíně slavil jasnou výhru 9:4.

Přípravné zápasy B-mužstva - přát. st 13.9.18:00
HC BOSPOR Bohumín
HC RT TORAX Poruba "B"
4:9(0:3, 3:3, 1:3)
Branky a nahrávky: 21. Mikšan (Ivan, Kopún), 27. Ivan (Buba), 36. Král (Děrgel), 53. Javín (Ivan) – 1. Ščurek (Kuncek), 14. Korec (Sysala, Gola R.), 18. Brodek (Korec, Sysala), 21. Gola R. (Sysala, Korec), 37. Gola R. (Rosypka, Korec), 40. Gola R., 51. Rosypka (Brodek), 58. Kurnik (Hudec), 60. Baca (Černín, Kurnik). Rozhodčí: Jeřábek – Moravec, Zahel. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 22. Střely na branku: 41:24 (8:10, 17:5, 16:9). Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 3:4, 3:7, 4:7, 4:9.
HC BOSPOR Bohumín: Šrámek (od 30. Wojwoda) – Javín, Děrgel, Zátopek, Maczurek – Mikšan, Ivan, Kopún, Kovalski, Fejko, Král, Buba
HC RT TORAX Poruba "B": Iláš (od 32. Peslarová) – Hranoš, Štěpán, Široký, Ščurek, Baca, Bijota, Poláček, Prepsl – Kuncek, Rosypka, Kurnik – Korec, Sysala, Gola R. – Veselý, Černín, Brodek – Ferleťják, Hudec

Hvězdy zápasu

Marek Ivan (BOH) (1+2)
David Sysala (POR) (0+3)
Robin Gola (POR) (3+1)

Dominance Poruby v první třetině

Porubští borci začali na výbornou a už po 59 sekundách propukla na hostující střídačce radost. Petr Ščurek si najel z pravého kruhu do výhodnější pozice a střelou ke vzdálenější tyči nedal Šrámkovi žádnou šanci – 0:1. Jakub Baca se následně vyprostil ze sevření bohumínských beků a nabruslil mezi kruhy, jeho střela ale mířila pouze do gólmana. Zanedlouho se do dobré pozice dostal Michal Buba, který mohl pálit už do odkryté branky, první střelu ale vyrazil David Iláš, dorážku pak zpacifikoval v brankovišti Vladimír Rosypka. Poruba slavila podruhé ve 14. minutě, když David Sysala nahrával zpoza brány Janu Korcovi a ten pohotovou střelou zamířil přesně k tyči – 0:2. HC RT TORAX šel ale do kabin ještě příjemněji naladěn, když se v 18. minutě ujal kotouče po Korcově nahrávce Jiří Brodek, jenž trefil prostor pod Šrámkovou lapačkou – 0:3.


Nádech Bohumínských

Bohumín se ofenzivě naladil hned na začátku druhé třetiny. Po 36 vteřinách v přesilovce po Ivanově nahrávce napřáhl David Mikšan, který od modré propálil vše, co mu stálo v cestě – 1:3. Domácí si ale radosti příliš neužili a znovu to bylo o tři branky. David Sysala nahrával zleva Robinu Golovi, který se štěstím nachytal bohumínského gólmana střelou mezi betony – 1:4. Porubští pak přežili více než minutové dvojnásobné oslabení, krátce po něm mohl trestat Přemysl Bijota, který vypíchl jednomu z domácích puk a uháněl sám na branku, zakončení však mířilo mimo. Ve 27. minutě naservíroval Marek Ivan puk Marku Kopúnovi, který ale ve vyložené šanci nedal. O pár vteřin později se však sám ujal slova Marek Ivan, který napodruhé propálil Davida Iláše – 2:4.


Nájezd Fejka, kontakt Krále a hattrick Robina Goly

32. minuta přinesla další téměř brankový moment. Vladimír Rosypka zkusil štěstí krátce po vhazování a za Jakubem Wojwodou zazvonila tyč. Kryštof Fejko o chvíli později ujel porubské obraně a při úniku byl faulován, a tak rozhodčí nařídil trestné střílení. V něm ale loňský havířovský junior nezakončil úplně ideálně a trefil pouze beton Kláry Peslarové. Bohumín ale i přesto vstřelil kontaktní gól. Za dvě minuty totiž Filip Děrgel nahrával Tomáši Královi, který se trefil k pravé tyči – 3:4. Už za půl minuty ale HC RT TORAX opět odskočil. Rosypkovu nabídku zužitkoval v předbrankovém prostoru Robin Gola, který mířil nad levý beton Jakuba Wojwody – 3:5. A do pauzy to bylo znovu o tři branky, když Robin Gola výtečně na útočné modré vypíchl kotouč jednomu z domácích a v úniku pak mířil z hranice pravého kruhu ke vzdálenější tyči – 3:6.


Dokonání bohumínského trápení

Snižovat mohl ve třetí třetině znovu hrající kapitán Marek Ivan, toho ale vychytala Klára Peslarová. Minelu domácího útočníka tak potrestala znovu Poruba, když zpoza branky našel Jiří Brodek Vladimíra Rosypku, který už pálil z brankoviště do prázdné – 3:7. Další šanci domácích spálil o chvíli později Marek Kopún, ten ale také naprosto osamocený před brankou ztroskotal na porubské brankářce. Domácím se snížit ale přeci jen povedlo. Marek Ivan přenechal v mezikruží puk Miroslavu Javínovi, jenž dělovkou nedal Kláře Peslarové žádnou šanci – 4:7. Na druhé straně ale trestali Ostravané. Nejprve sice Antonín Kurnik nedokázal před Wojwodou zvednout puk po Rosypkově přihrávce, zanedlouho to už ale vyšlo. Antonín Kurnik předvedl důraz v brankovišti a napodruhé bohumínského brankáře překonal střelou pod lapačku – 4:8. Krátce před koncem padl ještě jeden gól, Jakub Baca se vydal na výlet do útočného pásma a střelou z pravého kruhu prostřelil domácího gólmana ke vzdálenější tyči pod vyrážečku – 4:9.


Ohlasy k utkání

Marek Ivan (HC BOSPOR Bohumín): Pro nás to bylo teprve druhé přípravné utkání. Dohodli jsme se, že budeme hrát pouze na dvě pětky a příští zápas budou hrát další dvě, a to z toho důvodu, že máme málo nabrusleno. Stěhovali jsme se domů až v pondělí a do té doby jsme museli hledat po severní Moravě různé varianty a stadiony, abychom mohli vůbec trénovat. Bylo to velmi těžké, protože jsme byli na ledě pouze dvakrát týdně, a tak to šlo v tomto zápase vidět. Vzhledem k tomu, že jsme hráli pouze na dvě lajny a soupeř na čtyři, tak musím říci, že nás Poruba jasně přebruslila. Mají více natrénováno, navíc to jsou mladí kluci, takže bych prohru nějak více neřešil.

Marek Pavlačka (HC RT TORAX Poruba "B"): Zápas se odehrál v tréninkovém tempu z obou stran. Byli jsme si vědomi toho, že Bohumín nebyl v plné sestavě. Samozřejmě je to ale lepší než trénink, a i v tomto utkání jsme viděli, že neustále máme nedostatky v bránění. Jsou tam pořád ty situace, kdy chtějí jít všichni hráči dopředu, dát gól a vzadu už není nikdo. Soupeř si nás pak jednoduše rozebere jednou nahrávkou a kluci potom na ledě lítají jako blázni. Nehlídáme si svá místa a v tom bych viděl zásadní problém. Kdyby to byl jiný soupeř, nebo Bohumín v plné sestavě, tak si myslím, že by tyto chyby tvrději potrestal.