Starší dorost trápil Maďary pouze třetinu, v emotivním utkání padlo neuvěřitelných 25 trestů

28.08.2017, René Chyla

Druhý den turnaje proti sobě svedl starší dorost Poruby a maďarskou reprezentační osmnáctku. Zatímco první třetinu se favorit spíše trápil a Poruba odcházela do šaten s překvapivým vedením 1:0, ve zbytku duelu už Maďaři dominovali a nakonec po dalším brankostroji ovládli vyhrocené utkání v poměru 8:3, vždyť během šedesáti minut padlo neuvěřitelných pětadvacet trestů!

Přípravné zápasy staršího dorostu - Turnaj so 26.8.16:00
Maďarsko "18"
HC RT TORAX Poruba
8:3(0:1, 4:0, 4:2)
Branky a nahrávky: 27. Bogesic (Almási), 28. Horvath, 32. Lakatos (Sardi, Zsigmond), 35. Sardi (Zsigmond), 44. Zsigmond, 53. Paterka (Bogesic, Almási), 58. Kovacs (Szabó), 59. Zsigmond – 6. Štěpán (Béreš), 42. Brodek (Hranoš), 58. Štěpán (Vavřík, Timura). Rozhodčí: Baca, Kozłowski – Kasprzyk, Bucki. Vyloučení: 15:10. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 61. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2, 6:2, 6:3, 8:3.
Maďarsko "18": Márkus – Kovacs, Horvath, Lakatos, Sardi, Balajthy, Karacsony, Almási, Paterka – Farkas, Pokornyi, Galántai – Zsigmund, Druja, Egyedi – Sábián, Jakabfy, Bogesic – Szabó, Szésci
HC RT TORAX Poruba: Remiáš – Kroček, Nagy, Benka-Rybár, Fabianczyk, Richtár, Brodek, Vavřík, Nevřela – Šolc, Timura, Becher – Häring, Bořuta, Stodůlka – Béreš, Vojtášek, Voznička – Hranoš, Štěpán, Husák

Hvězdy zápasu

Aron Zsigmond (HUN) (2+2)
Matěj Štěpán (POR) (2+0)
Mate Sardi (HUN) (1+1)

Nadějná první třetina po trefě Štěpána

Porubští hokejisté se ve druhém zápase na varšavském turnaji postavili reprezentační osmnáctce Maďarska. Vyhrocenou první třetinu ale až překvapivě vyhráli právě ostravští hokejisté, kteří využili hned druhou přesilovku. Viliam Béreš našel v početní převaze Matěje Štěpána, který propálil vše včetně gólmana Márkuse a HC RT TORAX najednou na začátku šesté minuty vedl – 0:1. Suchánkovi svěřenci pak museli čelit dokonce několik minut ve třech pěti maďarským dravcům, těsné vedení si ale do první pauzy pohlídali.


Zlom přišel po pauze

Ostravané odolávali až do konce 27. minuty, kdy Mark Almási přihrál přesně Vedranu Bogesicovi a ten rozjásal maďarskou střídačku – 1:1. Patnáct sekund stačilo pak nabuzeným reprezentantům, aby se ujali vedení. To Porubští neuhlídali Laszla Horvatha, který zdvojnásobil nával euforie na maďarské straně – 2:1. Další přesilovka a zřejmě rozdílový moment. Mate Sardi v početní převaze poslal puk Aronu Lakatosovi, který se nemýlil – 3:1. Pět minut před druhou přestávkou vstřelila maďarská reprezentace čtvrtý gól. Aron Zsigmond nahrával tehdy Matemu Sardimu a ten přinesl tolik potřebný klid na hole svěřenců Glena Williamsona – 4:1.


Maďarská převaha se přenesla i do poslední třetiny

Reprezentace Maďarska pokračovala v palbě do černého i v poslední třetině. Ještě před tím ale vykřesal jiskru naděje Jiří Brodek, který zužitkoval přesný pas Michaela Hranoše a vstřelil na turnaji svůj třetí gól – 4:2. Pak už ale úřadoval favorit. Individuální akcí se nejprve v polovině 44. minuty prezentoval Aron Zsigmond – 5:2. Dlouho to vypadalo, že porubští dorostenci uhrají s Maďary dobrý výsledek, poslední desetiminutovka ale tuto domněnku roztrhala na kusy. Vedran Bogesic přihrával nejprve Bencemu Paterkovi, jenž pálil přesně za Remiášova záda – 6:2. HC RT TORAX stihl ještě využít přesilovku, když Michal Vavřík vyzval ke skórování Matěje Štěpána a porubský snajpr z B-týmu proměnil druhou přesilovku v zápase – 6:3. Za půl minuty ale inkasovali Ostravané opět, když nahrávku Zsolta Szaba proměnil v sedmou branku Sebestyen Kovacs – 7:3. Třičtvrtě minuty uplynulo a bylo to už o pět gólů. To se porubskou obranou znovu prodral Aron Zsigmond, který uzavřel brankový účet večera – 8:3.