Draci uštědřili Porubě pořádnou facku z produktivity, zvítězili 7:1

25.11.2017, Lukáš Bajgar

Hokejisté porubského HC RT TORAX ztratili v dosavadních třech utkáních se šumperskými Draky pouhopouhý jeden bod, a tak na znovu zprovozněný led odjížděli v roli velkého favorita. Jenže ejhle! Šumperk přidával jeden zásah do černého za druhým a ve 41. minutě vedl už děsivých 7:0. Hosté z Ostravy se zmohli jen na kosmetickou korekci z hole Vladimíra Luky. Na druhý Hodonín – následujícího soutěžního soupeře – mají náskok šesti bodů a jednoho utkání k dobru.

2. liga – skupina Východ - 23.kolo so 25.11.17:00
DRACI PARS ŠUMPERK
HC RT TORAX Poruba 2011
7:1(2:0, 4:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 7. Králík (Vymazal, Schejbal), 13. Sedlák (Cink), 23. Fischer (Lehečka), 25. Králík (Schejbal, Vymazal), 25. Cink (Gewiese, Půhoný), 32. Vymazal (Vachutka), 41. Půhoný – 47. Luka (Popela, Ballner). Rozhodčí: Held - Bubela, Zedník. Vyloučení: 5:5, navíc Puškár 5 + OK, Ollender (oba POR) 10 OT. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 950. Střely na branku: 28:26. Průběh utkání: 7:0, 7:1.
DRACI PARS ŠUMPERK: Lakosil – Gewiese, Procházka, Řezáč, Schejbal, Šťáva, Ďurkáč, Sedlák – Muller, Králík, Půhoný, Novosad, Lehečka, Vymazal, Cink, Kovařík, Hroch, Vachutka, Fischer
HC RT TORAX Poruba 2011: Kůdela (od 25. Kubáň) – Janota, Kaluža, Dresler (od 27. Popela), Puškár (od 7. Slavík), Hryciow, Adam – Haas, Zachar, Fojtík – Káňa (od 27. Ballner), Zdeněk, Luka – Finsterle, Jaroš, Ollender (od 39. Gelnar)

Hvězdy zápasu

Michal Vymazal (ŠUM) (1+2)
Jiří Půhoný (ŠUM) (1+2)
Lukáš Králík (ŠUM) (2+0)

Puškárův konec odstartoval dračí kanonádu

Utkání 23. kola mezi domácím Šumperkem a hostující Porubou začal pořádně zostra. Už po 49 vteřinách hry vyfasoval Jan Puškár za úder do oblasti hlavy a krku pětiminutový trest s osobním trestem do konce utkání, a do sprch tak musel zamířit dříve, než se na ledě pořádně rozkoukal. Ve čtvrté minutě byl blízko prvnímu gólu Marek Haas, tváří v tvář však Vlastimilu Lakosilovi neuspěl. HC RT TORAX dlouhé oslabení nakonec ustál, inkasoval až zhruba půl minuty poté, co se síly na ledě vyrovnaly. Michal Vymazal zpoza brány zahlédl číhajícího Lukáše Králíka, který se do odkryté klece nemýlil – 1:0. Draci další početní převahou už nepohrdli. Vladimír Cink poslal kotouč na modrou čáru, kde se do něj opřel Tomáš Sedlák, který střelou k levé tyči navýšil – 2:0. Další branku domácích mohl přidat Jiří Půhoný, šumperský forvard ale z mezikruží netrefil.


Ručník pro Porubské

Šumperk své oslabení na začátku druhé třetiny přežil bez újmy a odpovědí na skvělou defenzivní práci byla třetí branka v Kůdelově svatyni. Radek Fischer si bez problémů dokráčel z rohu kluziště mezi kruhy, odkud k pravé tyči rozjásal domácí obecenstvo znovu – 3:0. Za minutu a půl byli Ostravané na ručník. Michal Vymazal nahrával rozjetému Lukáši Králíkovi, který projel porubskou obranou jako nůž máslem a střelou pod víko nedal Hynku Kůdelovi žádnou šanci – 4:0. Porubští trenéři tedy sáhli ke změně a do branky zamířil promrzlý Andreas Kubáň. Ten se však ani neohřál a už lovil kotouč ze své sítě.


Léčba Kubáněm nezabrala

Petr Geweise v přesilovce přihrál před brankoviště Vladimíru Cinkovi a ten dokonal porubský zmar – 5:0. Ostravané se ale nevzdali, šance Vladimíra Luky, Jiřího Zdeňka, Marka Kaluži či Michala Hryciowa však zůstaly trestuhodně nevyužity. Místo toho dirigovali tempo Draci, kteří ve 32. minutě slavili pošesté. Daniel Vachutka vyslal ideální zadovku na Michala Vymazala, který v euforii rozvlnil síť za Kubáňovými zády – 6:0. To však stále nebylo vše, do dalších dobrých pozic se dostali například Daniel Vachutka či Radek Fischer, oba ale zastavila boční síť.


Debakl mírně utišil Luka

Šumperk pokračoval v kanonádě i po druhé pauze. V čase 40:27 si Jiří Půhoný lehce najel do útočného pásma, kde jeho nahození propadlo Andreasi Kubáňovi mezi betony – 7:0. Alespoň čestná trefa do černého přišla z řad hostujícího mužstva ve 47. minutě, Lukáš Popela totiž zachytil špatné vyhození Tomáše Sedláka. Porubský bek následně naservíroval puk Vladimíru Lukovi, který střelou pod víko snížil – 7:1. HC RT TORAX poté dostal více než minutovou dvojnásobnou přesilovku, tu ale Ostravané nesehráli dobře a další branka z toho nebyla.


Ostatní zápasy 23. kola

Opavavs.Nový Jičín1:3
Hodonínvs.Kopřivnice7:5

Ohlasy k utkání

Pavel Hulva (Draci Šumperk): Po neúspěšném zápase s Kopřivnicí jsme doma chtěli zvládnout Porubu, se kterou se postupem sezóny vždy trošku zlepšujeme. I když se nám na začátku zápasu nepovedlo využít dlouhou přesilovku pět na čtyři, hráli jsme zodpovědně a góly postupně dali. Kluci tomu šli naproti, musím pochválit všechny za výborný výkon od brankáře až po posledního útočníka. Super práce, paráda. Výsledek 7:1 samozřejmě nikdo nečekal, ale my se připravili a šli za výhrou. Rozhodla podle mě druhá třetina, za stavu 6:0 už jsem věřil, že duel dotáhneme do vítězného konce.

Aleš Flašar (HC RT TORAX Poruba): Myslím, že vyhrál jednoznačně lepší tým. Vstoupili jsme do zápasu až moc sebevědomě, možná si kluci mysleli, že to půjde samo, když jsme měli proti Šumperku sérii pěti výher po sobě. Ale Draci hráli dobře. Na druhou stranu jim do klece padlo všechno, takže porážka je pro nás trošku krutá. Výsledek 7:4 nebo 7:5 by asi odpovídal lépe. Nicméně věřím, že náš tým takový nářez potřeboval, soupeři gratuluji k vítězství. Doufám, že se z tohoto zápasu poučíme.

Tabulka po 23. kole

mužstvo zápasyskórebody
1.Poruba 1999:5145
2.Hodonín 2084:6039
3.Šumperk 2078:5834
4.Nový Jičín 2052:6929
5.Val. Meziříčí 1962:6026
6.Kopřivnice 2061:9224
7.Opava 2044:9010