Starší dorost si s Draky zahrál vyrovnaný duel, dvakrát srovnával Vavřík

11.08.2017, Gabriela Juříková

Starší dorost s Mladými Draky hrál dvě třetiny bez gólů. O kotouč se přetahovali a gólmani si připisovali jen zlikvidované střely a samostatné úniky. Až od šesté minuty třetího dějství se začala plnit střelecká listina a za delší konec tahali dvakrát hosté. Jednogólové manko vždy smazal v přesilovkách Michael Vavřík a tak po šedesáti minutách hry byl stav 2:2. Nájezdový rozstřel vyhrál HK MD Šumperk.

Přípravné zápasy staršího dorostu - přát. pá 11.8.15:30
HC RT TORAX Poruba
HK Mladí Draci Šumperk
2:3sn(0:0, 0:0, 2:2 - 0:1)
Branky a nahrávky: 51. Vavřík (Béreš), 59. Vavřík (Béreš, Brodek) – 47. Výkruta (Haluza, Šíp), 54. Vogel, rozh. náj. Čada. Rozhodčí: Chamrád J. – Záhel, Orság. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 49. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.
HC RT TORAX Poruba: Mrázek (35. Remiáš) – Timura, Kroček, Šolc, Nagy, Becher, Husák – Bořuta, Ferleťják, Richtár – Béreš, Vavřík, Brodek – Voznička, Häring, Vojtášek – Krátký, Anlauf, Stodůlka – Benka-Rybár
HK Mladí Draci Šumperk: Venouš (35. Kover) – Štrbík, Habrman, Výkruta, Haluza, Šíp, Ott, Moučka, Čada, Scheuter, Vogel, Kašpar, Plhal, Hepnar, Moravec, Drlík, Vintr, Jurča

První třetina byla bezgólová. Asi největší šanci mělo trio Vavřík – Brodek - Béreš, jenže gólman Venouš chytal bezchybně. V polovině třetiny měli domácí dvě přesilovky za sebou a v té druhé Richtár s Bořutou nebezpečně zahrozili. Další bití na poplach museli Draci vyhlásit ve čtrnácté minutě, kdy se do samostatného úniku dostal Vojtášek. Mířil těsně nad horní tyč. Na druhé straně si Mrázek taky celkem dost zachytal, ale i on vykazoval dobrou formu a za záda nepustil pozdravy Šípa či Moravce.

Blízko k otevření střelecké listiny byl Dračí hráč Habrman. Puk letěl k druhé tyči a chybělo málo, aby cinknutím změnil směr za brankovou čáru. A aby to nebylo brankáři Venoušovi líto, řešil samostatnou akci Richtára od středního pásma, kterého vychytal. Stejně tak si šumperský gólman počínal proti Krátkému. Když už nepadaly góly, zpestřili divákům utkání menší bitkou ve středovém kruhu hráči Vojtášek a Ott. V momentě, kdy oba leželi na ledě, zasáhli čároví rozhodčí, kteří je museli od sebe doslova roztrhávat.

Opticky více ze hry a šancí měl v třetí části utkání porubský tým, ale když své šance neproměnil, hráči stříleli výhradně do gólmana, přišla v čase 46:38 gólová akce Jan Výkruta, kterému asistovali Jurča a Šíp. Remiášovi, který se do brankoviště postavil v průběhu druhé třetiny, poslal Výkruta kotouč na druhou tyč. V začínající padesáté druhé minutě využila Poruba přesilovku. Když nevycházely střely zápěstím těsně nad ledem, zkusil Michael Vavřík po nezdařeném pokusu Béreše puk zamést po ledě a vyšlo to – 1:1. Pak přišla ze strany Porubských chyba ve vlastní třetině, kdy rozehrávku vystihl Radek Vogel a prudkou střelou poslal kotouč do brány, kde se zaklínil za středovou tyč.

Utkání nakonec skončilo nerozhodně, když v devětapadesáté minutě využil RT TORAX Poruba přesilovku. Poskakující kotouč poslal za záda od druhé třetiny chytajícího Kovera, Michael Vavřík. Před tím objel bránu Béreš a dorážet zkusil Brodek. Zápas zakončily samostatné nájezdy, v kterých uspěli Mladí Draci Šumperk, když Jakub Čada proměnil oba své nájezdy. Za RT TORAX byl úspěšný pouze Jiří Brodek.