Starší dorost pokračuje v bodové sérii, nad Frýdkem-Místkem zvítězil 7:1

07.10.2017, Jan Meichsner

Starší dorostenci přivítali v sobotu 7. října na svém ledě v rámci Regionální ligy staršího dorostu tým Frýdku-Místku. Už od prvních minut byli domácí jasně lepší a za vítězstvím kráčeli od úvodního buly až do závěrečné sirény. Výsledek 7:1 je toho jasným důkazem. Na vítězství se svými hattricky podíleli Michal Vavřík a Jakub Bukowski. O tom, jak domácí starší dorostenci k dalšímu bodovému zisku dokráčeli, se dočtete v tomto článku.

Regionální liga staršího dorostu - 6.kolo so 7.10.10:15
HC RT TORAX Poruba
HC Frýdek-Místek
7:1(5:1, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 2. Vavřík (Stodůlka, Béreš), 9. Vavřík (Bořuta), 14. Bukowski (Timura), 16. Bukowski (Richtár), 17. Pitucha (Husák, Stodůlka), 42. Bukowski, 53. Vavřík (Bořuta, Kroček) – 5. Cháňa (Pastor). Rozhodčí: Cabák – Gebauer, Mareček. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 47:18. Diváci: 65. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 7:1.
HC RT TORAX Poruba: Mrázek – Kroček, Husák, Timura, Nagy, Krátký, Pitucha, Becher – Bořuta, Vojtášek, Richtár, Bukowski, Stodůlka, Anlauf, Béreš, Häring, Vavřík, Morávek
HC Frýdek-Místek: Morys (od 14. Hubáček) – Řehák, Popelář, Kolář, Poprocký – Lednický, Kotala, Cháňa, Pastor, Zoubek, Hýsek, Škrlík, Kanáloš, Naizar

První třetina:

Porubští vstoupili do utkání aktivně už od první minuty. Vyhráli úvodní buly a v čase 1:46 se dočkali velmi rychlé úvodní branky, kterou únikem po straně a střelou ke vzdálenější tyči zařídil Michal Vavřík. Menší šance poté byly k vidění na obou stranách, žádný z týmů se ale neprosadil až do páté minuty, kdy hosté získali kotouč v útočném pásmu a ocitli se dva proti samotnému brankáři Mrázkovi. Ten proti střele Ondřeje Cháňi neměl šanci a bylo srovnáno. Vyrovnaný stav trval až do deváté minuty – v té vlétnul do pásma Michal Vavřík, sjel si na hranici kruhu a poslal kotouč nádhernou střelou mezi ruku a tělo. Už tak dobře hrající domácí, druhý vstřelený gól velmi nabudil a na ledě to začínalo být znát.

Jednu z největších šancí, která neskončila gólem, zinscenoval Filip Kroček ve spolupráci s Danielem Becherem. První zmíněný nejprve z bezprostřední blízkosti vystřelil a pak se ještě pokusil vlastní střelu dorazit. Kotouč se však odrazil do prostoru před odkrytou branku a tam se ocitl ve velké šanci druhé zmiňovaný, ani ten však nedokázal dostat kotouč do branky.

Další šance už ale domácí dokázali stoprocentně využít. Ve 14. minutě dostal Jakub Bukowski milimetrovou přihrávku přes obránce na modrou čáru. Položil si brankáře hostí a zavěsil přesně pod víko. Po třetí inkasované brance nastoupil na místo brankáře ve frýdecko-místecké brance Gabriel Hubáček. Čisté konto však neudržel dlouho, protože v čase 15:29 už to bylo 4:1. Domácí totiž s pomocí brusle hostujícího obránce proměnili únik dva na jednoho a zvýšili na rozdíl tří branek. Gólový zářez si nakonec připsal Jakub Bukowski. Domácí ani po čtvrté brance neměli dost a za minutu a deset vteřin přidali další branku. Dělovka od modré čáry propadla brankáři do branky a bylo to 5:1. Za tohoto stavu se oba týmy odebraly do šaten.

Druhá třetina:

Vstup do druhé třetiny byl z domácího pohledu velmi vydařený. Svěřenci trenéra Suchánka hned ze začátku zasypali brankáře hostů, žádný ze série střeleckých pokusů se ale neujal. Hosté se naopak do útočného pásma dostávali jen sporadicky a gólman Mrázek neměl mnoho práce.

Snad největší šanci druhé třetiny měl Michal Vavřík, před kterým hostující obrana odjela k udivení všech přítomných střídat a on tak sám zamířil na Hubáčkovu klec – bekhendový blafák se ale zakončovateli nepovedl a puk jen orazítkoval vnější tyč. Domácí se ve druhé třetiny dočkali také první přesilovky. Za podražení byl vyloučen v čase 26:01 Lumír Kotala. Hráči HC RT TORAX Poruba v početní výhodě hodně tlačili a snažili se dostat kotouč do branky ze všech směrů. Brankář hostí byl však v oslabení svého týmu stoprocentně úspěšný. O pár okamžiků později dostali první přesilovku i hosté – aktivnější v ní ale byli jejich soupeři, kteří nejednou ohrozili branku. Ve druhé přesilovce Frýdku-Místku byly v rozmezí ani ne půlminuty nastřeleny dvě sporné tyčky. Rozhodčí však pokaždé rozpažil a tyto verdikty způsobily, že se do šaten se šlo i po druhé třetině za stavu 5:1.

Třetí třetina:

Do poslední části měli lepší vstup hráči Frýdku-Místku, i přes mírnou převahou ale hned inkasovali. V čase 41:17 přesně trefil horní roh branky domácí Jakub Bukowski, završil tak první ze dvou hattricků, které byly v utkání k vidění a bylo to 6:1. Domácí po šesté vstřelené brance ještě víc přidali a ještě víc začali kombinovat své akce. Hosté nestíhali se svými soupeři bruslit, ale nedopouštěli se faulů. V čase 42:52 se domácí už radovali z další branky. Ta ale nakonec nebyla uznaná pro údajnou předchozí přihrávku rukou. To však domácímu celku náladu ani chuť do hry nevzalo a hráči v bílém dál tlačili na frýdecko-místecké hráče, jak jen to šlo.
První branka třetí třetiny málem padla po hodně kuriózním momentu, když brankář Mrázek namazal na modrou svému soupeři. Ten velmi rychle – téměř z první – vystřelil, celou situaci však zachránil domácí obránce Jakub Pitucha. Frýdek-Místek nečekaná šance povzbudila a chvíli byl aktivnějším soupeřem než v předchozím průběhu utkání. Hosté však po další aktivitě znova inkasovali. Michal Vavřík se dostal k odraženému puku, položil si brankáře a krásně poslal kotouč do branky, čímž tak završil svůj hattrick, o který byl předtím připraven.

Ohlasy k utkání

Karel Suchánek (HC RT TORAX Poruba): Zápas se rozhodl už v první třetině, kdy jsem soupeři dali pět branek. Dařilo se nám jak kombinačně, tak i střelecky. Od druhé třetiny jsme už ale nehráli tak soustředěně, a i když jsme byli lepší a měli převahu, tak ten výkon ve zbytku zápasu už optimální nebyl.

Martin Kurajský (HC Frýdek Místek): Věděli jsme, že jedeme k soupeři, který bude zřejmě lepší. To také potvrdil, měl lepší pohyb, i přesto si ale myslím, že zápas nemusel skončit tak markantním rozdílem, jakým skončil. Rozdíl byl hlavně na pozicích gólmanů, se kterými se letos oproti loňským ročníkům velmi trápíme. Určitě nechci vinu házet na brankáře, ale těch gólů jsme mohli dostat daleko méně, soupeř byl ale v tomto utkání jasně lepší.