Juniorka vstoupila do kvalifikace vítězně, po závěrečném obratu dobyla Třebíč

02.03.2017, René Chyla

Vedli 2:0, poté zase prohrávali 2:3, i přesto ale v sobě našli dostatek sil na závěrečný obrat, a tak Bahníkovi svěřenci zvítězili v prvním kole kvalifikace o extraligu na ledě vítěze skupiny Střed poměrem 5:3. Dvěma góly se blýskli Michal Dang s Patrikem Golou, v přesilovce navíc skóroval Michael Hranoš.

Liga juniorů - K1 st 1.3.18:00
SK Horácká Slavia Třebíč
HC RT TORAX Poruba
3:5(1:2, 1:0, 1:3)
Branky a nahrávky: 20. Michálek (Dvořák, Strnad), 33. Dvořák (Caha, Nejedlý), 41. Všetečka (Matov) – 9. Dang (Prokeš), 14. Gola P. (Hranoš, Korec), 42. Dang (Slíž), 56. Hranoš (Korec, Gola P.), 60. Gola P. Rozhodčí: Honza – Linhart, Měkýš. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 41:35 (17:12, 15:9, 9:14). Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:5.
SK Horácká Slavia Třebíč: Šoustal – Caha, Všetečka, Urban, Šimka, Michálek, Wasserbauer, Strnad, Matov, Kajnar, Tůma, Trnka, Nejedlý, Svoboda, Dvořák
HC RT TORAX Poruba: Zavadil – Štěpán, Hranoš, do 40. Ščurek, Široký, Prokeš, do 40. Prepsl, od 41. Slíž, od 41. Bijota – Korec, Gola P., Malát – Dang, do 40. Kurnik, Vilček – Veselý, Bernát, Bialoň – od 41. Franz

Hvězdy zápasu

Michael Hranoš (POR) (1+1)
Patrik Gola (POR) (2+1)
Libor Dvořák (TRE) (1+1)


Parádní nástup Porubských a snížení Michálka v závěru třetiny

Porubská juniorka začala výtečně a už v deváté minutě se ujala vedení. Martin Prokeš vyslal do úniku Michala Danga, který ujel třebíčské obraně a bekhendovým blafákem zavěsil přesně pod břevno – 0:1. RT TORAX udeřil podruhé o šest minut později, kdy Hranošovu střelu z mezikruží vyrazil Roman Šoustal pouze před připraveného Patrika Golu, který nekompromisně prostřelil domácího gólmana – 0:2. Vítěz skupiny Střed snížil 44 vteřin před první přestávkou. Domácí se dostali do přečíslení tři na dva, kdy Libor Dvořák nahrával nalevo Vojtěchu Michálkovi, jenž prostřelil Zavadila mezi betony – 1:2.


Dvořákovo vyrovnání ze 33. minuty

RT TORAX mohl ve druhé třetině navýšit skóre v přesilovce, tu ale nevyužil, a tak se mohli krátce po polovině základní hrací doby radovat domácí, kteří tak smazali dvoubrankový náskok ostravského výběru. Střelu Robina Cahy z pravé strany sice ještě porubský gólman vyrazil, na dorážku Libora Dvořáka do odkryté kasy však již zareagovat nedokázal – 2:2.


Všetečkův obrat a následný obrat Porubských

Slavia Třebíč dokonce skóre otočila. Patrik Matov nahrával Jiřímu Všetečkovi, který si vyjel zpoza branky a zasunul kotouč mezi Zavadilovy betony – 3:2. Ostravané se ale ještě zmohli k velkému obratu. Už za necelou minutu nahrával Lukáš Slíž Michalu Dangovi, který přesně mířenou střelou vyrovnal otěže zápasu – 3:3. Pět minut před koncem využili Bahníkovi svěřenci přesilovku. Jan Korec nahrával z ostrého úhlu ke druhé tyči Michaelu Hranošovi, jenž prostřelil Šoustala mezi betony – 3:4. Domácí si ještě dvě minut před koncem vybrali oddechový čas a zkusili hru v šesti, kotouče se ale zmocnil Patrik Gola, který poslal puk do odkryté klece – 3:5.


Ohlasy k utkání

Roman Mejzlík (SK Horácká Slavia Třebíč): První třetinu jsme propásli, když jsme koukali, co to k nám přijelo za soupeře a vůbec nechytili tempo zápasu. Soupeř využil dvě naše chyby a ještě měl další šance. My jsme se dostali do hry až ke konci první části, kdy jsme snížili a mohli i vyrovnat, ale to se nám nepodařilo. Od druhé třetiny jsme hráli lepší hokej a po vyrovnání měli hodně šancí na to, abychom zápas otočili a odskočili. Ve druhé třetině byla i pasáž, kdy se hrál bezstarostný hokej nahoru-dolů se spoustou chyb na obou stranách. Do třetí části jsme šli s tím, že chceme navázat na tu druhou a pokusit se utkání rozhodnout. Dali jsme gól na 3:2, ale vzápětí vedení ztratili a to byl důležitý moment zápasu, kdybychom to udrželi, mohl být pro nás závěr trošku jednodušší. Potom jsme udělali neskutečný faul v útočné třetině a soupeř následnou přesilovku využil. Zkusili jsme pak dlouhou power-play, kterou jsme nesehráli špatně, ale soupeř byl v soubojích silný a podařilo se mu dát gól do prázdné brány. První třetinu jsme herně i výsledkově nezvládli. Říkal jsem klukům, že nemůžeme začínat utkání, tak jak jsme začali. Musíme mít lepší pohyb a nesmíme být vykulení z neznámého soupeře, se kterým jsme dlouho nehráli. Ve druhé části jsme nedali šance a ve třetí se nám nepodařilo udržet náskok. Pak přišel ten zbytečný faul a soupeř rozhodl z přesilovky. Kdyby takových kvalitních zápasů bylo za sezonu víc, kluci by se někam posunuli. První zápas jsme prohráli, ale nic se neděje, jedeme dál.

Miroslav Bahník (HC RT TORAX Poruba): Jednalo se o vyrovnané utkání se svižným tempem. V první a třetí třetině si troufám říci, že jsme byli lepším týmem, nicméně ve druhé dvacetiminutovce jsme poněkud zaspali a naší špatnou hrou nechali soupeře dotáhnout, a tak bylo nutné upravit sestavu. V závěru jsme ale naštěstí strhli vedení na svou stranu a výhru si poté pojistili při power-play do prázdné branky.

Tabulka po 1. kole

mužstvo zápasyskórebody
1.Poruba 15:33
2.Ústí nad Labem 00:00
3.Třebíč 13:50