Gajdoš gólem a proměněným nájezdem zařídil výhru a úspěšný vstup do 2. části soutěže

26.11.2016, Gabriela Juříková

ELIOD Extraliga mladšího dorostu vstoupila v sobotu 26. listopadu do druhé části. Porubský tým se ve dvaceti zápasech bude snažit odpoutat se od poslední příčky a odvrátit hrozbu opuštění extraligy. V prvním kole narazil tým trenéra Leksovského na Zubry Přerov a na jejich ledě neměl lehkou pozici. Od šesté minuty gólem Barveníčka se Zubři dostali do vedení, které doháněli porubští hráči do 17. minuty. Vyrovnání zařídil František Gajdoš, který se nakonec postaral i o vítězný gól ve čtvrté sérii nájezdů, když svůj první pokus neproměnil. Ve druhé třetině početná skupina diváků gól neviděla. Ve třetím dějství se do vedení dostala Poruba brankou Bořuty, ale to nemělo dlouhého trvání. Do minuty bylo utkání opět nerozhodné. V prodloužení gól nepadl a tak následovaly nájezdy. Velký podíl na výhře hostů měl každopádně gólman Vojtěch Mokrý, který si do statistik připsal neuvěřitelných 50 zásahů. Jeho protějšek Rachůnek se moc nezapotil, porubští hráči na něj vyslali za 65 minut jen 21 střel. Přesto vyhráli a do bojů o zachování extraligy tak vstoupil porubský tým úspěšně.

ELIOD extraliga mladšího dorostu - 19.kolo so 26.11.13:15
HC ZUBR Přerov
HC RT TORAX Poruba
2:3sn(1:1, 0:0, 1:1 – 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Barveníček (Indrák), 57. Šimanský (Štědrý, Ministr) – 17. Gajdoš (Bořuta, Kotásek), 56. Bořuta (Stodůlka), rozh. náj. Gajdoš. Rozhodčí: Kika – Dopitová, Loun. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 89. Střely na branku: 52:21. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.
HC ZUBR Přerov: Rachůnek – Šabršula, Kopeček, Raška, Vohrabal, Svozil, Hlaváč, Zeman, Gréč – Ministr, Krupa, Šimanský, Indrák, Barveníček, Dvořáček, Hanák, Tarnoczy, Štědrý.
HC RT TORAX Poruba: Mokrý – Havlík, Becher, Fabianczyk, Husák, Krátký, Machů, Gajdoš, Pitucha – Kotásek, Morávek, Stodůlka, Häring, Bořuta, Boniatti.