Junioři opět nenašli recept na Brno, rozhodla poslední dvacetiminutovka

06.12.2015, René Chyla

Porubští vstoupili do utkání aktivněji, jelikož už od sedmé minutě vedli zásluhou přesné trefy posily z vítkovické juniorky Dominika Moravčíka. Domácí dokázali skóre ještě do první přestávky otočit, o jednobrankové vedení ale v prvních dvou minutách prostřední dvacetiminutovky rychle přišli. Warrior totiž začal druhou třetinu prachbídně, jelikož v rozmezí 55 vteřin dvakrát inkasoval z hole Jana Korce, který překlopil pomyslné misky vah na hostující stranu. Rozhodujícím momentem byla patrně vyrovnávací branka domácích devět sekund před koncem prostřední části. Poslední perioda už patřila zejména brněnským hokejistům, kteří v ní dokonali obrat a připsali si druhý cenný skalp Poruby.

Liga juniorů - 17.kolo ne 6.12.14:45
HCM Warriors Brno
HC RT TORAX Poruba
6:4(2:1, 2:3, 2:0)
Branky a nahrávky: 13. Nohel (Jarolím), 17. Kazlepka (Kozel), 27. Dobiáš (Kazlepka, Holub), 40. Přibyl (Fábry), 45. Vágner, 60. Nohel – 7. Moravčík (Čechman), 21. Korec (Pěnčík), 22. Korec, 30. Csabala (Moravčík). Rozhodčí: Honza – Komínek, Šustr. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 43. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4, 6:4.
HCM Warriors Brno: Holub – Křenek, Nossek, Vágner, Sabol – Přibyl, Fábry, Klaus, Nohel, Jarolím, Polzer, Dobiáš, Kazlepka, Kozel, Hussein
HC RT TORAX Poruba: Zavadil – Štěpán, Ščurek, Široký, Kropka, Čechman, Hranoš, Boháč – Gola P., Moravčík, Bialoň, Bartoň, Pěnčík, Mládek, Smrčka, Csabala, Korec, Kurnik

Porubští junioři hodlali napravit nečekané zaváhání na ledě outsidera z Uherského Brodu, kde RT TORAX senzačně prohrál 3:5. Navíc měli o motivaci postaráno, jelikož právě Warrior uštědřil Porubě první domácí porážku a brněnský gólman porubskou mašinu dokonce vynuloval. Do zápasu vstoupil Ostravané lépe, když se už v sedmé minutě dokázal prosadit Dominik Moravčík – 0:1.

Brno ale ještě do přestávky překlopilo misky vah na svou stranu. Ve třinácté minutě dokázal zužitkovat nahrávku Davida Jarolíma Michal Nohel a v tu chvíli se začínalo od nuly – 1:1. Po čtyřech minutách zase našel Adam Kozel přesně František Kazlepka, jenž poslal domácí poprvé v utkání do vedení – 2:1.

V úvodu druhé dvacetiminutovky dostal Warrior studenou sprchu. Už po 58 vteřinách skóroval po přesné nahrávce Marka Pěnčíka Jan Korec a bylo znovu srovnáno – 2:2. Za necelou minutu už RT TORAX slavil znovu. Brněnské defenzívě se opět vymkl kontrole Jan Korec, jenž poslal Porubu do jednobrankového vedení – 2:3. Za chvíli se ale domácí probudili. František Kazlepka vybídl ke skórování Bohdana Dobiáše a ten šanci neodmítl – 3:3.

Krátce před uplynutím první poloviny utkání už David Holub vytahoval čtvrtý puk ze své klece. V čase 29:55 se totiž po Moravčíkově nahrávce nemýlil Dominik Csabala – 3:4. Hosté už se pomalu viděli v šatně s jednobrankovým náskokem, když v tu chvíli propálil Jan Zavadila Antonín Přibyl – 4:4.

Jak se v posledních zápasech ukázalo, svěřenci Miroslava Bahníka závěrečné dvacetiminutovky nezvládají, jelikož díky nim ztratili vedení v uplynulých dvou zápasech. Nejinak tomu bylo i v neděli odpoledne na ledě Warrioru. Ve 45. minutě prostřelil popáté hostujícího gólmana Jakub Vágner – 5:4. V poslední vteřině pak pečetil druhý porubský skalp v této sezóně Michal Nohel – 6:4.