Fiasko! Poslední Brod zaskočil Porubu, juniorka přišla o první příčku

05.12.2015, René Chyla

Tři body, povinnost! Nic jiného si porubští junioři, kteří až do pátku vévodili celé východní skupině, nemohli z ledu beznadějně posledního Uherského Brodu připustit. Opak se ale stal pravdou a tamní outsider nečekaně svěřence Miroslava Bahníka zaskočil. Juniorka se tak ostudně vrací s prázdnou. Porubští přitom vedli až do 52. minuty, kdy ale vyrovnal z trestného střílení Radim Gahura, aby 91 vteřin před koncem udeřil v oslabení Pavel Bumbal, který pečetil výhru domácích ještě trefou v poslední minutě. Porubě tak k vítězství nestačilo ani dvoubrankové vedení, ani nahrávky Jonáše Mládka (0+2) na góly ostravského Patrika Goly (2+0).

Liga juniorů - 16.kolo pá 4.12.18:30
HC Spartak Uherský Brod
HC RT TORAX Poruba
5:3(1:2, 0:1, 4:0)
Branky a nahrávky: 18. Šobáň (Klusák), 43. Bařinka (Bujáček, Kociňák), 52. Gahura (TS), 59. Bumbal (Vaněk), 60. Bumbal (Pavlůsek) – 2. Gola P. (Mládek, Bialoň), 7. Hranoš (Pěnčík), 30. Gola P. (Mládek). Rozhodčí: Slavka – Hübl, Kucián. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 59. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 5:3.
HC Spartak Uherský Brod: Chovanec – Schmied, Šobáň, Škubal, Henčl, Votava, Hlavica – Bumbal, Forman, Gahura, Klusák, Pavlůsek, Bujáček, Vaněk, Bařinka, Kociňák
HC RT TORAX Poruba: Sroka – Štěpán, Ščurek, Široký, Kropka, Hranoš, Boháč – Gola P., Bialoň, Moravčík, Bartoň, Pěnčík, Mládek, Smrčka, Csabala, Korec, Kurnik

Porubští junioři, kteří vládli celé východní skupiny, zajížděli v pátek večer na led beznadějně posledního Uherského Brodu. Zápas začal podle papírových předpokladů a žádné překvapení tak už od úvodních minut ke zhlédnutí nebylo. Už ve druhé minutě totiž po přihrávce Jonáše Mládka skóroval nejproduktivnější forvard porubského výběru Patrik Gola – 0:1. Netrvalo dlouho a ostravskou střídačku opět zaplavila vlna radosti. Nahrávku Marka Pěnčíka totiž už na konci sedmé minuty zužitkoval v přesilovce Michael Hranoš – 0:2.

Ještě do první sirény ale domácí snížili. V početní převaze vybídl ke střele Michal Klusák Martina Šobáně, který nepohrdl – 1:2. RT TORAX si ale i přesto vzal dvoubrankové vedení zpět krátce před odehráním poloviny základní hrací doby. Souhra elitního útoku znovu vyšla na jedničku. Do kotouče se znovu po nahrávce od Jonáše Mládka opřel Patrik Gola, jenž nasměroval Porubu blíže ke třem bodům – 1:3.

Závěrečná dvacetiminutovka se však proměnila pro hosty v hotové peklo. Ve 43. minutě vstřelil kontaktní gól Martin Bařinka – 2:3. Spartak mohl srovnat v mnoha přesilovkách, ale nepovedlo se. Až o devět minut později od druhého gólu domácích ujel porubské obraně Jiří Forman, který následné nařízené trestné střílení bez problémů proměnil – 3:3. Porubští měli ideální možnost rozhodnout v posledních dvou minutách, které hráli v početní převaze.

Místo toho ale v oslabení ujela dvojice Patrik Vaněk s Pavlem Bumbalem a druhý jmenovaný vyvolal obrovskou radost na domácí střídačce – 4:3. Hlavní kouč Spartaku poté zareagoval oddechovým časem, po němž to svěřenci Miroslava Bahníka zkoušeli ještě v šesti hráčích v poli. Pavel Bumbal se ale znovu vymkl kontrole a zpečetil tak překvapivé vítězství Uherského Brodu – 5:3.