RT TORAX hladce porazil Třebíč a upevnil si druhou pozici

15.02.2015, René Chyla

Juniorka Poruby po pátečním výprasku zajížděla k dopolednímu utkání na led Třebíče, kde se úvodní buly vhazovalo již v 11 hodin. Porubští do zápasu vstoupili pravou nohou a rychle se ujali vedení, když Svobodu v brance prostřelil již ve třetí minutě Brnčál. Za pár minut ale Třebíčtí srovnali z hole Saláka. Poruba do konce utkání vstřelila ještě pět branek, aby v samotném závěru mohl výsledek korigovat Jirák na konečných 2:6. Dvěma góly a asistencí se blýskl Jakub Schwarz, dva body si pak připsali také Josef Fibrich (1+1), Denis Brnčál (1+1) a Tomáš Síkora (0+2). Na páté porubské brance se podílel také výraznou měrou hostující brankář Richard Šrámek, jenž si k tomuto gólu mohl připsat první asistenci. Další utkání sehraje porubská juniorka v pátek 20. února 2015 od 16:30 hod. ve Vsetíně.

Liga juniorů - 38.kolo ne 15.2.11:00
SK Horácká Slavia Třebíč
HC RT TORAX Poruba 2011
2:6(1:3, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 6. Salák (Hort), 54. Jirák (Abrahám, Roupec) - 3. Brnčál (Štěpán), 13. Gola P. (Mládek, Brnčál), 16. Schwarz (Síkora), 35. Schwarz (Rataj, Fibrich), 46. Kropka (Šrámek), 52. Fibrich (Schwarz, Síkora). Rozhodčí: Kopeček - Klouda, Musil. Vyloučení: 1:0.. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:6, 2:6.
SK Horácká Slavia Třebíč: Svoboda - Trnka, Roupec, Hodek, Abrahám, Pelikán, Jirák, Šimka, Tůma, Všetečka, Horký, Hort, Salák, Mašek
HC RT TORAX Poruba 2011: Šrámek – Pobuta, Štěpán, Gálik, Ryška, Síkora, Kropka, Rataj, Gola P., Kurnik, Schwarz, Brnčál, Fibrich, Rataj, Bartoň, Mládek, Smrčka, Holaň, Havránek, Kropka

Ohlasy k utkání

Roman Mejzlík (SK Horácká Slavia Třebíč):
Pro nás to den bylo hodně těžké utkání i z toho pohledu, že soupeř dostal v pátek v Hradci hodně branek a proto dnes bude hrát v obraně mnohem pozorněji. My jsme dnes statečně bojovali, ale soupeř měl navrch. Povedlo se nám vyrovnat na 1:1, pak jsme měli i příležitost a mohli jsme jít do vedení, což se nám ale nepovedlo. Soupeř pak dal dvě rychlé branky během asi tří minut a odskočil nám na rozdíl těch dvou branek. Ve druhé třetině jsme zlepšili obranu, vypracovali jsme si i příležitosti, z nichž jsme mohli vstřelit gól, ale v koncovce se nám dnes příliš nedařilo, na zakončení nebylo tolik času a pod tlakem jsme ty situace neřešili dobře. Ve třetí třetině si soupeř svůj náskok pohlídal, hrál pozorně to, co potřeboval. Dneska to i přesto, že hráči odvedli maximum možného, na víc nebylo.