Devatenáctigólovou přestřelku zvládl lépe Hradec, porubští junioři ztrácejí na čelo už čtyři body

13.02.2015, René Chyla

Boj o první místo tabulky hostil Zimní stadion v Hradci Králové. Z očekávané úporné bitvy o každý kousek ledu se ale stala nevídaná přestřelka a hra prakticky bez obran, která přinesla nevídaných devatenáct gólů. Už po necelých třech minutách vedli domácí 3:0, potom ale snížil Jakub Schwarz a dal Porubě naději na příznivý výsledek. Do konce první třetiny ale RT TORAX inkasoval ještě dvakrát, přičemž v jejím závěru dokázal snížit na rozdíl tří gólů Patrik Gola (2+0). Na sedmibrankovou přestřelku z první třetiny navázala další perioda, která přinesla ještě o dva góly více, a tak se šlo do třetí části za stavu 10:6 pro Hradecké. V posledním dějství se trefovali už pouze domácí, kteří stanovili konečné skóre na 13:6. Pátek třináctého zkrátka juniorům štěstí nepřinesl.

Liga juniorů - 37.kolo pá 13.2.18:30
Královští lvi Hradec Králové
HC RT TORAX Poruba 2011
13:6(5:2, 5:4, 3:0)
Branky a nahrávky: 1. Nedvídek (Procházka, Pavlík), 1. Dudák (Krátoška, Pilař), 3. Pavlík (Procházka, Košař), 15. Bartoň (Nedvídek, Matějček), 16. Kovářů (Nedvídek, Procházka), 25. Vladyka (Miškář, Gančarčík), 29. Pilař (Krátoška, Piegl), 30. Nedvídek, 37. Pavlík (Košař), 40. Nedvídek, 42. Pilař (Dudák), 53. Bartoň (Kovářů, Piegl), 57. Krátoška (Pilař, Dudák) – 13. Schwarz (Rataj, Síkora), 19. Gola P. (Brnčál, Bartoň), 25. Smrčka (Gola R., Holaň), 30. Baca (Mládek, Schwarz), 36. Pobuta (Rataj, Mládek), 37. Gola P. (Brnčál, Bartoň) Rozhodčí: Barek – Kis, Špringl. Vyloučení: 7:8, navíc Faltýnek (MHK) 5 min. + OK, Fibrich 10 min. a Baca 5 min. + OK (oba POR). Využití: 3:2. V oslabení: 2:0. Diváci: 60. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1, 5:2, 6:2, 6:3, 7:3, 7:4, 8:4, 8:5, 9:5, 9:6, 13:6.
Královští lvi Hradec Králové: Ašenbrenner (37. Veselý) – Vladyka, Košař, Hronek, Piegl, Suda, Matějček, Faltýnek – Gančařík, Kastner, Miškář, Malinský, Krátoška, Bartoň, Procházka, Pavlík, Kovářů, Pilař, Dudák, Nedvídek.
HC RT TORAX Poruba 2011: Šrámek (3. Mizera) – Pobuta, Baca, Štěpán, Gálik, Ryška, Síkora, Kropka – Gola P., Gola R., Kurnik, Schwarz, Brnčál, Fibrich, Rataj, Bartoň, Mládek, Smrčka, Holaň, Havránek.

Hráči se pořádně ani nezahřáli a Šrámek už musel lovit puk ze své sítě, a to hned několikrát. Nejprve se v šestnácté vteřině prosadil z dorážky Lukáš Nedvídek – 1:0 a o pouhých třicet vteřin později ho doplnil Petr Dudák, jenž potřeboval na svou branku dva střelecké pokusy. Ten druhý vyšel – 2:0.

Hradečtí si přáli dobře vstoupit do zápasu, ale tohle si představoval asi málokdo. Navíc další branka přišla už ve 3. minutě. Radovan Pavlík zamířil přesně a poslal Mountfield už do tříbrankového vedení. Poté se hra mírně zklidnila, ale pořádná přestřelka měla na přítomné teprve čekat.

Ačkoliv ve 13. minutě snížil Jakub Schwarz na 3:1, tak radost Porubě dlouho nevydržela. Přesně za dvě minuty zvýšil vedení Východočechů Martin Bartoň, krátce poté se do listiny střelců zapsal také Radek Pilař – 16. minuta zápasu a skóre 5:1! To už s hosty vypadalo hodně zle, avšak před sirénou stihla Poruba ještě snížit zásluhou Patrika Goly – 5:2.

Jestli byla první perioda divoká, tak ta druhá na tom byla ještě hůře. Nebo snad lépe? Začátek byl sice plynulý, nicméně poté se na ledě opět otevřela střelnice a týmy se ve svých úspěšných „výstřelech“ pravidelně střídaly. Ve 25. minutě se prosadil Patrik Miškář – 6:2 a hned na to dokázala Poruba zareagovat, když Ašenbrennera propálil Marek Smrčka – 6:3.

Místo očekávaného tlaku hostů ale přišla další branka v podání hradeckých hokejistů, o kterou se postaral Radek Pilař – 7:3. 30. minuta nabídla hned dvě branky, oba týmy se v jejich střílení i nadále pravidelně střídaly. Nejprve Jakub Baca snížil na 7:4, po něm se zase trefil Lukáš Nedvídek – 8:4.

Brankáři si museli připadat jako nadbyteční, valil se na ně jeden útok za druhým. Své pracoviště opustil také Patrik Ašenbrenner, ale „až“ ve 37. minutě, tedy po dalších třech gólech. 36. minuta – 8:5 po pěkné kombinaci hostů a zakončení Pavla Pobuty. Ve 37. minutě se podruhé v zápase trefil Radovan Pavlík – 9:5, a po něm i Patrik Gola – 9:6. V závěru třetiny završil „desítku“ Lukáš Nedvídek.

Ačkoliv hosté prohrávali o čtyři góly, do třetí periody šli s tím, že se může stát cokoliv. A pravdou je, že v pátek 13. to platilo dvojnásob. Domácí se ale v šatně evidentně zklidnili – při čtyřgólovém náskoku jim snad ani nic jiného nezbývalo – a začali také bránit.

To se ale nedá říct o druhém týmu v tabulce. Uběhlo jen 73 vteřin ze třetí třetiny a bylo to 11:6. Radek Pilař si sjel mezi kruhy a propálil Mizeru, čímž definitivně zhatil naděje porubských hokejistů. Pro Pilaře to byla třetí branka v zápase.

Závěrečná část přinesla hned sedm trestů, branky padly ale už „jen“ dvě, obě do sítě Ostravanů. V 53. minutě se zapsal mezi střelce podruhé Martin Bartoň, své trefy se dočkal i Aleš Krátoška, který z první završil v 57. minutě skóre na 13:6.

Mountfield tak ovládl bláznivou přestřelku, díky které odskočil v čele svému pátečnímu soupeři na čtyři body.

Ohlasy k utkání

Aleš Krátoška (Mountfield HK):
Takový začátek jsme v sezóně ještě neměli. Měli jsme do utkání velmi dobrý vstup, dali tři góly za necelé tři minuty. Potom to byla z obou stran přestřelka, hrálo se nahoru dolů s hodně šancemi. Dostávali jsme nešťastné góly, třeba si to dvakrát tečovali. Po druhé třetině to bylo 10:6, takže hodně velká divočina. Potom jsme to víceméně zvládli, třináct gólů jsme v sezóně ještě nedali. Tři body jsou pro nás důležité, protože jsme odskočili Porubě na čtyři body. První místo chceme určitě udržet, abychom měli výhodu do play-off.