Poruba přetlačila Hodonín i počtvrté a prodloužila sérii výher. Drama rozhodl Seidler

11.02.2015, René Chyla

Hokejisté Hodonína a Poruby měli před středečním vzájemným střetnutím sérii tří vítězství v řadě. Do utkání vstoupili lépe Ostravané, kteří otevřeli skóre zásluhou Luďka Krayzela. Poté ale Drtiči využili dvě přesilovky, ujeli v oslabení a mohli se tak radovat z průběžného vedení 3:1 v polovině utkání. Závěrečná tříminutovka druhé třetiny ale byla v režii Poruby, která dokázala nejprve během necelé minuty srovnat a deset vteřin před druhou sirénou poslal hosty do vedení Jakub Hulva. Hodonínští v poslední periodě srovnali z hole Dufka opět z přesilové hry a čtvrté vzájemné utkání v sezoně tak muselo putovat do prodloužení a následně i do samostatných nájezdů. V těch se nadvakrát trefil Petr Seidler a rozhodl tak o porubském vítězství.

2. liga - skupina Východ - 40.kolo st 11.2.18:00
SHK Hodonín
HC RT TORAX Poruba 2011
4:5sn(1:1, 2:3, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 16. Kuba (Sajdl, Peš), 30. Kuba (Peš), 33. Jurásek (Kuba, Peš), 52. Dufek (Grman) – 10. Krayzel (Seidler, Kilnar), 37. Chaloupka (Slavík, Červenka), 38. Buček (Krayzel, Seidler), 40. Hulva (Červenka, Baca) a rozhodující nájezd Seidler. Rozhodčí: Slavka – Měkýš, Otáhal. Vyloučení: 6:10. Využití: 3:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 1 031. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:4, 4:4, 4:5.
SHK Hodonín: Rozum – Dufek, Škápik, Grman, Sedlák, Polesný – Černohous, Kučera, Tomi, Smetana, Peš, Kuba, Sajdl, Jurásek, Vrba L., Hložánek, Mika
HC RT TORAX Poruba 2011: Tihlář – Buček, Vajda, Ovšák, Slavík, Javín, Baca – Krayzel, Kilnar, Červenka, Seidler, Chaloupka, Hulva, Sedlář, Pavlačka, Schwarz

Až pátá série samostatných nájezdů rozhodla středeční partii mezi domácím Hodonínem a hosty z Ostravy. Dramatický duel ukončilo přesné zakončení šikovného útočníka Petra Seidlera, který dvěma proměněnými trestnými stříleními zařídil bod pro Porubu navíc. Drtiči po porážce 4:5 smutnili, neboť ztratili náskok 3:1 a navíc přišli o vítěznou sérii.

Jihomoravané sice po třech venkovních výhrách za sebou před vlastním publikem znovu padli, přesto se díky zisku bodu přiblížili týmům před sebou. A pokud i ve zbývajících těžkých zápasech základní části zopakují středeční výkon, je šance, že by šli do vyřazovacích bojů z páté příčky.

Slovácký celek totiž favorizovanou Porubu pořádně potrápil. Pokud by Drtiči v závěru střetnutí zužitkovali dlouhou dvojnásobnou početní výhodu nebo skórovali v prodloužení při hře čtyři na tři, klidně se mohli radovat z cenné výhry nad neoblíbeným sokem a bonusovým druhým bodem. Takto se mohli Jurásek a spol. utěšovat pouze dobrým výkonem a potleskem věrných fanoušků.

„Pokud by nám před utkáním někdo řekl, že odehrajeme s Porubou takto vyrovnanou partii, ze které nakonec vydolujeme bod, tak bychom to asi brali. Ale na druhé straně každá porážka mrzí. Navíc dnes jsme měli zápas velmi dobře rozehraný,“ řekl po utkání kouč SHK Lubomír Oslizlo, který svěřencům za bojovný výkon proti takto těžkému soupeři poděkoval. „I když jsme naštvaní, že jsme prohráli, tak chci být soudný. Kluci to odmakali a nemají se za co stydět,“ prohlásil Oslizlo.

Zkušený kouč litoval hlavně promarněného dvoubrankového náskoku. Drtiči sice v 10. minutě nepokryli dorážejícího veterána Luďka Kreyzela, ale právě při vyloučení bývalého extraligového forvarda dokázali srovnat. Po spolupráci Sajdla s Pešem skóroval Micihal Kuba.

Hosté se zlobili, neboť podle jejich názoru puk nepřešel brankovou čáru. „Nebyl to vůbec gól,“ trval si na svém trenér Poruby Tomáš Sršeň, kterému se ale nelíbilo mnohem více věcí. „K rozhodčím se nechci vyjadřovat, ale tady to bývá takto pořád. I proto jsem spokojený s dvěma body,“ řekl natvrdo.

Zatímco Ostravané za nerozhodného stavu 1:1 znervózněli, domácí viditelně ožili. Škápik s Pešem ještě na zkušeného gólmana Tihláře v jasných šancích nevyzráli, ale v polovině utkání už hodonínští borci vedli. Po Pešově přihrávce zblízka dotlačil puk za Tihláře důrazný Kuba, který se trefil ve vlastním oslabení.

Hráči Poruby vypadli z role a zbytečně faulovali. Nedovolené zákroky Červenky s Kilnarem potrestal kanonýr Jurásek, který zužitkoval přesilovku pět na tři.

Pak ovšem začali být vylučovaní domácí hokejisté a favorit začal úřadovat. K obratu zavelel Chaloupka, jenž před bezmocným Rozumem chytře tečoval přesilovkovou Slavíkovu ránu. Následně šel za katr mladík Mika a bývalý Drtič Buček srovnal na 3:3.

Než se Jihomoravané vzpamatovali, prohrávali. Další ránu zdecimovanému týmu zasadil po Kubově zbytečné ztrátě puku Hulva. Další bývalý vitkovický útočník se protáhl kolem mantinelu a přízemní střelou překonal Rozuma. „Otočení utkání jsme soupeři darovali,“ pravil Oslizlo. „Měli jsme hodně vyloučených hráčů a jelikož máme málo obránců, tak jsme místy hráli na tři beky, což bylo hlavně v oslabení poznat. Scházely nám síly,“ přidal hodonínský kouč.

Drtiči dál dřeli a v 52. minutě byli počtvrté odměněni. Další přesilovku využil obránce Dufek, který za Tihláře dorazil střelu Grmana. „Vypadalo to, že si soupeř náskok pohlídá, my jsme ale dokázali srovnat,“ řekl Oslizlo.

Slovácký celek mohl nakonec i vyhrát, ale další šance ani střely se už neujaly. Rozhodnout mohla i Poruba, ale gólmani se činili, a tak na Zimním stadionu Václava Nedomanského dospělo utkání po dvou týdnech znovu do prodloužení.

Ani to nakonec nerozhodlo, takže vítěze určily až nájezdy. Na trefu Seidlera sice odpověděl Kučera, ale druhý pokus hostujícího střelce už byla vítězná. „Většinu zápasu jsme měli hru pod kontrolou. Bohužel jsme byli neustále vylučovaní. Nechci všechno házet jenom na hráče, ale hlavně v závěrečné části jsme udělali několik zbytečných faulů. Takto se hrát nedá. Pokud bychom hráli více zodpovědně a nedělali kraviny, tak jsme v Hodoníně získali tři body,“ pronesl Sršeň.

Ostatní zápasy 40. kola II. ligy – sk. B (Východ)

HC Lvi Břeclav – VSK Technika Brno 3:2 pr.
HC Frýdek-Místek – SK Karviná 4:3
HC Slezan Opava – VHK Vsetín 1:4
HC ZUBR Přerov – HC Bobři Valašské Meziříčí 5:1