Poruba smetla neškodné Bobry osmi brankami a připisuje si tak devátou výhru v řadě!

21.01.2015, René Chyla

Hokejisté Poruby na začátku poslední čtvrtiny základní části vyhráli nad houževnatými Bobry jednoznačně 8:1 a posunují se tak, díky lepšímu skóre, na druhé místo tabulky, před Techniku Brno. Na výhře měli lví podíl zejména mladíci Patrik Demel, jenž vstřelil dva góly, a Jakub Schwarz, který asistoval u gólu hned třikrát. Pro oba dva to bylo teprve druhé utkání za porubské áčko. RT TORAX si připisuje již devátou výhru v řadě a bude ji chtít prodloužit i ve veledůležitém utkání v sobotu na vsetínském Lapači. Bobři na Valašsko odjíždějí z porubského ledu s dalším debaklem a oba soupeři si tak ve vzájemných duelech drží domácí neporazitelnost.

2. liga - skupina Východ - 34.kolo st 21.1.18:00
HC RT TORAX Poruba 2011
HC Bobři Valašské Meziříčí
8:1(2:0, 3:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 9. Zachar (Schwarz), 12. Peslar (Slavík, Kilnar), 22. Kilnar (Zachar, Peslar), 30. Hulva, 33. Krayzel (TS), 48. Demel (Schwarz), 56. Buček (Schwarz), 60. Demel (Hulva) – 34. Sprušil (D.Varga). Rozhodčí: Fiala – Ganger, Konvička. Vyloučení: 6:5, navíc Slavík 10 min. OT + OK (POR). Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 592. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 8:1.
HC RT TORAX Poruba 2011: Tihlář – Peslar, Vajda, Baca, Slavík, Javín, Buček, Demel – Schwarz, Červenka, Krayzel, Seidler, Hulva, Zachar, Brnčál, Vrána, Vaněk, Kilnar
HC Bobři Valašské Meziříčí: Svoboda (od 33. Smolka) – Gulda, Řezáč, Valentík, Kovář, Kaluža, Kolibár, Jedlička – Varga M., Cink, Baroš, Kuchta, Sprušil, Martiník, Studený, Matušenko, Škumát, Varga D., Slovák, Kysučan

Hned v úvodu utkání jsme mohli vidět po jednom vyloučeném hráči na každé straně. Poskytnuté přesilovky ale nebyly patřičně využity. Po vypršení trestu Vladimíra Cinka se tentýž hráč přímo z trestné lavice dostal do samostatného úniku na Tihláře, úspěšnější byl ale domácí gólman, který nakonec nemusel vůbec zasahovat, jelikož Cink pálil mimo. Následně měli k dispozici další přesilovku hosté, ta se jim ale hrubě nepovedla. Paradoxně šli totiž do vedení právě domácí, když Jakub Schwarz vybojoval kotouč v rohu kluziště, přihrál mezi kruhy Davidu Zacharovi, který si s přehledem obehrál Svobodu a zakončil přesně doprostřed brány – 1:0.

Krátce po tomto oslabení vyhodil puk z ledu Jakub Řezáč, za což si musel jít odpykat dvě minuty za zdržování hry. Celou dobu tam ale nevydržel, jelikož RT TORAX dokázal tuto výhodu využít. Po kombinaci v útočném pásmu přihrával Marek Slavík na modrou Jakubu Peslarovi, který přesnou střelou k pravé tyči překonal jak valašskou obranu, tak Svobodu v bráně – 2:0. Ve 14. minutě se do šance na snížení dostal Miroslav Škumát, ale s jeho střelou neměl Tihlář sebemenší problém. O chvíli později se ocitl ve stoprocentní šanci Adam Červenka, kterému ale na poslední chvíli přeskočil puk přes hokejku a zakončit tak nedokázal.

Na začátku druhé třetiny hosté několikrát chybovali v rozehrávce, čehož ve 22. minutě dokázali domácí hokejisté využít. Do přečíslení dva na jednoho se dostal David Zachar, který přihrál ještě lépe postavenému Aleši Kilnarovi, který bez problémů z blízkosti propálil Svobodu – 3:0. Valašské Meziříčí v tuto chvíli již nemělo co ztratit a snažili se o co nejrychlejší odpověď. Zvýšené tempo Valachů však nemělo dlouhého trvání a do větších šancí se tak po chvíli opět dostávali jen domácí. Do dalšího přečíslení se dostal Jakub Schwarz s Lukášem Vránou. Ten ale prvně jmenovanému přihrál nepřesně na brusle, a tak Svoboda nakonec zasahovat nemusel. O minutu později už červenobílá střídačka znovu jásala. Jakub Hulva vystihl ve středním pásmu další nepřesnou hostující rozehrávku a dostal se tak do samostatného úniku, který střelou nad beton zvýšil porubský náskok – 4:0.

Při dalším valašském vyloučení měl největší šanci Lukáš Vrána, který sice dvakrát dorážel Javínovu střelu od modré, avšak neúspěšně. Krátce po vyrovnání hráčů na ledě byl při průniku brankovištěm faulován Krayzel a sudí nařídil trestné střílení. V posledních utkáních je Luděk Krayzel v této disciplíně nepřekonatelný a úspěšným se stal i dnes, když střelou mezi betony vyhnal Martina Svobodu z brány – 5:0. Mezi tři tyče se tak postavil Lukáš Smolka. Střídání brankářů jakoby hosty z Valašského Meziříčí nabudilo a za necelou minutu bylo sníženo. Při kombinaci v útočném pásmu se po přihrávce od Davida Vargy dostal k puku Antonín Sprušil, který střelou nad levý beton zaznamenal alespoň čestný úspěch pro hosty – 5:1. Tři minuty před druhou sirénou našel Aleš Kilnar přesnou přihrávkou nikým neatakovaného Davida Zachara. I když na něj zírala prázdná branka, tato stoprocentní šance zůstala nevyužita, jelikož Zachar z metru netrefil.

Závěrečnou dvacetiminutovku začínali domácí opět v oslabení, jelikož na trestnou musel usednout Jakub Peslar za napadení. RT TORAX si s početní nevýhodou poradil a Bobry nepustil ani k jediné nebezpečnější střele. Velká šance se zrodila na začátku 46. minuty, kdy Ondřej Martiník nahazoval puk do brankoviště, kde si jej málem srazil do vlastní branky Martin Buček. Za chvíli se v další tutovce objevil po přihrávce od Krayzela Rostislav Vaněk, ten ale hostující svatyni přestřelil. 48. minuta opět rozzářila domácí tribuny. Jakub Schwarz nahrával do brankoviště před Smolku, kde čekal připravený Patrik Demel a pohotovou střelou mezi betony vrátil Porubě pětibrankový náskok – 6:1. Následující početní výhoda pro Valašské Meziříčí byla tou nejnebezpečnější za celé utkání. Nejprve nastřelil Václav Studený z pravého kruhu tyč a za pár vteřin Antonín Sprušil z bezprostřední blízkosti přestřelil.

Ve druhé polovině třetí třetiny byl vyloučen porubský Marek Slavík za krosček a za opakované protesty navíc dostal osobní trest do konce utkání. Největší šanci ale měli v početní převaze Bobrů znovu domácí, když Aleš Kilnar našel volného najíždějícího Martina Bučka, který udělal ještě pár zbytečných kroků, a tím si zničil svou šanci skórovat do prázdné branky, jelikož Smolka se stačil přesunout. RT TORAX dostal ke konci utkání za rozhodnutého stavu k dispozici ještě dvě přesilovky a obě byly okořeněné brankou. Nejprve pálil Jakub Schwarz, jeho střela ale mezi tři tyče nedoputovala, a tak se k dorážce dostal Martin Buček, který se nemohl nemýlit – 7:1. Jednadvacet vteřin před koncem základní hrací doby nahrával Jakub Hulva na modrou Patriku Demelovi, který se do přihrávky opřel parádně a propálil vše, co mu stálo v cestě – 8:1.

Domácí Poruba tak vyhrála podeváté v řadě, potvrdila roli favorita a ukázala, že se může ve svém kádru opřít i o mladíky z juniorky. Bobři zůstávají stále devátí díky prohrám Karviné a Frýdku-Místku. RT TORAX tak má na kontě již 61 bodů stejně jako Vsetín a Technika Brno, ale díky nejlepšímu skóre z této trojice se Poruba usadila na druhém místě, které bude chtít potvrdit ve šlágru 35. kola na vsetínském Lapači.

Ostatní zápasy 34. kola II. ligy – sk. B (Východ)

HC ZUBR Přerov – HC Frýdek-Místek 10:1
SHK Hodonín – HC Slezan Opava 3:0
HK Nový Jičín – VHK Vsetín 2:3 náj.
SK Karviná – VSK Technika Brno 2:5

Ohlasy k utkání

Tomáš Sršeň (HC RT TORAX Poruba): Valmez přijel s úplně jiným mužstvem, na soupisce bylo mnoho nových hráčů než na začátku sezóny. Řekli jsme si, že budeme hrát zodpovědně a trpělivě, což se nám v první třetině povedlo a vytvořili jsme si i dvoubrankového vedení. Pak jsme utkání měli pod kontrolou. Dnes bych chtěl konečně kluky pochválit za zodpovědnou hru v obranné třetině a již v rozhodnutém utkání i za dobře sehrané oslabení ve třech.

Petr Tejkl (HC Bobři Valašské Meziříčí): V první třetině, přestože jsme měli více střeleckých příležitostí, jsme soupeři darovali dva góly a v druhé třetině se nic z naší strany nezlepšilo. Svými chybami jsme nechali Porubu třikrát skórovat a sami jsme se potopili. Dnes se nám utkání vůbec nepovedlo, ale věřím, že se nám podaří hodit jej rychle za hlavu a navázat na zápasy, co jsme odehráli před tím, jak herně tak výsledkově. Porubě blahopřeji k dobrému výkonu a k výhře.



×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Slavia Praha
HC RT TORAX Poruba 2011