Šestigólovou výhru nad Hodonínem dirigoval hattrickem Aleš Kilnar

03.01.2015, René Chyla

Hokejisté týmu HC RT TORAX Poruba vstoupili do nového roku výhrou 6:3 nad sedmým celkem druholigové tabulky a připsali si tak na domácí půdě důležité vítězství. Hattrickem se blýskl Aleš Kilnar a tři kanadské body si připsal také Lukáš Vrána (2+1). Domácí hokejisté po úvodní dramatické dvacetiminutovce vzali otěže zápasu do svých rukou a až na malá zaváhání byli po celý zbytek tohoto utkání lepším týmem. Díky tomuto tříbodovému vítězství zůstávají hráči Poruby v kontaktu s čelem tabulky. Ve třetí třetině navíc domácí hráči dvakrát v rámci fair-play změnili verdikt rozhodčího, jenž chtěl chybně vyloučit hodonínské hráče.

2. liga - skupina Východ - 29.kolo so 3.1.17:00
HC RT TORAX Poruba 2011
SHK Hodonín
6:3(3:2, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 7. Kilnar (Javín, Zachar), 9. Vajda (Vaněk), 13. Vrána (Buček, Seidler), 30. Vrána (Slavík, Peslar), 48. Kilnar (Hulva), 56. Kilnar (Vrána, Hulva) – 12. Tomi (Kučera, Sajdl), 16. Kuba (Jurásek), 59. Tomi (Kučera, Zapletal) Rozhodčí: Koliba – Vengřín, Gančařík. Vyloučení: 6:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 672. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 6:2, 6:3.
HC RT TORAX Poruba 2011: Tihlář – Peslar, Vajda, Ovšák, Slavík, Javín, Buček, Demel – Mihal, Červenka, Krayzel, Seidler, Hulva, Zachar, Sedlář, Vrána, Vaněk, Kilnar
SHK Hodonín: Kotvan – Dufek, Prčík, Zezula, Kučera, Tomi, Pokorný, Škápik, Zapletal – Peš, Kuba, Sajdl, Jurásek, Vrba, Charvát, Vanek, Mika, Sedlák, Smetana

První šanci ke skórování dostali hosté, když byl ve druhé minutě vyloučen domácí Martin Buček. Následná přesilová hra ale zůstala nevyužita, Poruba bránila opravdu poctivě. Od osmé minuty ale jakoby obrany vůbec neexistovaly a během následujících devíti minut padlo na Porubském zimním stadionu neuvěřitelných pět branek. V závaru před Kotvanovou brankou se nejdříve nejlépe zorientoval Miroslav Javín, který přihrál Aleši Kilnarovi, před kterým zírala jen prázdná branka – 1:0. O chvíli později se kotouč dostal na hůl Davidu Vajdovi, který z modré propálil vše, co mu stálo v cestě – 2:0. Drtiči pak zvýšili aktivitu, což přineslo své ovoce. Jakub Tomi dostal před branku Tihláře přesnou přihrávku od Kučery a zavěsil přesně nad Tihlářovo levé rameno – 2:1. O minutu později vedli domácí opět o dvě branky. Martin Buček přihrál na pravou stranu Lukáši Vránovi, který se přes několik obránců trefil přesně do levého horního růžku – 3:1. Domácí gólman se pak měl co otáčet, aby zneškodnil všechny pokusy hodonínských, přičemž jedno odražení kotouče skončilo dokonce na tyči. Hosté ale i tak ještě dokázali snížit. V přečíslení dvou proti jednomu přihrál Zdeněk Jurásek na hůl Michalu Kubovi, který s pomocí břevna dostal puk do sítě – 3:2. Poté měli hosté ještě několik příležitostí vyrovnat, ale všechna jejich snaha byla marná.

Druhá třetina již nebyla tak divoká jako ta první. Ze začátku se hrálo zejména ve středním pásmu a ani jedno z mužstev se nehrnulo do útoku. V sedmé minutě druhé periody nastaly během pár vteřin dvě obrovské domácí příležitosti. Nejdříve zůstal před Kotvanem osamocený Aleš Kilnar, který sice tohoto gólmana propálil mezi betony, ale někdo z hodonínských obránců dokázal zasáhnout a puk z brankové čáry odstranit do bezpečí. Ne ovšem na dlouho, neboť po pár vteřinách zachránila Zdenka Kotvana pravá tyč! Poruba dostala možnost přesilové hry v polovině utkání. Tato početní výhoda byla využita na výbornou. Lukáš Vrána našel skulinku pod levým betonem a nemohl se nemýlit – 4:2. Následná hra čtyři na čtyři moc krásy nepřinesla a skóre se tak nezměnilo. Těsně před koncem se do samostatného úniku dostal Adam Červenka, ten ale zamířil mimo tři tyče.

V poslední části hry si již domácí výsledek pohlídali a žádné překvapení nepřipustili. Hlavní sudí dvakrát nesmyslně vyloučil hodonínské hráče, ale porubští hráči v rámci fair-play přiznali jeho chybné rozhodnutí, a tak se hrálo dále pět na pět. Domácí ale dostali další možnost přesilové hry, kterou opět využili. Odraženého kotouče se ujal Aleš Kilnar a v pádu dokázal překonat ležícího Kotvana – 5:2. Hodonín dostal sedm minut před koncem k dispozici dvojnásobnou přesilovku, jelikož se nejprve provinil Aleš Kilnar hákováním a o deset vteřin později vyhazoval puk ze třetiny Martin Buček. Jeho „osvobození“ však skončilo až na druhé straně v síti za hostující brankou a tentýž hráč tak musel jít za katr na dvě minuty za zdržování hry. Tuto možnost ale hosté nevyužili, za zmínku stojí jen střela Dufka z levého kruhu, se kterou neměl Tihlář sebemenší problém. Pět minut před koncem jsme viděli konečně po dlouhé době hattrick. Aleš Kilnar dostal přihrávku před Kotvana, kterého nemilosrdně propálil potřetí v zápase – 6:2. Hosté dvě minuty před koncem snížili. Zdeněk Kučera našel před bránou neatakovaného Jakuba Tomiho, který snižoval do prázdné branky – 6:3.

Ohlasy k utkání

Tomáš Sršeň (HC RT TORAX Poruba 2011): Jsme rádi, že jsme začali vítězně a věřím, že tomu bude i dále. Nicméně výkon nebyl ideální, hlavně v první třetině, kdy jsme vedli 3:0 a zbytečně se zblázníme a můžeme být rádi, že jsme nedostali ještě více gólů. Postupně jsme hru zlepšovali, ale stále máme hodně práce před sebou, hlavně obranná třetina, ta je katastrofa.

Lubomír Oslizlo (SHK Hodonín): Myslím si, že i když jsme prohráli 3:6, tak jsme dvě třetiny byli rovnocenným soupeřem. Bylo to sice 2:4, ale nevyužili jsme spoustu šancí, proti takovému soupeři se musí šance proměňovat. Mohli jsme se vrátit do zápasu přesilovkou 5 na 3, ta nám hrubě nevyšla a soupeř si to už pohlídal.



×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Slavia Praha
HC RT TORAX Poruba 2011