Bez sojky hlídačky nebyl Krakonoš ve své kůži, porubská čeládka na něj poslala gólovou smršť

06.12.2013, Redakce

"Nestát, nekoukat, dělat," možná před zápasem zaveleli trenéři. A porubská čeládka od začátku kmitala na plné obrátky! Krakonoš jen těžko hledal recept na domácí úderné útočné akce a navíc mu scházela sojka hlídačka, která by jeho hájemství poslušně střežila. Všechny čáry máry byly vládcům Krkonoš málo platné, naopak RT TORAX roztáčel v útočné třetině uragán přihrávek zakončený bleskovými brankami. Krkonoše na první venkovní trip nadstavbové části zkrátka nebudou vzpomínat v dobrém, Poruba si na konto připsala vysoké vítězství 9:0! Hajný Denis Brnčal měl navíc střeleckou formu a ze své flinty vyslal tři přesné pokusy.

Liga juniorů - 19.kolo pá 6.12.17:00
HC RT TORAX Poruba 2011
HC Krkonoše
9:0(1:0, 4:0, 4:0)
Branky a nahrávky: 2. Brnčal (Král, Pobuta), 23. Havránek (Gola, Schwarz), 28. Schwarz (Gola), 29. Holaň (Ryška), 31. Brnčal (Král), 42. Král (Brnčal, Pobuta), 46. Holaň (Král, Brnčal), 48. Maček (Rataj), 49. Brnčal. Rozhodčí: Trombík – Vengřín M., Ganger. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 101. Průběh utkání: 9:0.
HC RT TORAX Poruba 2011: Šrámek – Pobuta, Gola R., Baca, Puškár, Schwarz, Brnčal, Rataj, Kotas, Maček, Mihal, Ryška, Holaň, Král, Havránek.
HC Krkonoše: Abrahám (46. Čáp) – Havel, Kadavý, Souček, Junek – Vacek, Marks, Janoušek, Srnský, Tatar, Smékal, Krsek, Kozák.

Na úvod nadstavbové části hostili junioři velkou neznámou – výběr Krkonoš. Svěřenci trenéra Petra Trojana nevěděli, co od duelu očekávat a možná i proto první dvacetiminutovku nesehráli úplně dle představ. Do brzkého vedení sice poslal RT TORAX Denis Brnčal, který se nejlépe zorientoval ve skrumáži před brankou, ale v dalších minutách se osmělili i hosté. Své šance ovšem nevyužili, i díky výbornému Šrámkovi.

Porubský gólman nejprve čelil trestnému střílení a o chvíli později dvojnásobné přesilovce krkonošského celku. S oběma náročnými situacemi si ovšem suverénně poradil a držel porubské akcie nad vodou. Po přestávce už se hrálo prakticky na jednu branku a porubští junioři rozjeli pořádný brankostroj. Bleskově po buly se střelou z mezikruží prosadil Martin Havránek a náskok domácích byl rázem dvoubrankový.

Porubská družina byla na koni, naopak hostující obrana se zcela sesypala a k vidění byla řada přečíslení, akcí a hlavně šancí. Nejhůře bylo brankáři Abrahámovi přibližně okolo poloviny střetnutí, kdy musel v krátkém sledu lovit touš zpoza svých zad celkem třikrát. Jedovaté útočné výpady postupně zakončili suverénním způsobem mladíci Jakub Schwarz, Vojtěch Holaň a agilní slovenský forvard Denis Brnčal.

Po dvou třetinách svítilo na světelných tabulích skóre 5:0, ovšem to nebylo stále zdaleka vše. Poruba pokračovala v útočných choutkách a další trefy postupně přidali Tomáš Král, Vojtěch Holaň, kapitán David Maček a Denis Brnčal, který svůj skvělý výkon završil hattrickem. Na desátý gól měl RT TORAX ještě dostatek času, ovšem zápas se už naprosto v poklidu dohrával a další gól stovka nejvěrnějších diváků neviděla.

Desítka se nakonec nečepovala, přesto mohla v porubské kabině zavládnout maximální spokojenost. Do nadstavbové části vstoupil vítěz východní skupiny tím nejlepším možným způsobem a s Krkonošemi, které trénuje bývalý zkušený brankář Radovan Biegl, si poradil hladce 9:0! Do zasněžených příbytků se hosté vracejí s pořádnou mikulášskou nadílkou. V dalším utkání hostí porubští junioři už v neděli 8. prosince nedaleký Havířov.

Další zápasy 1. nadstavbového kola LJ – sk. B:

HC AZ Havířov 2010 – Královští lvi Hradec Králové 0:6
HC ZUBR Přerov – SHK Hodonín 6:2

Ohlasy k utkání

Petr Trojan (HC RT TORAX Poruba): První třetina zdaleka nebyla podle našich představ, protože hráči neplnili to, co měli a nechávali jsme soupeři zbytečně hodně prostoru ve středním pásmu, z čehož také pramenily šance, které soupeř naštěstí nevyužil. Ve druhé třetině už jsme začali střední pásmo uzavírat a soupeře prakticky k ničemu nepustili. Dali jsme rychlé góly a v podstatě v půlce zápasu bylo o vítězi rozhodnuto. Myslím si, že favoritem naší skupiny bude Hradec Králové, a jinak to bude hodně vyrovnané. Jednou se zápas povede, jednou ne, a na úvod nadstavby se povedl nám, za pár týdnů můžeme přijet do Krkonoš a bude vše jinak.

Radovan Biegl (HC Krkonoše): V takovém nebo obdobném početním složení hrajeme v podstatě celou sezonu, o to více si cením, že jsme se do této skupiny vůbec dokázali propracovat. Samozřejmě jsme neznali sílu soupeřů, teď už ji známe. Ale až na první třetinu, kdy jsme měli šance, jsme nepodali dobrý výkon. Na začátku druhé třetiny jsme dostali tři rychlé góly a v podstatě bylo rozhodnuto. Přestože jsem kluky nabádal k aktivitě, tak v podstatě zápas nějak dohráli, ačkoliv to není jejich zvykem. Chyběla mi tam větší zarputilost, která je zdobila celou sezonu. Bohužel i takový je hokej a pak je to jenom o tom, jestli se z toho kluci dokáží poučit. Je dobře, že dostali za uši, bez tvrdé a špinavé práce to nepůjde.