Juniorka zvládla dohrávku v Karviné, upevnila si první příčku a zajistila účast v nadstavbě!

28.11.2013, Redakce

V roli velkého favorita zajížděli junioři k dohrávce na led předposlední Karviné. Vedoucí tým ligové tabulky si hned v úvodu vypracoval dvoubrankový náskok, o který sice záhy přišel, ale pak opět přeřadil na vyšší rychlostní stupeň a dalšími třemi trefami definitivně zlomil odpor houževnatého soupeře. RT TORAX nakonec zvítězil 6:3, když své gólové příspěvky rovnoměrně rozložil do všech tří částí. Jedenáctá výhra v sezoně znamená nejen upevnění si vedoucí pozice, ale zároveň definitivu účasti v nadstavbové části, do níž se probojují nejlepší čtyři celky všech tří skupin. Lví podíl na porubském vítězství měl kapitán David Maček, který zaznamenal hattrick a navrch přidal jednu asistenci!

Liga juniorů - 13.kolo st 27.11.19:00
HC Býci Karviná
HC RT TORAX Poruba 2011
3:6(1:2, 1:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 8. Tkáč (Pořízek, Czylok), 28. Pořízek (Tkáč), 49. Pořízek z TS – 4. Maček D. (Rataj, Mihal), 4. Holaň (Baca), 29. Maček D. (Rataj), 39. Rataj (Maček D., Mihal), 44. Maček D. (Ryška), 59. Mihal (Král, Brnčal). Rozhodčí: Klapetek – Hanzlík, Štěpán. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 78. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:5, 3:5, 3:6.
HC Býci Karviná: Motálek – Anestis, Czylok, Divoký, Dubnický, Juhász, Kalus, Kasperlík M., Kasperlík O., Koóš, Medve, Orság, Pniok, Pořízek, Tkáč, Trnený, Vysloužil.
HC RT TORAX Poruba 2011: Maček M. - Pobuta, Baca, Puškár, Bolek, Schwarz, Pšeja, Kaleta, Brnčal, Rataj, Kotas, Maček D., Mihal, Ryška, Holaň, Král, Havránek.

Porubští junioři vstoupili do utkání ve velkém stylu a v rozmezí sedmadvaceti vteřin zasadili Karviné dva bleskové údery. Nejprve se prosadil kapitán David Maček, kterého prakticky hned z následující akce napodobil Vojtěch Holaň. "Úvod nám vyšel skutečně výborně," pochvaluje si útočník, který otevřel gólový účet středečního večera. Ovšem netrvalo dlouho a houževnatý domácí výběr dokázal snížit. Další góly však porubská obrana v čele Markem Mačkem soupeři nedovolila a RT TORAX odcházel do šaten o něco spokojenější.

Ale ve druhé dvacetiminutovce už domácí dokázali potrestat Pobutovo vyloučení a začínalo se prakticky od začátku. "Věděli jsme, že to nebude lehký zápas, protože Karviné se poslední dobou daří získávat body," přiznává David Maček, který následně opět prokázal svou důležitost. Radost z vyrovnání domácím vydržela jen půl minuty. Pak zavelel k velké útočné jízdě právě devatenáctiletý forvard, který vzápětí pochválil i porubské gólmany. "Zachytal výborně, bez obou našich kvalitních gólmanů nemůžeme zápasy vyhrávat," uvědomuje si starší z bratrů Mačků.

Hokejové slovo si vzal opět až v závěru prostřední části hry, kdy našel Tomáše Rataje a ten zkušeně navýšil porubské vedení na dvě branky. "V zápase s Havířovem jsme byli střelecky impotentní, ale tentokrát se nám vcelku dařilo," vypráví spokojený David Maček, který v úvodu závěrečného dějství završil hattrick. "Pak ale domácí vystrčili růžky," přiznává. Dvanáct minut před koncem ještě přišla pro karvinské juniory, po proměněném trestném střílení, jiskra naděje na možný bodový zisk.

"Ale pak už jsme si to zkušeně pohlídali a v závěru přidali gól do prázdné klece," popisuje trefu Dalibora Mihala, pro nějž to byl teprve třetí gól v sezoně. Porubští junioři tak dohrávku na karvinském ledě zvládli a opět si upevnili vedoucí pozici ligové tabulky. "Šlo nám o hodně, protože pouhým bodem jsme si mohli zajistit postup do nadstavbové části. Teď se nemusíme třepat ve frýdecké tělocvičně a v dalekém Žďáru nad Sázavou," pochvaluje si porubský kapitán, který byl jednoznačně největší hvězdou střetnutí. Další možnost předvést svůj um bude mít už v pátek na provizorním frýdeckém ledě.