Ačkoliv starší dorostence trápí nemoci, zvítězili nad Třebíčí 4:2 a přiblížili se postupu

24.03.2013, Kateřina Juříková

Starší dorostenci na svém ledě přivítali hráče Třebíče. Ačkoliv porubské dorostence trápí horečky a nemoci, nastoupili v plné síle. Na hře se ale jejich stav podepsal. Jednou byli nahoře, jednou zase dole. Chyby, které domácí udělali, Třebíč potrestala pouze dvěma góly, z nichž jeden padl z trestného střílení. Vícekrát kotouč za sebe Marek Maček nepustil. Dvě nahrávky a jednu branku dal Třebíči Tomáš Rataj. Po jednom gólu pak přidali Marek Smrčka, Lukáš Laryš a Jonáš Mládek. RT TORAX je s patnácti body stále na čele barážové tabulky a je velmi blízko postupu. Ten může být definitivní už ve středu 27. března na ledě Přerova.

Liga staršího dorostu - B7 ne 24.3.13:30
HC RT TORAX Poruba 2011
SK Horácká Slavia Třebíč
4:2(2:1, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Mládek (Rataj, Laryš), 8. Laryš (Rataj, Bolek), 36. Rataj, 42. Smrčka (Csomor, Gřeš) – 18. Oburka (Tůma, Abrahám), 23. Jirák. Rozhodčí: Mrkva – Hanzlík, Štěpán. Vyloučení: 4:8. Využití: 0:1. Diváci: 200. Střely na branku: 35:20. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2.
HC RT TORAX Poruba 2011: Maček – Štěpán, Síkora, Charvát, Bolek, Kotas, Demel, Kropka, Laryš, Gřeš, Csomor, Stoklásek, Rataj, Bartoň, Mládek, Smrčka, Holaň, Havránek.
SK Horácká Slavia Třebíč: Loubal – Kochánek, Šimka, Oburka, Kučera, Hort, Hodek, Matov, Všetečka, Juráň, Abrahám, Jirák, Tůma, Štěpánek, Maštera, Fortelný.

Poruba se dostala v úvodu utkání do početní výhody, ale přes všechnu vynaloženou snahu, kdy se několikrát pokusili puk dostat za Loubala, přesilovku domácí nevyužili. Domácí neustávali ve svém nátlaku na třebíčskou klec. Své střely a nahození posílali marně na brankáře hostí, až když se dostal ke kotouči Jonáš Mládek, spadl puk do sítě. Třebíč začal také útočit a před Mačkem vznikaly první potyčky. Krásnou akci sehráli Laryš a Rataj. Rataj ujížděl s pukem podél mantinelu a Loubal od něj čekal střelu, jenomže porubský útočník přihrál Lukáši Laryšovi, který pohotově zakončil.

Porubský obránce vyřadil ze hry faulem Všetečku, který po podražení ošklivě narazil kolenem do mantinelu, a Třebíč se tak dostala do přesilové hry. Hosté se marně pokoušeli na porubského gólmana vystřelit, domácí jim to nedovolili a ještě si puk vzali a ohrozili vážně třebíčskou klec.

Hra se přiostřovala a domácí udělali pár drobných chyb. Jednou z nich byl i únik Juráně, který jel jen proti jednomu porubskému obránci. Dvakrát se pokusil o vstřelení gólu, ale neuspěl a sám po faulu skončil v kleci. Při přesilovce hostí padla další branka, tentokrát za záda Mačka. Třebíč se usadila v útočném pásmu a po pár vteřinách přesilové hry skóroval Adam Oburka.

Do druhé části Poruba vtrhla s plným nasazením a odhodláním vstřelit další gól, takže se usídlila před klecí hostů. Jenomže Jirák dokázal domácí přelstít a po ukořistění puku ujížděl na porubskou klec. Než stačil svou akci dokončit, byl Demelem podražen a hlavní sudí nařídil trestné střílení. David Jirák proměnil a stav byl dorovnán.

Třebíč začala tlačit a hlavně se snažila využívat chyby domácího mužstva. Na chvíli se usadili v útočném pásmu a Hort se pokusil o prudkou střelu od modré, kterou Maček ovšem zachytil. Při dalším vpádu hostí do porubského prostoru se o gól pokusil Štěpánek, ale také neuspěl. Domácí se dostali do přesilové hry, a i když se Csomor snažil dostat puk svou razantní střelou za Loubala, nedařilo se mu. Také ostatní hráči Poruby se trápili, neboť jejich střely nedokázaly třebíčského gólmana prostřelit.

Zvláštní branka padla pět minut před koncem třetí třetiny. Domácí se stále drželi v útočném pásmu a u puku byl Tomáš Rataj, který zpoza brány chtěl nahrát kolegovy, ale kotouč se svezl po brankářově betonu přímo za brankovou čáru. Csomor se posléze pokusil také skórovat, jenomže jeho střela orazítkovala pouze brankovou konstrukci. Poruba okupovala třebíčské území dlouhou dobu, ale již žádný z pokusů za Loubala nespadl. Také Maček nemusel lovit puk ze své klece.

Závěr utkání domácí otevřeli gólem ve druhé minutě. Rychlý vpád do útočného pásma zakončil brankou Marek Smrčka. Třebíč se chtěla pomstít a Tůma sám ujížděl k Mačkovi, jenomže nedal. Porubský gólman kotouč zalehl. Zanedlouho poté se o podobný kousek pokusil Jirák, ale domácí gólman byl pohotovější.

Abraham a Matov jeli společně pokořit domácí svatyni. Proti nim stál pouze obránce Bolek, který nezabránil v nahození Matovi. Puk ovšem skončil Mačkovi v lapačce. Třebíč neustávala v nátlaku a díky dalšímu vyloučení domácího hráče se dostala do přesilovky, při které ale Smrčka dokázal hostům ujet. Síly byly vzápětí vyrovnány a hrálo se 4 na 4. Domácí i hosté měli krásné šance na vstřelení branky, ale ani jednomu týmu se nepodařilo akce dokončit gólem. Domácí se drželi v útočném pásmu a díky přesilové hře získali i početní výhodu. Branku sice nedali, ale snažili se nepustit Třebíč před svého gólmana až do konce utkání, což se jim také dařilo, ale sami již žádnou nedokázali dát. Zápas mezi Porubou a Třebíčí tedy skončil stavem 4:3.

Ohlasy k utkání

Petr Rambousek (HC RT TORAX Poruba): Utkání hodnotím z pohledu, v jaké situaci se momentálně nacházíme. Týká se to zdravotní stránky celého mužstva. Jsme na tom hrozně moc špatně – teploty, rýma, kašel. Hodně kluků se i dusí, ale i přesto přišli na utkání a na ledě nechali, co mohli. V kabině jsme museli zvýšit trochu hlas, neboť to nebylo podle našich představ. Pro nás to je nejhorší soupeř, protože jsme se s ním trápili i v Třebíči. Klobouk dolů před kluky, že to zvládli a udělali tři nejdůležitější body. Teď už nám chybí opravdu malinký krůček k postupu.

Karel Vejmelka (SK Horácká Slavia Třebíč): Znali jsme sílu soupeře a věděli jsme, že je ohromně silný v útoku, takže naším cílem bylo co nejlépe bránit. Sice první gól byl velice rychlý, ale otřepali jsme se rychle a i ve druhé třetině jsme si vytvořili šance. Naše obrana byla dobrá, škoda jen, že nebylo více přečíslení. Představoval jsem si, že bychom mohli být šikovnější v tom zakončení, ale to bohužel nevyšlo. Utkání bylo vyrovnané až do poslední třetiny. Ihned v úvodu poslední části jsme udělali fatální chybu, kdy jsme soupeře pustili do přečíslení 3 na 2, což nás stálo gól a Poruba dala čtvrtou, a zároveň rozhodující, branku.



×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Slavia Praha
HC RT TORAX Poruba 2011