I bez klíčových opor dokázal starší dorost v závěrečném kole základní části rozstřílet Techniku

08.03.2013, Gabriela Juříková

Jelikož trenéři Rambousek – Smeták disponují širokým kádrem hráčů, mohli si dovolit nechat klíčové hráče odpočívat a dát v posledním zápase základní části proti Technice Brno šanci ostatním. První útok, kterému se nedařilo, si v tomto utkání dokázal, že góly střílet umí. Martin Stoklásek překonal brněnské gólmany čtyřikrát a na dvě branky nahrál, Martin Havránek zaznamenal hattrick a dvě asistence. Vojtěch Holaň si do statistik připsal 2+3 a hattrickem se může pyšnit i Antonín Kurnik. Třetí gólman starších dorostenců Marek Filip inkasoval v závěru druhé třetiny, kdy jej překonal Jan Jambor. Starší dorost RT TORAXu s přehledem vyhrál a svými statistikami je nejlepším týmem celé Ligy staršího dorostu.

Liga staršího dorostu - 36.kolo pá 8.3.17:00
HC RT TORAX Poruba 2011
Technika Hockey Brno
16:1(8:0, 2:1, 6:0)
Branky a nahrávky: 6. Síkora (Charvát), 9: Stoklásek, 10. Havránek (Holaň, Stoklásek), 12. Stoklásek (Holaň, Havránek), 12. Hranoš(Kurnik), 17. Kurnik (Hranoš), 19. Síkora, 20. Kurnik (Boleslavský), 34. Boleslavský (Knopp, Charvát), 37. Stoklásek (Charvát, Havránek), 42. Kurnik (Stoklásek), 45. Holaň, 47. Havránek (Holaň), 48. Stoklásek (Síkora), 52. Havránek (Síkora, Charvát), 56. Holaň (Kovaljov, Hranoš) – 38. Jambor (Cizler). Rozhodčí: Fiala – Barteček, Moravec. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 105. Průběh utkání: 10:0, 10:1, 16:1.
HC RT TORAX Poruba 2011: Filip – Síkora, Charvát, Kovaljov, Ščurek, Demel, Hranoš – Havránek, Stoklásek, Holaň – Kurnik, Knopp, Boleslavský – Rajnoch, Němec.
Technika Hockey Brno: Hegeduš (17. Januš) – Gracias, Růžička, Kazlepka, Vagner, Jambor, Doškeruša, Cizler, Abadžev, Tejkal, Kučera M., Svoboda, Kučera D., Kopecký, Hejduk.

Od spuštění časomíry byli domácí aktivnější a neustále odstřelovali brněnského gólmana Hegeduše. Střelu Boleslavského vyrazil, puk vypálený Němcem z otočky se štěstím chytil. V první třetině bylo jen jedno vyloučení. Dvě minuty dostal za faul loktem Stoklásek a Brno mohlo svou převahu přetavit v gól. Jenže to domácí nedopustil. Naopak lehce se dostali do útočné třetiny a obránce Tomáš Síkora vypálil z mezikruží a brankář Hegeduš nedokázal gólu zabránit. Poruba od páté minuty vedla 1:0 a do kolonky vstřelených gólů si zapsala číslo 260.

Mezi devátou a dvanáctou minutou vstřelil RT TORAX tři branky. Brněnští obránci nechali svého gólmana na pospas soupeři a Martin Stoklásek důrazem na brankovišti protlačil puk za Hegedušova záda, který si myslel, že drží puk schovaný pod lapačkou. Pak proměnil nahrávku Holaně od zadního mantinelu v třetí gól Martin Havránek. Na 4:0 zvyšoval, za aktivní pomoci Havránka a Holaně, Martin Stoklásek a po střele Michala Hranoše se kotouč odrazil od brusle brněnského obránce rovnou do brány a Poruba vedla 5:0.

V sedmnácté minutě projel hladce do útočného pásma Antonín Kurnik, stahovačkou se zbavil obránce a zároveň překvapil Hegeduše a puk dopravil do odkryté brány – 6:0. Technika vyměnila gólmany. Do branky se postavil Antonín Januš. Brno se do útočné třetiny dostávalo zřídka, ale vždy své akce zakončilo střelou. Nebezpečně výpad předvedl Ondřej Kopecký, který trefil pouze boční síť. Snažili se Filipa překonat, ale domácí brankář si pokaždé s neposednými puky poradil.

Tomáš Síkora samostatnou akcí skóre navýšil na 7:0 a po minutě zvyšoval na 8:0 Antoním Kurnik, který po objetí branky poslal puk do brankoviště a o Janušovy betony se odrazil do brány. Ve druhé třetině se brněnská hra podstatně zlepšila a hlavně obrana vypadala kompaktněji. Gracias vypálil na Filipa od levého mantinelu a Vagnerovu střelu vytěsnil na zadní mantinel. Brněnští útočníci ukázali, že se i oni umí do střel opřít a na domácího brankáře letělo několik nepříjemných puků.

Zásobovačem takových střel byl nejvíce Martin Svoboda. V šesté minutě druhé třetiny si RT TORAX zahrál první přesilovku. Lehce se usadil v obranném pásmu Brna a Januše pravidelně odstřeloval. Od modré čáry nejčastěji pálil Adam Charvát. Jednu jeho střelu těsně před brankářem tečoval Stoklásek, ale puk do cíle nedorazil. Na opačné straně hřiště vyrazil porubský gólman střelu Alexandra Vagnera. V devětadvacáté minutě dostala Poruba možnost další přesilovky, ale ani tato nebyla domácími borci využita.

Technika se stále častěji dostávala na dostřel Filipovy brány. Dělovku Svobody a poté Vagnera Filip s klidem zkrotil. Po dlouhých čtrnácti minutách od posledního gólu se hrstka diváků radovala z devátého porubského gólu. Charvát a Knopp připravili pro Filipa Boleslavského gólovou akci a Poruba vedla 9:0. V závěru druhého dějství si domácí zahráli přesilovku v pořadí třetí a tu dokázali přetavit v desátou branku zápasu. Od modré útočné čáry vypálil Martin Stoklásek a stal se prvním třígólovým střelcem. Hosté po minutě dokázali na tento gól odpovědět. Čestnou branku z otočky vsítil po asistenci Cizlera Jan Jambor. Druhá třetina byla oproti první tercii vyrovnanější. Hosté nepouštěli Porubské útočníky do předbrankového prostoru a snažili se bránit již ve středním pásmu.

Po dvou odehraných minutách třetího dějství, našel mezeru mezi ramenem brněnského brankáře a levou tyčí Antonín Kurnik, čímž se stal druhým třígólovým hráčem zápasu. Zároveň vstřelil dvěstěsedmdesátou branku týmu RT TORAX. Ve třetí dvacetiminutovce působili hosté již unaveně, ale nezabalili to. Nevzdávali žádný souboj a díky obětavým obranným zákrokům, neprohrávali o více branek. Domácí stříleli na gólmana Januše ze všech možných pozic, ale puk vždy zaburácel o zadní mantinel. Až střela Vojtěcha Holaně z mezikruží doplachtila do sítě Janušovy brány a od páté minuty třetí třetiny vedla Poruba už 12:1.

Technika po jedné z návštěv obranného pásma Poruby se hráči zapomněli rychle vracet a Martin Havránek po samostatném úniku zvyšoval na 13:1. Po půl minutě se ze čtvrtého gólu do statistik radoval Martin Stoklásek. V polovině třetí třetiny hráli domácí další přesilovou hru, a když chybělo k návratu provinilce dvacet šest vteřin, poslal rozhodčí hosty do tří. Patnáctý gól Poruby padl při klasické početní převaze a Martin Havránek byl třetím hráčem, který zkompletovat hattrick. Po dlouhé době si na kotouč sáhl domácí gólman Filip, který i kdyby podruhé inkasoval, nemusel by věšet hlavu. Hráči v poli vytvořili dostatečný náskok na to, aby byl v naprosté pohodě.

Bylo odehráno patnáct minut třetí tercie a Brnu se podařilo dostat puk za Filipova záda. Háček byl v tom, že branky dosáhli kopnutím, takže branka nemohla být uznána. Ale šestnáctá porubská trefa byla regulérní a radoval se z ní Vojtěch Holaň. RT TORAX prošel základní částí suverénně a nebýt zaváhání v šestém kole, měli by na kontě plný počet bodů. I tak jsou svými statistikami nejlepším týmem celé Ligy staršího dorostu. Již v neděli 10. března se rozjede kolotoč barážových zápasů a budeme doufat, že si formu a svůj standard přenesou i tam.

Ohlasy k utkání

Petr Rambousek (RT TORAX Poruba): K dnešnímu zápasu nemám v podstatě co říct. Jen jsem rád, že si první lajna potvrdila, že si umí vytvořit šance a dávat branky, protože tyto činnosti se jim delší dobu nedařily. A dnešní výsledek chceme věnovat všem ženám k svátku MDŽ.

Čeněk Kundela (VSK Technika Brno): Soupeř je někde jinde než my, protože my v této soutěži v podstatě nemáme co dělat. S těmi hráči, které máme, nejde tato soutěž hrát. Přeji Porubě, aby se dostala do extraligy, protože je to velmi kvalitní mužstvo a hraji velice dobrý hokej.



×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Slavia Praha
HC RT TORAX Poruba 2011