Starší dorostenci v Prostějově nedominovali, přesto natáhli vítěznou šňůru na 24 utkání

17.02.2013, Adam Bagar

Starší dorostenci již v pátek nepodali proti Brnu úplně stoprocentní výkon a ve stejném duchu se odvíjelo i utkání na ledě Prostějova. V první části měl RT TORAX velkou územní převahu, dokázal však z ní vytěžit pouhou jednu branku, když skóre otevřel Lukáš Laryš. Od druhé periody se hra srovnala, přesto to byli hosté, kteří své hubené vedení navýšili na rozdíl tří gólů. Závěrečná dvacetiminutovka byla gólově nejbohatší, když se do střelecké listiny zapsali i Jestřábi, kteří nakonec Porubě podlehli po dobrém výkonu 2:5. Porubští rozšířili svou vítěznou sérii již na 24 zápasů a v dalším kole změří na domácí půdě síly s nedalekou Karvinou.

Liga staršího dorostu - 31.kolo ne 17.2.13:45
LHK Jestřábi Prostějov
HC RT TORAX Poruba 2011
2:5(0:1, 0:2, 2:2)
Branky a nahrávky: 48. Sázel (Wind, Hejč), 57. Hejduk (Liška) – 17. Laryš (Kropka, Rataj), 26. Gřeš (Csomor), 38. Kurnik (Rataj), 46. Smrčka (Csomor), 60. Bartoň. Rozhodčí: Coufal – Král, Kříž. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 57. Střely na branku: 30:25 (7:11, 12:8, 11:6). Průběh utkání: 0:4, 2:4, 2:5.
LHK Jestřábi Prostějov: Strašák – Krček, Liška, Hejduk, Wind, Krampol J., Krampol D., Sázel, Hejč, Hofman, Klusák, Pavel, Jurík, Tománek, Křesala, Mašek.
HC RT TORAX Poruba 2011: Mec – Ščurek, Síkora, Štěpán, Demel, Hranoš, Kropka – Havránek, Bartoň, Holaň – Csomor, Smrčka, Gřeš – Kurnik, Laryš, Rataj.

Ohlasy k utkání

Ivo Horák (LHK Jestřábi Prostějov): Soupeř má kvalitní mužstvo. Poslední utkání v Porubě jsme odehráli nad očekávání dobře a chtěli jsme to znovu zopakovat. V první třetině byl soupeř jasně lepší, dostali jsme v ní pouze jeden gól, ale skóre mohlo být výraznější. Od druhé třetiny se to trošku srovnalo, ale soupeř je tak kvalitní, že to bylo nad naše síly. Každopádně musím poděkovat klukům, že odehráli zápas nad své možnosti, Porubě gratuluji k vítězství a přeji jí hodně úspěchů v kvalifikaci.

Petr Trojan (HC RT TORAX Poruba): Do utkání jsme šli z pozice favorita a tomu odpovídala i první třetina. Soupeře jsme přehrávali a ten pouze čekal na to, co s nimi provedeme. Kromě jediné branky jsme však nepředvedli nic světoborného. Od druhé třetiny soupeř začal lépe bruslit, přidal na agresivitě a rázem jsme s tím měli problémy. Přestože jsme postupně gólově odskakovali, tak nám hra Prostějova příliš nesvědčila a utkání příliš pohledných akcí nenabídlo. Důležitý je zisk tří bodů a také další těžký zápas k přípravě na baráž.