Trápení juniorů pokračuje, v další přestřelce podlehli Prostějovu 6:7

24.02.2013, Adam Bagar

V posledních třech zápasech junioři nastříleli celkem šestnáct gólů, přesto své bodové konto ani v jednom případě nerozšířili. Tentokrát přivítali předposlední Prostějov, který již RT TORAX letos dokázal dvakrát vysoko zdolat. K vidění byla tradiční přestřelka, v níž bylo divákům nabídnuto třináct branek. Poruba po celé utkání dotahovala, ale nakonec dokázala výsledek pouze upravit na konečných 6:7. Jestřábi využili hned tři ze sedmi přesilových her. Dvakrát se za domácí trefili Patrik Odsedek a René Kysučan. V dalším kole svěřenci trenéra Trojana zajíždí na půdu opavského Slezanu, kde se pokusí třízápasovou sérii porážek zastavit.

Liga juniorů - 33.kolo ne 24.2.13:30
HC RT TORAX Poruba 2011
LHK Jestřábi Prostějov
6:7(1:3, 2:2, 3:2)
Branky a nahrávky: 14. Kysučan (Rosypka), 21. Odsedek (Kofroň), 39. Odsedek (Maček, Kofroň), 42. Kysučan (Rosypka), 55. Palkovič (Rosypka, Kysučan), 55. Kaleta (Palkovič) – 12. Jirák (Matoušek), 17. Dočkal (Kovařík, Tomek), 19. Tomek (Matoušek), 25. Dufka (Vybíral), 39. Matoušek (Dočkal, Skácel), 48. Skácel (Zezula, Matoušek), 53. Zezula. Rozhodčí: Czubaj – Kopřiva, Havlík. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 97. Střely na branku: 30:35 (13:6, 6:15, 11:14). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:5, 4:5, 4:7, 6:7.
HC RT TORAX Poruba 2011: Seifert – Dusík, Jasiok, Franek, Puškár, Chamrád, Baca, Demel – Maček, Odsedek, Kofroň – Kysučan, Mihal, Rosypka – Kaleta, Palkovič, Laryš.
LHK Jestřábi Prostějov: Kloc – Arnošt, Dufka, Vybíral, Konečný, Sekanina, Jirák, Janíček, Prokop, Matoušek, Skácel, Zezula, Dočkal, Jurník, Tomek, Konečný, Koutský, Očenášek, Kovařík, Pán.

Hned v úvodu utkání měla Poruba ideální možnost k otevření skóre, když byl v úniku faulován Kysučan a hlavní rozhodčí Czubaj ani vteřinu neváhal s odpískáním trestného střílení. RT TORAX byl v úvodu aktivnější, ale na druhé straně rozezvonil Tomek tyč porubské klece. Další šanci již Jestřábi proměnit dokázali. Matoušek ještě nastřelil tyč, ale Adam Jirák pohotově na brankovišti dorážel do poloprázdné branky. Zanedlouho bylo srovnáno. Rosypka se prosmýkl obranou Jestřábů a René Kysučan měl již lehkou úlohu dopravit kus černé pryže za Kloce.

Porubští mohli skóre převážit na svou stranu. Kysučan i Rosypka v dobrých pozicích neseřídili svá mířidla. A tak přišel zákonitý trest. Hanáci předvedli pohledný ťukec, na jehož konci zakončoval do odkryté svatyně Patrik Dočkal. Prostějov byl nadále vysoce produktivní a při hře čtyři na čtyři se ocitl zcela sám před Seifertem Jakub Tomek, udělal blafák a uklidil touš do branky. Po první dvacetiminutovce Poruba prohrávala 1:3.

RT TORAX vstoupil do druhé části aktivně a Patrik Odsedek snížil přesnou střelou pod horní tyč, když jej před brankou našel Kofroň. Hosté odskočili na rozdíl dvou branek v přesilové hře. Martin Dufka napřáhl těsně za modrou a překvapil Seiferta. Jestřáby branka nabudila a byl jich rázem plný led. Na rozdíl od první části si tak domácí gólman nemohl stěžovat na nedostatek práce. Pátý gól inkasoval poté, co se v další dobře sehrané početní výhodě trefil kapitán Jaromír Matoušek.

Za pouhých dvacet vteřin domácí snížili. Maček poslal puk na najetého Patrika Odsedka a ten jej po blafáku zasunul do branky. Na začátku třetí tercie se RT TORAX dostal na dostřel jediného gólu. René Kysučan posílal puk do brankoviště, kde si jej za Kloce srazila hostující obrana. Zanedlouho zvonila již potřetí v zápase za Seifertem tyč, tentokrát z hole Sekaniny. Na opačné straně nevyužil Laryšovy nahrávky Kaleta a přišel další trest. Kamil Skácel šel sám na domácí branku a nemýlil se.

Když pak byl Jurník v dalším úniku faulován, přišlo na řadu trestné střílení, to sám postižený proměnit nedokázal. Hosty to příliš nemuselo mrzet, když se v přesilovce drze natlačil před Seiferta Michal Zezula a zamířil ke vzdálenější tyči. Poruba se nevzdávala a odpověděla dvěma slepenými góly. Nejprve se na brankovišti prosadil Vojtěch Palkovič a za pouhých osmnáct vteřin jej napodobil Jakub Kaleta. V závěru ještě Porubští sáhli ke hře bez gólmana, ale k vyrovnání to nevedlo. Poruba po dalším špatném výkonu podlehla Prostějovu 6:7.

Ostatní výsledky 33. kola LJ – sk. Východ:

HC AZ Havířov – VHK Vsetín 3 : 4 sn.
HCM Warrior Brno – HC Frýdek-Místek 5 : 8
HC ZUBR Přerov – HK Hokej 2003 Šumperk 1 : 2 sn.
SHK Hodonín – HC Slezan Opava ? : ?

Ohlasy k utkání

Petr Trojan (HC RT TORAX Poruba): Utkání pro nás opět nezačalo příliš šťastně. Celkem lacino jsme v první třetině inkasovali, postupně jsme se dostávali do hry. Vždy když jsme se soupeři přiblížili na dostřel, tak jsme dostali nějakou hloupou branku. Už poněkolikáté se nám stalo, že jsme dali pět a více branek a stejně to na body nestačilo.

Filip Smejkal (LHK Jestřábi Prostějov): Myslím, že jsme vstoupili dobře do zápasu a měli jsme to dobře rozehrané. Zápas jsme již měli dvakrát nebo třikrát jakoby hotový, ale vždycky jsme svými chybami Porubu dostali na koně, takže to byly nervy až do konce.



×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Slavia Praha
HC RT TORAX Poruba 2011