Junioři prožili hrůzostrašný vstup do utkání, Frýdek-Místek jim nadělil devět gólů

18.02.2013, Adam Bagar

Dohrávka 31. kola ligy juniorů byla zároveň i šlágrem kola. Ovšem v úvodní třetině bylo na ledě prakticky jen jedno mužstvo. Poruba vstoupila do zápasu tragicky a než se stačila rozkoukat, prohrávala o tři góly. Den otevřených dveří však v domácí obraně pokračoval a Frýdek-Místek své vedení nadále navyšoval. Když po polovině utkání svítilo na světelné tabuli již hrozivé skóre 2:9, nevypadalo to s domácími vůbec dobře. Nakonec alespoň zkorigovali výsledek na konečných 5:9. Největší zásluhu měl na tom dvougólový útočník staršího dorostu Tomáš Gřeš. Přesto RT TORAX sehrál utkání, na které zajisté bude chtít co nejrychleji zapomenout.

Liga juniorů - 31.kolo po 18.2.17:00
HC RT TORAX Poruba 2011
HC Frýdek-Místek
5:9(2:6, 1:3, 2:0)
Branky a nahrávky: 13. Odsedek (Dusík), 15. Gřeš (Palkovič, Kaleta), 40. Kysučan (Demel, Rosypka), 41. Kofroň (Maček D., Odsedek), 59. Gřeš (Pobuta) – 1. Jakubowski (Bartek, Golasovský), 1. Mamula (Vacula), 3. Mamula (Mičulka), 8. Vacula (Beinstein), 16. Mamula (Mičulka), 19. Carbol (Kurajský, Rykala), 34. Mičulka (Vacula, Beinstein), 34. Alina (Rykala, Teper), 36. Vacula (Suchý). Rozhodčí: Jeřábek J. – Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 98. Střely na branku: 29:38 (10:16, 14:15, 5:7). Průběh utkání: 0:4, 2:4, 2:9, 5:9.
HC RT TORAX Poruba 2011: Maček M. (8. Seifert) – Dusík, Jasiok, Demel, Puškár, Franek, Baca, Chamrád – Maček D., Odsedek, Kofroň – Kysučan, Mihal, Rosypka – Kaleta, Palkovič, Gřeš – Pobuta.
HC Frýdek-Místek: Baldík – Golasovský, Kurajský, Bartek, Alina, Masarovič, Suchý, Jakubowski, Rykala, Havlík, Vacula, Mamula, Mičulka, Beinstein, Čintala, Carbol, Teper.

Vše podstatné v souboji Poruby s Frýdkem-Místkem se v podstatě událo v úvodních vteřinách zápasu. Hosté vstoupili do utkání ve velkém stylu a bleskově se ujali vedení. První vážnější šance gólem ještě neskončila, ale Jan Jakubowski už Mačka překonat dokázal. Čas 0:45 a na světelné tabuli svítilo skóre 0:2. Pohlednou akci zakončoval nepokrytý Jan Mamula. RT TORAX na ledě jakoby neexistoval a hosté v signalizované výhodě přidali třetí branku. Jan Mamula dostal od porubské obrany opět až příliš prostoru v předbrankovém prostoru.

Poruba měla vzadu den otevřených dveří, kterého dokázal využít i Petr Vacula, který vyhnal Mačka z branky. Změna brankářů domácím přece jen dala nový impuls. Dusík napřáhl na modré a Patrik Odsedek pohotově ztečoval puk za Baldíka. Za další dvě minuty to již bylo jen o dvě branky. Kaleta vyslal do útoku Palkoviče, který ještě předložil puk do druhé vlny na najetého Tomáše Gřeše. Ten se v takových momentech nemýlí, což potvrdil i tentokrát.

Zdálo se, že se RT TORAX dostává do utkání, ale přišly další hrubky v defenzívě. Jan Mamula zůstal sám před Seifertem, udělal blafák do pravé strany a pohodlně zakončoval do poloprázdné kasy. Tím navíc dokonal svůj hattrick. V závěru třetiny bohaté na góly přidal Frýdek-Místek ještě jednu branku. K levé tyči se z ideální střelecké pozice trefil starší dorostenec Jan Carbol. Do šaten se tak šlo za hrozivě vypadajícího skóre 2:6.

Ideální možnost, jak se odrazit ze dna, měli Porubští při téměř dvouminutové přesilovce pět na tři. Tu však sehráli velmi tragicky a k výraznému ohrožení branky se prakticky nedostali. Nebezpečnější byli nadále hosté. Tomáš Mičulka sice ještě netrefil úplně odkrytou branku, ale přečíslení dva na jednoho už s Vaculou sehrál na jedničku. Seifert byl naprosto bez šance. Neuběhlo ani třicet vteřin a radost hostující střídačky propukla již poosmé. Josef Alina svůj samostatný únik zakončil přesnou střelou k pravé tyči.

Když o několik okamžiků později našel Suchý na útočné modré Petra Vaculu a ten svůj únik rovněž pohotově proměnil, vypadalo to s Porubou velmi špatně. Ještě do přestávky přišlo alespoň snížení. Při vlastním oslabení ztečoval střílenou přihrávku za Baldíka René Kysučan. Dobře vstoupili domácí i do závěrečné dvacetiminutovky. V přesilové hře to sehrála první formace dobře a mezi kruhy zůstal volný Lukáš Kofroň, jenž překonal frýdeckého gólmana počtvrté.

Závěrečná část už příliš šancí, střeleckých pokusů ani gólů nenabídla. V závěru ještě RT TORAX přidal pátou branku. Pobutovu střelu Baldík jen vyrazil před sebe a Tomáš Gřeš prokázal správný důraz na brankovišti. V závěrečných vteřinách měl ještě desátý gól na holi Havlík, ale porubskou svatyni přestřelil. Poruba po velmi špatném výkonu podlehla Frýdku-Místku zcela zaslouženě vysoko 5:9. Frýdečtí zůstávají na druhém místě tabulky, Poruba je čtvrtá.

Ostatní výsledky 31. kola LJ – sk. Východ:

HCM Warrior Brno – VHK Vsetín 2 : 7
HC ZUBR Přerov – HC AZ Havířov 2010 4 : 3
SHK Hodonín – HK Hokej 2003 Šumperk 6 : 3
HC Slezan Opava – LHK Jestřábi Prostějov 3 : 2 sn.

Ohlasy k utkání

Petr Trojan (HC RT TORAX Poruba): Utkání bylo v podstatě rozhodnuto už po třech minutách. Nechápu přístup prakticky celého týmu, kdy jsme se od úvodního buly částečně probrali až po inkasované třetí brance. Do té doby bylo na ledě jen jedno mužstvo. Na zápase není v podstatě moc co hodnotit, protože jsme selhali úplně na všech frontách, především v obranné činnosti. Frýdek-Místek nás přehrál jednoduchostí, důrazem a zahrál přesně to, co potřeboval. Právem mu patří druhá příčka v tabulce. Měli jsme možnost se v přímé konfrontaci o druhé místo poprat, ale nesahali jsme soupeři ani po kotníky.



×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Slavia Praha
HC RT TORAX Poruba 2011