V Šumperku vyšli junioři poprvé v sezóně střelecky naprázdno

16.11.2012, Adam Bagar

Po reprezentační přestávce zajížděli junioři na led Šumperka. V podhůří Jeseníků jim zcela patřila první třetina, ale tradičně měli problém s koncovkou. Od druhé třetiny se hra vyrovnala, ale góly stříleli jen domácí Draci. Poprvé se skóre měnilo až těsně po polovině duelu, těsné fotbalové vedení nakonec Šumperk v poslední tercii navýšil a připsal si na konto vítězství 3:0. U všech tří branek bylo duo Langr – Kobza. Poruba tak poprvé v sezóně vyšla střelecky naprázdno, ke skórování nevedlo ani rovných třicet střeleckých pokusů. V neděli se svěřenci trenéra Petra Trojana představí na domácí půdě, kde přivítají Prostějov.

Liga juniorů - 14.kolo pá 16.11.18:00
DRACI PARS ŠUMPERK
HC RT TORAX Poruba 2011
3:0(0:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 31. Langr (Kobza), 42. Langr (Kobza, Prokopec), 45. Pšeja (Langr, Kobza). Rozhodčí: Kika – Loun, Zouhar. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 40. Střely na branku: 19:30 (3:14, 9:7, 7:9). Průběh utkání: 3:0.
DRACI PARS ŠUMPERK: Hoffmann – Navrátil, Vepřek, Feledík, Pražák, Nemeškal, Holinka, Prokopec, Stanislav, Galuška, Horváth, Nastoupil, Kobza, Malý, Kovář, Žalčík, Pšeja, Nevrlý, Langr, Nedopil.
HC RT TORAX Poruba 2011: Seifert – Dusík, Černín, Chamrád, Franek, Ryška, Baca – Maček, Kameníček, Kofroň – Kysučan, Rosypka, Dominec – Pobuta, Kaleta, Pelech.

Porubští hokejisté vstoupili do utkání výrazně aktivněji. Brankář Václav Hoffmann se tak měl od úvodních minut co ohánět. První třetina se hrála prakticky jen na jednu branku, přesto se RT TORAX nedokázal prosadit. Brankou neskončila spolupráce Mačka s Kameníčkem ani řada nebezpečných pokusů Rosypky. Draci tak mohli být rádi, že po nepovedené první části hry odcházeli do kabin za nerozhodného bezbrankového stavu.

Ve stejném duchu začala i prostřední dvacetiminutovka. Nejprve nevyužil samostatného úniku Kysučan a Hoffmanna neprostřelil ani dorážející Černín. Šumperk se postupem času dostal do hry a rázem byl nebezpečnějším týmem. Proti Prokopcovi se stačil Seifert výborně natáhnout, Kovář ztroskotal o několik vteřin později jen na tyči a v situaci dva na jednoho netrefil branku Horváth.

Až těsně po polovině střetnutí přišla úvodní trefa rychle hraného zápasu. Tomáš Langr se dostal za obranu a potvrdil, že se v takových chvílích nemýlí, když zamířil přesně k tyči. Porubští přestali bruslit a Hoffmanna tak neohrožovali tak často jako v první třetině. V závěru třetiny mohl těsné domácí vedení navýšit Kobza, ale před Seifertem neuspěl. Před závěrečnou částí tak bylo za stavu 1:0 stále vše otevřené.

Třetí třetinu ovšem začali lépe Šumperští a přesně mezi betony porubského gólmana zamířil po pohledné kombinaci Tomáš Langr. Až následně přišlo vůbec první vyloučení čistě hraného zápasu. Na jedné straně trefil Dusík tyč a na druhé se trestalo. Přesně a nechytatelně pod horní tyč zamířil Petr Pšeja. O výsledku tak bylo prakticky rozhodnuto a ve zbytku utkání se toho již příliš zajímavého neodehrálo. Šumperk si tak luxusní náskok 3:0 pohlídal až do závěrečné sirény.

Ostatní výsledky 14. kola LJ – sk. Východ:

VHK Vsetín – HC Slezan Opava 5 : 3
HC AZ Havířov – HCM Warrior Brno 8 : 2
HC Frýdek-Místek – HC ZUBR Přerov 3 : 1
LHK Jestřábi Prostějov – SHK Hodonín 5 : 4 sn.

Ohlasy k utkání

Petr Trojan (HC RT TORAX Poruba): Utkání, ve kterém nedáme ani branku, nemůžeme vyhrát. Prakticky půl utkání soupeře přehráváme, jednoznačně přestřílíme a přesto je výsledný střelecký efekt nulový. Už poněkolikáté v utkání se ukázalo, že klíčoví útočníci, kteří by zápasy měli rozhodovat a prát se o místo v A-týmu, nejsou schopni se střelecky prosadit v Lize juniorů. Soupeř byl půl utkání pod tlakem, zodpovědně bránil, mnohdy i se štěstím, a trpělivě čekal na naše chyby. Ta v polovině utkání skutečně přišla, soupeř ji dokázal potrestat, hra se vyrovnala a další góly v naší síti byly jen odrazem snahy výsledek zvrátit.