Junioři si již popáté v sezóně vyzkoušeli nájezdy, z Přerova vezou opět jen bod

21.10.2012, Adam Bagar, Aleš Novotný

Druhou čtvrtinu soutěže načali junioři v přerovské Meo aréně. V první třetině byla k vidění pořádná přestřelka. Rychlé dvoubrankové vedení Zubrů smazali hosté dvěma slepenými góly při vlastím oslabení. V první části to nebylo zdaleka vše a Hanáci odcházeli do šaten ve vedení 4:3. V prostřední tercii jej ještě navýšili, ale Poruba se s nepříznivým výsledkem dokázala vypořádat. Nejprve snížil svou druhou trefou v utkání David Maček a v poslední periodě srovnal z tlaku Kaleta. Hosté byli v závěru aktivnější, ale rozhodnutí nepřišlo a zápas tak musel dojít až k samostatným nájezdům. V nich uspěl Přerov a porubští junioři si tak připsali na konto opět jen bod.

Liga juniorů - 10.kolo ne 21.10.11:00
HC ZUBR Přerov
HC RT TORAX Poruba 2011
6:5sn(4:3, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 4. Kebza (Rajnoch), 4. Šnirc (Matušenko, Kratochvíl Š.), 12. Hradil (Matušenko), 19. Andrýsek (Spěvák, Řezáč), 31. Spěvák (Řezáč, Drábek), rozhodující sam. náj. Loupal – 10. Maček (Kaleta), 11. Černín (Piják), 18. Dusík (Černín), 33. Maček (Ryška), 51. Kaleta (Kysučan). Rozhodčí: Obadal – Goňa, Wesley. Vyloučení: 5:8. Využití: 0:1. V oslabení: 0:2. Diváci: 65. Střely na branku: 30:37 (10:14, 10:9, 9:14). Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3, 5:3, 5:5, 6:5.
HC ZUBR Přerov: Sklenář J. – Drábek, Andrýsek, Tomeček, Tomiga, Šťastný, Klusal – Loupal, Kebza, Rajnoch – Šnirc, Matušenko, Kratochvíl Š. – Spěvák, Řezáč, Bauer – Kratochvíl M., Hradil.
HC RT TORAX Poruba 2011: Seifert – Dusík, Černín, Franek, Jasiok, Ryška, Vrána – Piják, Kameníček, Kofroň – Kysučan, Mihal, Rosypka – Maček, Kaleta, Pobuta (21. Halla).

Utkání zahájil velkou šancí porubský Kysučan, který po chybě obrany uháněl sám na Sklenáře, ten však parádním zákrokem nepřipustil bleskové vedení Ostravanů. Zubři poté soupeře zaskočili a díky velmi úspěšné čtvrté minutě si vypracovali dvougólový náskok. Nejdříve brankáři Seifertovi propadl puk po ostré střele Karla Kebzy a po malé chvilce dorážel před kasou Radim Šnirc.

V osmé minutě dvakrát zahrozil Kofroň, ale následně se Poruba dostala do oslabení, v němž se děly překvapivé věci. Zubři totiž při vlastní přesilovce dvakrát nepříjemně inkasovali. Z bekhendu u tyče snížil David Maček a o osmnáct vteřin později srovnal stav Vojtěch Černín, který poslal kotouč mezi Sklenářovy betony.

Z „facky“ se však domácí rychle oklepali a zásluhou dobře postaveného Pavla Hradila šli brzy opět do vedení. Slušná gólová úroda se ještě zvětšila. Porubský tým těžil z dvojnásobné přesilovky, jejíž využití zařídil nad rameno brankáře střílející Michael Dusík. Poslední slovo v první části však patřilo Zubrům, kteří díky pohotovému zakončení Jana Andrýska vedli 4:3.

Druhá třetina přinesla v úvodu přesilovku Poruby, která ale k dalšímu vyrovnání stavu nevedla. Přerov mohl naopak posléze přidat pátý gól, jenže po křídle unikající Loupal, byl v poslední chvíli zastaven. Změna skóre přišla až v době, kdy se střetnutí přehouplo do druhé poloviny. Odražený kotouč se dostal přímo na hůl Michala Spěváka, který pohodlně zakončoval do zcela volné branky.

Dvougólový náskok si Zubři i tentokrát dlouho neužili. Z přečíslení Mihal nejprve zakončoval jen do brankáře, ale o chvíli později střílel při hře ve čtyřech od modré čáry Ryška a pohotový David Maček už kus černé gumy dorazil za Sklenářova záda. Šance byly k vidění i v závěru, pěkné prosmýknutí Bauera ale mělo nepřesné zakončení a v posledních vteřinách přerovský brankář vychytal dobře najetého Dusíka.

V úvodu třetí třetiny si oba brankáři na nedostatek práce stěžovat nemohli. Sklenář lapil nepříjemná zakončení Kofroně a Kysučana, na druhé straně Seifert byl zase ohrožován Rajnochem. Zubři pak soupeře na chvíli sevřeli díky přesilovce, jenže ji neproměnili, a tak přišel trest, protože Jakub Kaleta od modré vše prostřelil a vyrovnal. Brzy mohli hosté stav dokonce obrátit, za faul na najetého Mačka bylo totiž nařízeno trestné střílení, které ale porubskému útočníkovi vůbec nevyšlo.

Vedení na přerovskou stranu mohl vrátit Hradil, jenže při šanci přestřelil a Přerov čtyři minuty před koncem promrhal i přesilovku. V poslední minutě základní hrací doby musel ještě ostře lapačkou zasahovat Sklenář proti pohotové střele Kofroně. Stav 5:5 už se nezměnil, proto o vítězi rozhodovaly až nájezdy. V nich se stal jediným úspěšným střelcem přerovský Jan Loupal a Zubři tak brali jeden bod navíc.

Ostatní výsledky 10. kola LJ – sk. Východ:

VHK Vsetín – HK Hokej 2003 Šumperk 3 : 6
HC Frýdek-Místek – LHK Jestřábi Prostějov 8 : 3
HCM Warrior Brno – SHK Hodonín 2 : 3 sn.
HC AZ Havířov 2010 – HC Slezan Opava 5 : 1

Ohlasy k utkání

Lubomír Václavíček (HC ZUBR Přerov): Remíza je rozhodně zasloužená. V utkání jsme udělali spoustu chyb a můžeme poděkovat brankáři, který nás držel a přispěl k tomu, že jsme nakonec byli o ten jeden bod lepší.

Petr Trojan (HC RT TORAX Poruba): Jsem pesimista a když jsme popáté v sezóně šli do nájezdů, byla ve mně malá duše, protože jen jednou, a to hned poprvé, jsme v nich zvítězili. Utkání bylo hodně vyrovnané, ale za stavu 5:5 bylo na domácích znát, že dvakrát prohospodařili nadějné vedení. Hodně se báli o výsledek, což jsme měli potrestat a rozhodnout. Bohužel to nevyšlo a vezeme si domů jen jeden bod.