Junioři ztratili v Brně tříbrankové vedení, o výhře rozhodli až v nájezdech

23.09.2012, Adam Bagar

Ani druhé utkání nové sezóny nevyšlo porubským juniorům dle představ. Na ledě brněnského Warrioru si již v první třetině dokázali vypracovat luxusní tříbrankový náskok, ale ten domácí hráči ve druhé části hry nejen snížili, ale dokonce i zcela smazali. Ve třetí periodě byla k vidění vyrovnaná partie, Porubě vrátil zpět vedení Vladimír Rosypka, ale necelé tři minuty před koncem Brno srovnalo na 5:5. O vítězi přestřelky tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich byla šťastnější Poruba, která si tak do tabulky připisuje první dva body. Další duel sehrají svěřenci trenéra Petra Trojana v pátek, kdy v derby přivítají Havířov.

Liga juniorů - 2.kolo ne 23.9.14:45
HCM Warriors Brno
HC RT TORAX Poruba 2011
5:6sn(0:3, 4:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 24. Zavadil (Křen), 30. Hakl (Zavadil), 33. Zavadil (Křípal), 34. Máša (Hakl, Zavadil), 58. Novotný (Hakl) – 11. Rosypka (Mihal, Piják), 16. Kysučan (Dominec, Kameníček), 17. Piják (Rosypka), 25. Kysučan (Dominec, Franek), 46. Rosypka (Mihal, Jasiok), rozhodující sam. náj. Mihal. Rozhodčí: Cik – Kratochvíl, Vožda. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 51. Střely na branku: 33:34 (8:16, 12:7, 13:10). Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 4:4, 4:5, 5:5, 5:6.
HCM Warriors Brno: Slezák (17. Krkoška) – Máša, Krytinář, Dobšák, Vojáček, Řeřucha, Křípal, Čtvrtníček, Novotný, Křen, Zavadil, Kousalík, Král, Majola, Hakl, Klíma.
HC RT TORAX Poruba 2011: Seifert (42. – 45. Lesák) – Franek, Dusík, Chamrád, Jasiok, Baca, Ryška – Kysučan, Kameníček, Dominec – Piják, Mihal, Rosypka – Pobuta, Brnčal, Kaleta.

Hned v úvodu střetnutí se dostal do dobré pozice Rosypka, ale poloprázdnou brněnskou klec trefit nedokázal. Poruba se držela častěji v útočné třetině, ale recept na domácí obranu dlouho nedokázala najít. Naopak Warrior mohl jít do vedení poté, co se dostal do úniku Majola, Seifert však svůj tým podržel. Až kombinace druhé porubské formace vedla ke gólu. Mihal našel před brankou volného Vladimíra Rosypku a ten přízemní střelou otevřel skóre.

Hosté se dostali do herní pohody a brzy se dočkali druhé branky. V přečíslení poslal Kameníček touš na Reného Kysučana, který si potáhl puk do strany a pohotově skóroval. Za další minutu přišla pro Brno další rána, když se na brankovišti vyplatil důraz Lukáši Pijákovi. Warrior se poté odhodlal ke změně gólmanů a Slezáka tak nahradil zkušenější Krkoška.

Ve druhé dvacetiminutovce se karty obrátily. Brno zlepšilo pohyb, lépe bruslilo a začalo být aktivnějším týmem. V přesilové hře se dočkalo zaslouženého snížení, když z prostoru levého kruhu překvapil Seiferta Josef Zavadil. Hosté však našli bleskovou odpověď. René Kysučan sice napoprvé branku minul, ale následně chytře zpoza branky dokázal s přispěním domácího gólmana poslat kotouč do branky.

Warrior pokračoval v aktivitě a po úniku kapitána Milana Hakla dokázal podruhé snížit. Kotouč prošel Seifertovi mezi betony a doklouzal těsně za brankovou čáru. Dusík následně orazítkoval horní tyč a na druhé straně přišel trest. Porubský obranný ementál za sebou nechal Josefa Zavadila a ten parádně zavěsil. Za další minutu už bylo vyrovnáno, když v přesilovce napřáhl na modré Jakub Máša a propálil vše, co mu stálo v cestě.

V závěrečné třetině byla k vidění vyrovnaná bitva. RT TORAX se dostal zpět do vedení poté, co se Vladimír Rosypka drze natlačil až před branku a střelou pod Krkoškou skóroval. Brno mohlo srovnat ve vlastním oslabení, když se před Seifertem zjevil Křen. Warrior nadále stupňoval svůj tlak a Seifert se tak měl co ohánět.

Vyrovnání nakonec přišlo necelé tři minuty před koncem, kdy na pravé straně nabral rychlost Tomáš Novotný a střelou pod víko poslal brankově bohatý zápas až k samostatným nájezdům. V nich musela rozhodnout až pátá série, ve které hostům vystřelil bonusový bod navíc Dalibor Mihal. Brno tak podlehlo Porubě 5:6 po samostatných nájezdech.

Ostatní výsledky 2. kola LJ – Východ:

HC Frýdek-Místek – HC Slezan Opava 4 : 3
VHK Vsetín – HC ZUBR Přerov 6 : 2
HC AZ Havířov – SHK Hodonín 3 : 1
Hokej 2003 Šumperk – LHK Jestřábi Prostějov 5 : 4 sn.

Ohlasy k utkání

Vítězslav Hájek (HCM Warrior Brno): Bylo to utkání odlišných třetin. V první třetině byli hosté důraznější a my naopak ospalí. Poruba se dostala celkem do jednoznačného náskoku. O přestávce proběhla menší bouře v kabině a dokázali jsme nepříznivý stav zvrátit svou velkou bojovností, za což klukům patří dík. Třetí třetina již byla se šancemi na obou stranách a šťastnější hosté nakonec rozhodli v nájezdech.

Petr Trojan (HC RT TORAX Poruba): Dva body z cizího kluziště nejsou špatné, ale rozhodně jsme měli plně bodovat. Utkání jsme totiž rozehráli parádně a vedli jsme po první třetině již 3:0. Ve druhé třetině jsme náskok prohospodařili, což je velice špatné. Musíme zapracovat na těch druhých třetinách, je to o přístupu některých hráčů. Naopak klobouk dolů před soupeřem, který dvakrát prohrával o tři branky a vždycky se dokázal zvednout a znepříjemnit nám to.