Poruba na Lapači ztratila slibně rozehraný zápas, hattrickem ji sestřelil Zúbek

01.12.2012, Adam Bagar, Václav Trávníček

Úvodní duel třízápasové série se Vsetínem nezačali porubští hokejisté vůbec špatně a již ve čtvrté minutě si po trefách Krayzela a Bučka vypracovali dvoubrankový náskok. Jenže Valaši se po špatném začátku dostali do hry a dvěma využitými přesilovkami ještě v první třetině srovnali krok. V prostřední tercii dokonce při vlastním oslabení dokonali obrat. Žlutozelení byli nebezpečnějším týmem a pojistky se dočkali sedm minut před třetí sirénou. To se již potřetí v utkání trefil František Zúbek. V závěru sice ještě měl RT TORAX snahu udělat něco s výsledkem, ale pozorně hrající Valaši si už vítězství 4:2 bez problémů pohlídali. První odveta je na programu již ve středu na porubské půdě.

2. liga - skupina Východ - 21.kolo so 1.12.17:30
VHK ROBE Vsetín
HC RT TORAX Poruba 2011
4:2(2:2, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 15. Mikšovský (Vaněk D., Farda), 20. Zúbek (Vrba, Mikšovský), 27. Zúbek (Mikšovský), 53. Zúbek (Mikšovský, Vaněk D.) – 1. Krayzel (Wolf, Šindelář), 4. Buček (Seidler). Rozhodčí: Mrkva – Hanzlík, Štěpán. Vyloučení: 4:7. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 802. Průběh utkání: 0:2, 4:2.
VHK ROBE Vsetín: Plšek – Farda, Vrba, Vodák, Tichý, Žák, Báchor, Mečiar, Tesařík – Zúbek, Vaněk D., Mikšovský – Vítek, Hruška O., Hruška P. – Kubo, Podešva, Kajaba – Holík, Brezáni.
HC RT TORAX Poruba 2011: Gleich – Wolf, Hruzík, Šindelář, Prokop P., Vychodil, Slavík, Prokop L. – Hašek, Krayzel, Vaněk R. – Buček, Pavlačka, Seidler – Sedlář, Holuša, Galajda.

Sobotní utkání začalo lépe pro Porubu. Už po dvaatřiceti vteřinách hry rozjásal příznivce hostujícího celku Luděk Krayzel, který zužitkoval Wolfův pas a samostatný únik zakončil střelou na vyrážečku domácího Plška. Na Vsetínské takto rychle inkasovaná branka viditelně dolehla, jenže mělo být ještě hůř. Když ve 4. minutě prošla za Plškova záda střela Martina Bučka z mezikruží, svítil už na ukazateli skóre stav 0:2 a s akciemi domácích to nevypadalo vůbec dobře. Pomyslným bodem zlomu bylo Galajdovo nastřelení tyčky v 11. minutě. Kdoví, jak by se utkání dál vyvíjelo, kdyby Sršňova družina odskočila soupeři na 0:3. Místo toho přišlo srovnání Vsetína.

Hokejisté v zelenožlutých dresech k tomu využili dvě početní výhody. Nejprve rozvlnil síťku Gleichovy branky Adam Mikšovský, poté se pět vteřin před koncem třetiny v přesilovce prosadil František Zúbek. Stejný hráč pak navýšil vedení Valachů golfákem v 28. minutě, tentokrát ve vlastním oslabení. Poruba si dokázala vytvořit šance, ale ke své škodě ani jednu nezužitkovala. Výmluvná byla příležitost Rostislava Vaňka, jenž nedokázal puk uklidnit do prázdné klece - byť je třeba přiznat, že mu zakončení ztížil hákováním domácí obránce Tichý.

Vsetínští ovšem díky obratu ve skóre ve druhé části ožili a jejich výkon rostl. Naopak na Porubské začala ztráta vedení doléhat. Valaši mohli v průběhu třetí části rozhodnout v další přesilovce, kdy na trestné lavici seděl hostující Pavlačka. Brankář Gleich tentokrát příliš práce neměl, jenomže Porubě začal mílovými kroky utíkat čas. A když už v rovnovážném stavu dokonal hattrick František Zúbek, bylo rozhodnuto.

Pavlačka a spol. se už na odpor nezmohli, sebevědomí domácí party, podpořené obratem skóre, bylo už příliš vysoké na to, aby připustilo další dramatické momenty. Byť měla raketový vstup do zápasu, nedokázala Poruba ani napotřetí v sezóně Vsetín porazit. Šanci na reparát však dostanou Sršňovi hoši už příští týden a to hned dvakrát na domácím ledě. Valachům se naopak naskýtá šance prodloužit úspěšnou sérii proti ostravskému týmu a po výsledkově slabším období vystoupat tabulkou zase nahoru.

Ostatní výsledky 21. kola II. ligy – sk. Východ:

HC AZ Havířov 2010 – HC ZUBR Přerov 3 : 2
LHK Jestřábi Prostějov – HC Slezan Opava 5 : 2
HC Frýdek-Místek – HC Baník Karviná 4 : 5 sn.
HC Nový Jičín – HC Bobři Valašské Meziříčí 3 : 2

Ohlasy k utkání

Viktor Hlobil (VHK Vsetín): Dnes jsme museli za každou cenu bodovat, protože poslední zápasy se nám nepovedly a situace v tabulce neodpovídala našim představám. Vstup do utkání nám nevyšel úplně dobře, ale bojovností a nasazením jsme zápas otočili. Cením si toho, že to kluci nevzdali, že je zdobila bojovnost jako při zápasech play-off, a že jsme zápas otočili a zvítězili v něm. Dost jsme si oddechli. Doufám, že nás dnešní utkání nastartuje k lepším výkonům.

Tomáš Sršeň (HC RT TORAX Poruba 2011): Vsetín nás ve druhé polovině zápasu suverénně přehrával. Řekl bych, že prvních patnáct minut jsme dobře plnili danou taktiku a soupeře jsme prakticky do ničeho nepouštěli. Měli jsme více ze hry a nebýt tyčky, mohli jsme vést již 3:0. Pak se naše hra úplně rozpadla. Je v tom i nedisciplinovanost některých hráčů.