Starší dorostenci doplatili na trestuhodné neproměňování šancí, padli s Karvinou

09.10.2011, Gabriela Juříková

Zapomeňte na loňských devatenáct gólů v síti Karviné. Pryč jsou snadná vítězství Poruby nad tímto soupeřem. Teď je zde nová Karviná, nový tým, který si dokáže poradit s jakýmkoliv soupeřem. RT TORAX dobýval dobře bráněnou karvinskou tvrz první třetinu marně. Hosté se vydali do útoku prvně až v desáté minutě a první střela na Mačka byla hned gólová. Domácí dokázali vyrovnat až v první minutě druhého dějství díky spolupráci Kalety a Robina Goly. Další góly nedokázali vsítit, přestože měli velkou územní převahu. Hosté vytěžili z minima maximum a díky gólu Ondřeje Pnioka, jak se ukázalo vítězného, si Karviná odváží z Poruby cenné vítězství.

Liga staršího dorostu - 6.kolo ne 9.10.13:30
HC RT TORAX Poruba 2011
HC Býci Karviná
1:2(0:1, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 21. Gola R. (Kaleta) - 10. Brel, 34. Pniok O. ( Pniok J., Orság R.). Rozhodčí: Klapetek - Urbánek, Čaja. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.
HC RT TORAX Poruba 2011: Maček - Soukal, Vrána, Baca, Bolek, Demel, Chamrád, Stanke, Balcar - Kaleta, Gola R., Havránek - Smrčka, Csomor, Pelech - Holáň, Kaifáš, Pobuta - Hradil, Kropka, Kotas.
HC Býci Karviná: Cieslar - Kurowski, Neveloš, Huml, Brel, Wojaczek, Staš - Pionk O., Orság R., Lemel, Pionk J., Orság M., Marszalek, Wolek, Šmíd, Morcinek, Pasrbek, Ciupa.

Jestli si starší dorostenci RT TORAXU mysleli, že to budou mít s Karvinou tak jednoduché jako jejich kolegové v minulé sezóně, tak se šeredně spletli. Sice se od prvního buly usadili v útočné třetině, ale nebyli schopni se střelecky prosadit. Nešlo to ztečí, nešlo to oklikou ani lstivě zpoza brány. Domácím nefungovalo přečíslení, samostatné úniky a nedokázali dotlačit puk ani do odkrytého brankového prostoru.

Hosté se na výlet do třetiny domácích vydali poprvé až v desáté minutě zápasu. Obránce Richard Brel se trefil mezi Mačkovy betony a slavil se spoluhráči gól. Tlak domácích byl tentam. Karviná si vytvářela stále více šancí. Jednu střelu vytěsnil Maček betonem, jinou vyrážečkou nebo měl dobře postavené tyče.

Domácí pálili jednu šanci za druhou. V hledišti to co chvíli zahučelo. I diváci tlačili puk očima do brány, ale co vše se nedá proměnit se divili určitě všichni. Diváci i trenéři. Vyrovnat se domácím podařilo v první minutě druhé třetiny. Kaleta se chystal střílet, ale na poslední chvíli se rozhodl bekhendem přihrát křížem přes brankoviště, kde stál Robin Gola a brankář již na tuto změnu nedokázal včas reagovat a přesunout se k druhé tyči.

Vyrovnávací gól RT TORAX povzbudil. Další útočné výpady však mařil karvinský brankář Cieslar. Přiváděl porubské útočníky k zoufalství a beznaději. Touha dát vedoucí gól hnala domácí do bezhlavého útočení i ze strany obránců. Nerozhodný stav se měnil v polovině druhé třetiny, když Ondřej Pniok střelou od mantinelu z hranice kruhů, vymetl vzdálenější horní roh Mačkovy branky. Karviná podruhé v zápase vedla a jednobrankové vedení si podržela až do konce zápasu.

Nic na tom nezměnily tutové šance z holí domácích hráčů ve zbytku zápasu. Při střídání vzteky třískali hokejkami do mantinelu, lítala tvrdá slova. Bojovnost se však starším dorostencům nedala odepřít, ale zápas se nehraje na šance, ale na góly a těch dal RT TORAX méně než soupeř a poprvé v sezóně ztratil body.

Výsledky ostatních zápasů 6. kola Ligy staršího dorostu:

HK MD Šumperk – HK Jestřábi Prostějov 6 : 4
SHKm G-Mont Hodonín – HC Slezan Opava 8 : 2
HC Frýdek-Místek – HC Uherské Hradiště 4 : 7
HC Zubr Přerov – HC Orlová 8 : 1

Ohlasy k utkání

Petr Rambousek (RT TORAX Poruba): Trestuhodné proměňování šancí. Nic víc nemůžu říct. V páté minutě to mohlo být 4:0, ale bohužel nebylo.

Václav Števček (SK Karviná): Nepřijeli jsme zvítězit, ale udělat dobrý výsledek, přeci jen je Poruba favorit soutěže. Kluci zabojovali, dobře bránili, drželi taktiku, hráli disciplinovaně a dneska to vyšlo.