Juniorské torzo si z Brna odvezlo vysokou porážku

24.03.2012, Adam Bagar

V posledním utkání sezóny se junioři představili v brněnské hale na Úvozu, kam odcestovali ve značně okleštěné sestavě. Příležitost dostali mladí gólmani Marek Maček a Tomáš Lesák, do hry pak zasáhli pouze čtyři obránci a osm útočníků. Warrior byl od začátku hladovější po úspěchu a již po necelých pěti minutách si vytvořil luxusní tříbrankový náskok. Ten si po zbytek zápasu pohodlně hlídal a dokonce i navyšoval. Závěrečná třetina se již prakticky dohrávala a RT TORAX v ní byl dokonce střelecky aktivnější, ale na výsledku 8:3 již nic změnit nedokázal. Dvěma body přispěl Jakub Kaleta. I přes vysoké vítězství se Brňané nedokázali v soutěži zachránit. Naopak Porubě patří velmi dobrá konečná druhá příčka.

Liga juniorů - 44.kolo pá 23.3.18:30
HCM Warriors Brno
HC RT TORAX Poruba 2011
8:3(4:1, 3:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 1. Křen (Hakl, Zavadil), 3. Pospíšil (Březa), 5. Hakl (Kousalík, Březa), 9. Pospíšil (Kohoutek, Čtvrtníček), 24. Kohoutek (Sedláček, Beránek), 31. Kohoutek (Antonín, Krytinář), 36. Březa (Hakl, Kousalík), 44. Pospíšil (Sedláček, Čtvrtníček) – 6. Vidlák (Kaleta), 24. Rosypka (Mihal, Axman), 35. Kaleta. Rozhodčí: Pokorný – Klouda, Musil. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 58. Střely na branku: 35:29 (13:8, 14:9, 8:12). Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1, 5:2, 6:2, 6:3, 8:3.
HCM Warriors Brno: Guštafík – Pospíšil, Krytinář, Sedláček, Lainka, Odehnal, Krunka, Sedláček, Březa, Křen, Beránek, Zavadil, Hakl, Čtvrtníček, Kousalík, Kohoutek, Antonín.
HC RT TORAX Poruba 2011: Maček M. (od 31. Lesák) – Baca, Jasiok, Axman, Lužný – Kysučan, Mihal, Maček D. – Kaleta, Vidlák, Rosypka – Pelech, Palkovič.

Ostatní výsledky 44. kola LJ – sk. Východ:

HK Hokej Šumperk 2003 – HC Frýdek-Místek 2 : 4
VHK Vsetín – HC AZ Havířov 7 : 6
LHK Jestřábi Prostějov – HC Rožnov pod Radhoštěm 5 : 2
HC Slezan Opava – SK Horácká Slavia Třebíč 4 : 5

Ohlasy k utkání

Vítězslav Hájek (HCM Warrior Brno): Měli jsme více chuti do hry, snažili jsme se více zakončovat a byli jsme hladovější po gólech. V předchozích zápasech jsme se v koncovce poněkud trápili. Soupeř přijel oslaben, což nám asi také trošku pomohlo. Hráči se chtěli rozloučit se sezónou vítězně a zachránit soutěž, takže se vydali ze všech sil. Dotáhli jsme utkání do vítězného konce, ale bohužel se nám nepodařilo udržet se v soutěži. Myslím si, že jsme viděli typický juniorský hokej, hrálo se nahoru dolů, padlo hodně branek, obrany byly dost otevřené, takže diváci museli být spokojeni.

Martin Smeták (HC RT TORAX Poruba): Měli jsme velké problémy dát dohromady sestavu. Přijeli jsme do Brna s dvěma mladými gólmany, čtyřmi obránci a osmi útočníky. O zápase se rozhodlo vlastně hned v úvodu, kdy Brno vstřelilo tři rychlé branky. Spoustu gólů jsme inkasovali poté, co jsme si nedokázali ve vlastní třetině rozebrat hráče soupeře. Samozřejmě postupem času nám i ubývaly síly. Chtěl bych však klukům poděkovat za celou sezónu a pěkné druhé místo.