Junioři ztratili vítězství nad Šumperkem dvacet vteřin před koncem

18.03.2012, Adam Bagar

Slunečná neděle přinesla předposlední kolo druhé nejvyšší soutěže juniorů. Poruba v něm hostila šumperské Draky. Ti vstoupili do utkání lépe a po první dvacetiminutovce odcházeli z ledu se zaslouženým vedením. Druhá tercie naopak přinesla nápor RT TORAXu, který otočil pomyslné misky vah na svou stranu. Ve třetí periodě se značně přitvrdilo a k vidění byl vyrovnaný hokej. Šumperk nejprve vyrovnal, ale vzápětí Porubští opět odskočili. Své těsné vedení ovšem do závěrečné sirény nedokázali uhájit. Hosté odvolali gólmana a při hře šest na čtyři zasadili třetí úder. Poruba se tak rozešla s Draky smírně 3:3. O dvě trefy se postaral Lukáš Kofroň. V posledním kole se juniorka představí v pátek na ledě brněnského Warrioru.

Liga juniorů - 43.kolo ne 18.3.13:30
HC RT TORAX Poruba 2011
DRACI PARS ŠUMPERK
3:3(0:1, 2:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 28. Kofroň (Kysučan, Mihal), 33. Baca (Jasiok, Mihal), 54. Kofroň (Kaleta) – 9. Malý (Langr), 54. Langr (Malý), 60. Langr (Gewiese). Rozhodčí: Fiala – Hrubec, Řezáč. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 86. Střely na branku: 31:25 (9:10, 12:5, 10:10). Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3.
HC RT TORAX Poruba 2011: Hlavina – Baca, Jasiok, Chamrád, Demel, Axman, Vrána – Kofroň, Mihal, Maček – Kaleta, Vidlák, Rosypka – Palkovič, Kysučan.
DRACI PARS ŠUMPERK: Hoffmann – Navrátil, Gewiese, Řezáč, Hodulák, Vepřek, Lyzák, Feledík, Prokopec, Holinka, Drtil, Žalčík, Langr, Galuška, Horák, Kastner, Kobza, Nastoupil, Malý.

Po nepříliš zajímavém úvodu začali být nebezpečnějším týmem junioři Šumperka, kteří lépe bruslili a byli u všeho o krok dříve. V situaci dva na jednoho trefil Kastner jen připraveného Hlavinu, stejně dopadl i Žalčík, jemuž nechala domácí obrana až příliš prostoru. Zaslouženého vedení se Draci dočkali až po velké hrubce domácí defenzívy, kterou dokázal potrestat přesnou střelou do horní části braky Martin Malý.

Ještě předtím musel Hoffmann vytáhnout jeden ze svých výborných zákroků, když Palkovičův pokus vyrazil na břevno. Porubští postupem času srovnali hru a v závěru třetiny Draky uzamkli. Vyrovnání však nepřišlo po šanci Kalety, jenž operoval u pravé tyče, a ani poté, co se Rosypka drze natlačil až před Hoffmanna. Po první tercii tak měli větší důvod ke spokojenosti hosté.

Do druhé třetiny naskočili domácí tradičně jako vyměnění. Ve vlastním oslabení našel Axman najetého Palkoviče, který svůj samostatný únik nepřetavil ve vyrovnání. To přišlo až poté, co Kysučan našel mezi kruhy Lukáše Kofroně a ten rychlou přízemní střelou z první překonal šumperského gólmana.

Porubští byli nadále aktivnější a brzy se dočkali i vedení. V přesilové hře vybojoval touš u mantinelu Mihal, poslal jej na modrou na Jasioka a ten ještě přenesl hru na Jakuba Bacu, který propálil Hoffmanna. Hra se postupně přitvrzovala a k vidění byla řada zákroků takzvaně na hraně. V závěru druhé části ještě domácí zaujali pohlednou kombinací, na jejímž konci měl Vidlák před sebou prázdnou klec, ale Hoffmann vytáhl zázračný zákrok.

Ve třetí třetině se hrálo o každý kousek ledu. Územní převahu měli Draci, ale ty pozorná porubská obrana prakticky k ničemu nepouštěla. Až situace dva na jednoho v podání Drtila s Žalčíkem měla gólové parametry, ale druhý jmenovaný netrefil odkryté místo branky. Přesto se Šumperk dočkal vyrovnání. Tomáš Langr přebruslil obránce, dostal se až před Hlavinu a střelou do horních pater mu nedal šanci.

Hostující radost trvala pouhých dvacet vteřin. Kaletova střela Hoffmannovi vypadla přímo na hůl Lukáše Kofroně, jenž nikým nehlídán podruhé v utkání udeřil. V dramatickém závěru se už Draci radovali z vyrovnání, ale trefa nemohla být uznána pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Při hře šest na čtyři se nakonec dvacet vteřin před koncem přece jen dočkali vyrovnávacího gólu. Po tlaku na brankovišti doklepával touš za Hlavinu Tomáš Langr.

Ostatní výsledky 43. kola LJ – sk. Východ:

HC Frýdek-Místek – VHK Vsetín 5 : 2
HC ZUBR Přerov – HCM Warrior Brno 3 : 0
HC Rožnov pod Radhoštěm – HC Slezan Opava 4 : 4
HC AZ Havířov – LHK Jestřábi Prostějov 4 : 4

Ohlasy k utkání

Martin Smeták (HC RT TORAX Poruba): Bylo vidět, že nikomu už o nic nejde, ale bylo to tvrdé a rychlé utkání se spoustou šancí na obou stranách. Tradičně jsme zaspali první třetinu. Naopak druhou třetinu jsme odehráli výborně. V poslední části jsme pokračovali v tom dobrém výkonu, ale škoda gólu v posledních sekundách, tam musí kluci více hrát hokejkami, skočit do toho a vytáhnout puk ven z pásma. Kdybychom opět proměňovali naše šance, tak je ten zápas jiný. Jinak jsem spokojený a klukům za předvedený výkon děkuji.

Karel Navrátil (HK Hokej Šumperk 2003): Zápas byl pro diváky asi zajímavý, protože ani jeden z mančaftů si nevytvořil větší brankový náskok a pořád se tak o něco hrálo. Bylo vidět, že oba týmy do hry nasadily i mladé hráče. Myslím si, že zápas skončil zaslouženou remízou. Z Poruby se body příliš nevozí, takže bod bereme.