Junioři nezvládli druhou třetinu a podlehli brněnskému Warrioru 2:4

05.02.2012, Adam Bagar

Dalším soupeřem porubských juniorů byli hokejisté Brna. V úvodní třetině měl sice RT TORAX více ze hry, ale pozornou obranu Warrioru se mu překonat nepodařilo. To se povedlo až na začátku druhé periody ve dvojnásobné přesilovce. Domácí jakoby vstřelená branka uspokojila a hosté tak zaveleli k obratu. V rozmezí necelých devíti minut třikrát překonali Rudla a rázem byli na koni. V úvodu poslední tercie ještě Poruba snížila druhou brankou Vladimíra Rosypky, ale poslední slovo měli Jihomoravané, kteří si tak po výsledku 2:4 vezou z Ostravy cenné dva body. Po reprezentační přestávce přivítá juniorka hráče Přerova.

Liga juniorů - 33.kolo ne 5.2.13:30
HC RT TORAX Poruba 2011
HCM Warriors Brno
2:4(0:0, 1:3, 1:1)
Branky a nahrávky: 23. Rosypka (Franek), 41. Rosypka (Palkovič) – 26. Kohoutek z TS, 32. Křen (Zavadil), 35. Křen (Hakl, Zavadil), 59. Hakl (Křen, Zavadil). Rozhodčí: Jeřábek A. ml. – Barteček, Moravec. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 98. Střely na branku: 40:26 (13:8, 14:10, 13:8). Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:4.
HC RT TORAX Poruba 2011: Rudl – Franek, Dusík, Lužný, Vrána, Jasiok – Kysučan, Vidlák, Mihal – Ďurica, Kameníček, Vaněk – Kanaloš, Palkovič, Rosypka.
HCM Warriors Brno: Guštafík – Pospíšil, Sedláček S., Procházka, Odehnal, Krunka, Sedláček T., Bžeza, Křen, Beránek, Zavadil, Hakl, Čtvrtníček, Novotný, Kohoutek.

Začátek utkání mezi Porubou a Brnem se nesl v opatrném duchu. Postupem času však favorizovaní domácí navyšovali svou aktivitu. Mihal vyslal do samostatného úniku Kysučana, ten trefil jen připraveného Guštafíka. Na druhé straně musel Rudl vytáhnout výborný zákrok lapačkou poté, co se před ním zjevil Zavadil. RT TORAX měl sice převahu, ale vyložené šance si vypracovat nedokázal. Když ještě v závěru tercie nezužitkoval Ďuricova přiťuknutí Kameníček, odcházelo se do kabin za bezbrankového stavu.

Také v úvodu druhé třetiny byli domácí lepším týmem. Po Vránově střele ještě nezasunul touš za brankovou čáru Vaněk, ale v následné dvojnásobné přesilovce se již mohl RT TORAX radovat. Frankův pokus doklepával pohotově na brankovišti Vladimír Rosypka. Z pohody se Poruba dostala až po situaci ze 26. minuty, kdy byl Tomáš Kohoutek v úniku faulován a hlavní rozhodčí Jeřábek neváhal odpískat trestné střílení. To sám postižený velmi chladnokrevně proměnil.

Kanaloš pak sice trefil pravou tyč a i následná přesilovka přinesla velký porubský tlak, jenže na druhé straně se radoval Warrior. Ihned po buly se natlačil před Rudla Josef Křen a přízemní střelou otočil výsledek. Hosté byli rázem na koni a o další necelé tři minuty později přidali v přesilové hře další branku. Na brankovišti se nejlépe zorientoval Josef Křen a poslal touš do poloprázdné klece.

Do poslední dvacetiminutovky šli domácí s cílem smazat dvoubrankové manko. Již po dvaapadesáti vteřinách se v signalizované výhodě opět dobře na brankovišti zorientoval Vladimír Rosypka a doklepl touš za brankovou čáru. Brno výborně bránilo a příliš svého soupeře do dalších šancí nepouštělo. Naopak Tomáš Sedláček již mířil do zcela prázdné svatyně, ale Vrána výborným obranným zákrokem, respektive skokem, zabránil již jasnému gólu.

Postupem času navyšoval RT TORAX opět svůj tlak, ale šancí bylo nadále jako šafránu. Rosypka v největší šanci ani nadvakrát u tyče neuspěl. Pozorně bránící Brňané naopak čekali na svou šanci. A ta přišla minutu a půl před koncem, kdy v přečíslení poslal Křen kotouč na Milana Hakla a ten našel škvírku mezi Rudlovými betony. V závěru ještě Poruba zkoušela hru bez brankáře, ale ta již nic na výsledku nezměnila. Poruba tak podlehla Warrioru 2:4.

Ostatní výsledky 33. kola LJ - Východ:

HC Frýdek-Místek – Hokej 2003 Šumperk 3 : 3
AZ Havířov – VHK Vsetín 6 : 5
HC Rožnov pod Radhoštěm – LHK Jestřábi Prostějov 2 : 5
SK Horácká Slavia Třebíč – HC Slezan Opava 4 : 1

Ohlasy k utkání

Martin Smeták (HC RT TORAX Poruba): Utekla nám druhá třetina, kdy jsme svou nedisciplinovaností a zastavením tempa dali soupeři možnost otočit výsledek. Do poslední třetiny jsem kluky upozorňoval, aby hráli disciplinovaně a naplno. Dali jsme rychlou branku, ale pak přišla obrovská nedisciplinovanost Ondřeje Lužného, který naprosto zbytečně fauloval, když jsme šli do přečíslení. To si myslím rozhodlo o tom, že jsme nezískali body. Dalším problémem byly naše střely od modré, ty trefovaly gólmana do klína a nikdo nešel před branku. Gratuluji soupeři k vítězství.

Vítězslav Hájek (HCM Warrior Brno): Přijeli jsme tady s cílem bodovat. Poslední dobou jsme sehráli několik smolných zápasů a čekali jsme, kdy se to konečně zlomí. V první třetině bylo důležité, že jsme ustáli útoky domácích. Ve druhé se už k nám přiklonilo štěstí a třemi góly jsme vlastně rozhodli. Do poslední části jsme šli s tím, že nesmíme dostat branku, což se nepovedlo, ale v závěru jsme dali čtvrtý gól a rozhodli definitivně o vítězství. To je pro nás z hlediska psychiky velice důležité, protože na hráčích bylo poslední dobou znát, že si nevěří. Po přestávce snad budeme pokračovat v podobných výkonech.