Juniorská přestřelka v Brně skončila spravedlivou dělbou bodů

09.12.2011, Adam Bagar

První polovinu soutěže zakončili porubští junioři cestou do jihomoravské metropole, kde změřili síly s místním Warriorem. V první třetině byl RT TORAX aktivnějším týmem, přesto padla na každé straně jedna branka. Na vedení Brna reagovali hosté třemi brankami v řadě v rozmezí pouhých čtyř minut. Zdálo se, že míří za dvěma body, jenže Warrior se nevzdával a zásluhou přesilovek nejen srovnal stav, ale převážil pomyslné misky vah na svou stranu. V závěru se Porubě podařilo vyrovnat brankou Dalibora Kameníčka na konečných 6:6. Divoké útočné střetnutí se tak muselo divákům líbit. Dvakrát se trefili Rostislav Vaněk a René Kysučan. Další mač čeká juniory v neděli na půdě Přerova.

Liga juniorů - 22.kolo pá 9.12.18:15
HCM Warriors Brno
HC RT TORAX Poruba 2011
6:6(1:1, 1:3, 4:2)
Branky a nahrávky: 5. Král (Čtvrtníček), 23. Zavadil (Křen), 43. Březa, 48. Pospíšil (Zavadil), 49. Beránek (Pospíšil), 49. Král (Čtvrtníček) - 16. Vaněk (Kameníček), 33. Kysučan (Jasiok, Vidlák), 34. Plášek (Kameníček, Maček), 37. Kysučan (Jasiok), 45. Vaněk (Kysučan), 57. Kameníček (Maček). Rozhodčí: Čech R. - Chocholouš, Reich. Vyloučení: 6:11, navíc Beránek (WAB) OK a Kysučan (POR) 10 min. OT. Využití: 3:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 55. Střely na branku: 32:41 (7:17, 11:16, 14:8). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4, 3:4, 3:5, 6:5, 6:6.
HCM Warriors Brno: Guštafík - Pospíšil, Krytinář, Sedláček S., Lainka, Odehnal, Jirák, Krunka, Sedláček T., Březa, Křen, Beránek, Zavadil, Hakl, Král, Čtvrtníček, Novotný, Fokus.
HC RT TORAX Poruba 2011: Rudl - Axman, Jasiok, Lažek, Lužný, Franek, Dusík - Kysučan, Vidlák, Vaněk - Plášek, Kameníček, Maček - Mihal, Palkovič, Rosypka - Maček.

Do rychlého vedení šli domácí hráči. V té chvíli asi nikdo netušil, že skóre se bude měnit ještě jedenáctkrát. Po zmatcích před porubskou brankou se nejlépe zorientoval Matouš Král a touš doklouzal za brankovou čáru. RT TORAX byl aktivnějším týmem, ale Warrior naopak nebezpečnějším. V samostatném úniku neuspěl Zavadil, k navýšení náskoku nevedla ani situace dva na jednoho, kdy minul branku Beránek.

Poruba se dočkala vyrovnání po patnácti minutách hry. Kameníček střílel a Rostislav Vaněk z těžkého úhlu doklepával kotouč do branky. Hosté byli při chuti. Jejich úvodní střelec mířil do odkrytého růžku branky, ale Guštafík se tentokrát vyznamenal. Když pak v samotném závěru neuspěl při svém úniku ani Mihal, šlo se do šaten za nerozhodného stavu 1:1.

Brňané si vzali vedení zpět v přesilové hře. Pod ležícím Rudlem se v předbrankovém prostoru dokázal prosadit Josef Zavadil. Následovala neurovnaná hra s množstvím faulů na obou stranách. Také RT TORAX dokázal reagovat v početní výhodě. René Kysučan u Guštafíkovy pravé tyče nadvakrát skóroval a začínalo se opět prakticky odznova.

Za pouhou minutu šli porubští junioři poprvé v zápase do vedení. Pokus Kameníčka domácí brankář pouze vyrazil a Dominik Plášek poté dokázal usměrnit touš do branky. V další přesilové hře to již bylo 2:4. Jasiok vyslal od modré lehkou střelu, kterou před brankou dopravil do sítě René Kysučan. Pro něj to byla již jedenáctá trefa sezóny. V závěru druhé tercie ještě měli hosté k dispozici několik přečíslení, ale další branka už nepadla.

Zdálo se, že Poruba míří za vítězstvím, ale ve třetí části se děly na Úvozu zajímavé věci. Nejprve využil špatného střídání porubských hráčů Michal Březa. Následně sice Rostislav Vaněk výborně vybruslil před branku a k tyči přidal pátou porubskou trefu, jenže Warrior dokázal své manko smazat. V přesilovce pět na tři to domácí sehráli dobře a Tomáš Pospíšil nakonec Rudla propálil od modré.

Za minutu bylo vyrovnáno, když v pokračující klasické přesilovce překvapil porubského brankáře přesnou střelou nad lapačku Roman Beránek. Uběhlo pouhých pětačtyřicet vteřin a na světelné tabuli svítilo skóre 6:5. Nenápadnou střelou skóroval Matouš Král a Rudl nemohl mít ve třetí části úplně čisté svědomí. Vyrovnání přišlo necelé čtyři minuty před koncem. Maček zatáhl touš do třetiny a Dalibor Kameníček ve skrumáži vyslal přízemní střelu, která skončila až za Guštafíkovými zády.

V nervózním závěru ještě měl Warrior k dispozici krátkou přesilovku, ale tu využít nedokázal, a tak se oba celky rozešly za stavu 6:6 smírně. Při podávání rukou ještě neudržel nervy na uzdě domácí Beránek, který inkasoval od nepřesně pískajícího rozhodčího Čecha „ókáčko“.

Ostatní výsledky 22. kola LJ - sk. Východ:

LHK Jestřábi Prostějov - HC Rožnov pod Radhoštěm 14 : 0
Hokej 2003 Šumperk - HC Frýdek - Místek 0 : 0
AZ Havířov - VHK Vsetín 4 : 2
HC Slezan Opava - SK HS Třebíč 3 : 1

Ohlasy k utkání

Vítězslav Hájek (HCM Warrior Brno): Po první třetině jsme byli za stavu 1:1 spokojeni. Říkali jsme si, že hlavně nesmíme prohrávat, ale soupeř ve druhé části svým důrazem a našimi hrubými individuálními chybami během čtyř minut vstřelil tři góly. O přestávce jsme klukům řekli, že musí zjednodušit hru a z každé příležitosti nahodit puk na branku, což se nakonec povedlo. Využili jsme tři přesilové hry, což nám také pomohlo. Přestože nás to mrzí, tak si myslím, že je remíza zaslouženým výsledkem.

Martin Smeták (HC RT TORAX Poruba): Vstoupili jsme dobře do zápasu, náš výkon byl podle mě dobrý, měli jsme utkání pod kontrolou, ale přišla poslední třetina, kdy jsme soupeři svou nedisciplinovaností nabídli přesilovky, což rozhodlo. Další věc, která rozhodla o konečné remíze, byly dva laciné góly našeho gólmana.