Po špatném výkonu nemohli junioři pomýšlet na body, Draci jim oplatili nedávnou porážku

04.12.2011, Adam Bagar

Po pátečním dobrém výkonu na vsetínském Lapači tentokrát juniorům domácí utkání s Šumperkem vůbec nevyšlo. Od prvních minut porubští junioři hůře bruslili, prohrávali osobní souboje a byli zkrátka horším týmem. Toho naopak dobře hrající Draci výborně využili. Již v první dvacetiminutovce si vypracovali dvoubrankový náskok. Ve druhé části padla na každé straně jedna branka, a tak před poslední třetinou ještě byla jiskřička naděje na zvrat. Ta ovšem ihned uhasla, když Šumperk dalšími góly navýšil své zasloužené vítězství na konečných 2:6. Porubští junioři tak budou chtít na zápas co nejdříve zapomenout. V příštím týdnu zavítají na led Brna a Přerova.

Liga juniorů - 21.kolo ne 4.12.13:30
HC RT TORAX Poruba 2011
DRACI PARS ŠUMPERK
2:6(0:2, 1:1, 1:3)
Branky a nahrávky: 35. Šimkovič (Vidlák), 45. Kysučan (Šimkovič, Axman) - 4. Skoumal, 20. Cink, 34. Žalčík (Cink), 42. Skoumal (Žalčík), 45. Gewiese, 56. Prokopec (Cink). Rozhodčí: Šír - Vengřín M., Záviský. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Střely na branku: 39:44 (15:19, 12:13, 12:12). Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:5, 2:5, 2:6.
HC RT TORAX Poruba 2011: Hlavina - Axman, Dusík, Lažek, Jasiok, Franek, Lužný - Kysučan, Vidlák, Vaněk - Kofroň, Kameníček, Mihal - Šimkovič, Plášek, Rosypka - Palkovič, Maček.
DRACI PARS ŠUMPERK: Hoffmann - Navrátil, Gewiese, Feledík, Fryč, Lyzák, Holinka, Prokopec, Žalčík, Galuška, Kastner, Nevrlý, Langr, Cink, Skoumal.

Domácí vstoupili do zápasu velmi vlažně. Hned v úvodu napálil Lyzák pravou tyč Hlavinovy branky. Po třech minutách již Draci otevřeli gólový účet zápasu. Michal Skoumal vyjel zpoza branky a svým důrazem u tyče propasíroval touš za brankovou čáru. Nadšeně hrající Šumperk předvedl následně pohlednou kombinaci v hlavní roli s Prokopcem a Cinkem, druhý jmenovaný ovšem na připravený beton porubského gólmana nevyzrál.

V dalších šancích neuspěl před Hlavinou Žalčík a u pravé tyče nepřidal druhý gól ani aktivní Skoumal. Porubští se jen těžko dostávali do zápasu, prakticky ve všech herních činnostech zaostávali a na Hoffmanna posílali pokusy z kategorie propagačních. V závěru třetiny odskočil šumperský tým již na rozdíl dvou branek. Vladimír Cink si sjel drze mezi kruhy a přízemní střelou skóroval. Porubská pětice pouze přihlížela.

Do prostřední dvacetiminutovky vstoupil RT TORAX přece jen o něco aktivněji. Maček vyslal do samostatného úniku Šimkoviče, ten však na Hoffmanna nevyzrál. Snížit nedokázal ani osamocený Mihal, jehož střelu brankář vytěsnil těsně nad břevno. Naopak na druhé straně zazvonila již podruhé za Hlavinou tyč, tentokrát ta horní, po střele Skoumala.

Vzápětí přidali Draci již třetí gól. Cinkovu střelu ještě Hlavina dokázal zneškodnit, ale na dorážku Michala Žalčíka již byl krátký. Poruba dokázala bleskově odpovědět a vykřesat tak ještě nějakou šanci na možný bodový zisk. Vidlák se šikovně natlačil před Hoffmanna a v nepřehledné situaci doklepával touš do poloprázdné klece Štefan Šimkovič. Před závěrečnou tercií tak domácí ztráceli dvě branky.

Hned v jejím úvodu hosté využili přesilovou hru. Z ideální pozice prostřelil Hlavinu počtvrté Michal Skoumal. Neuběhly ani tři minuty a Šumperk připravil pro domácí další šok v podobě již páté trefy. Přesně pod horní tyč napálil touš Petr Gewiese a Hlavina nemohl mít příliš čisté svědomí. Na světelné kostce tedy svítilo již hrozivě vypadající skóre 1:5.

Snížení přišlo opět bleskurychle. V signalizované výhodě dotlačil do klece kus černé pryže na brankovišti operující René Kysučan. Poruba sice měla následně k dispozici dvě přesilové hry v řadě, ale v nich toho příliš vymyslet nedokázala. Draci si tak v poklidu hlídali svůj luxusní náskok a navíc přidali ještě šestý zásah. Ukázkovou a rychlou kombinaci předvedla dvojice Pavel Prokopec - Vladimír Cink. Druhý jmenovaný nakonec nedal Hlavinovi sebemenší šanci.

Šumperk si po výsledku 2:6 odvezl zasloužené dva body, když byl ve všech směrech lepším mužstvem. Uštědřil tak juniorům RT TORAXu předčasnou mikulášskou nadílku.

Ostatní výsledky 21. kola LJ - Východ:

HC Rožnov pod Radhoštěm - HC Slezan Opava 3 : 6
HC Frýdek - Místek - VHK Vsetín 4 : 1
HC ZUBR Přerov - HCM Warrior Brno 4 : 1
HC AZ Havířov - LHK Jestřábi Prostějov 1 : 5

Ohlasy k utkání

Martin Smeták (HC RT TORAX Poruba): Zápas jsme začali velmi laxně a už jsme se do něj nedostali. Začátek byl opravdu katastrofální. Bylo to obrovské podcenění v přípravě na zápas. Nebruslili jsme, nehráli jsme do těla a podle toho ten zápas taky vypadal. Bez ohledu na to Šumperk přijel s několika hráči, kteří hrají první ligu, ale to nemůže být omluvenka pro to, abychom utkání odehráli v takovém stylu.

Kamil Skoumal (HK Hokej 2003 Šumperk): Dnešní utkání jsme vyhráli zaslouženě. Podali jsme v Porubě velice dobrý výkon. Oproti jiným utkáním se nám podařilo proměnit i nějaké šance a proto jsme si odvezli důležité dva body.