Junioři přivezli z podhůří Jeseníků dva body, rozhodla první třetina

16.10.2011, Adam Bagar

V pátečním duelu se Vsetínem zvítězili junioři 6:1 a naprosto stejným výsledkem zdolali také Šumperk. Porubě vyšel náramně vstup do utkání, když již po necelých třech minutách vedla o dva góly. Domácí sice snížili, ale v rozmezí pouhých pětaosmdesáti vteřin udeřil RT TORAX ještě třikrát a do šaten se tak odcházelo za divokého stavu 1:5. Když pak hosté přidali hned v úvodu druhé tercie šestou trefu, zdálo se, že uvidíme pořádný debakl. Jenže Poruba značně polevila a do konce střetnutí jsme již branku neviděli. Po dvou kanadských bodech si připsali Vladimír Rosypka, René Kysučan, Štefan Šimkovič a David Maček. Svěřenci trenéra Martina Smetáka tak o víkendu získali plný počet čtyř bodů a poskočili již na třetí místo tabulky.

Liga juniorů - 10.kolo ne 16.10.15:00
DRACI PARS ŠUMPERK
HC RT TORAX Poruba 2011
1:6(1:5, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 11. Fryč (Skoumal) - 2. Šimkovič (Maček, Jasiok), 3. Rosypka (Axman), 12. Mihal (Palkovič, Rosypka), 13. Maček (Máj, Šimkovič), 13. Kameníček (Vaněk, Kysučan), 21. Kysučan (Cháňa). Rozhodčí: Klapetek - Cik, Vožda. Vyloučení: 4:5. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 32:30 (14:13, 7:9, 11:8). Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:6.
DRACI PARS ŠUMPERK: Misiorz - Navrátil, Vepřek, Drtil, Blaháček, Gewiese, Chytil, Skoumal, Žalčík, Kovář, Holinka, Nevrlý, Fryč, Řehák, Horák, Cink.
HC RT TORAX Poruba 2011: Rudl - Cháňa, Lažek, Axman, Lužný, Dusík, Jasiok - Kysučan, Kameníček, Vaněk - Mihal, Palkovič, Rosypka - Máj, Šimkovič, Maček.

Porubští junioři vlétli do zápasu jako uragán. Dostali se tím rychle do dvoubrankového vedení. Jasiokovu střelu od modré tečoval Maček, Misiorz sice ještě odolal, ale z dorážky se do zcela prázdné klece trefil Štefan Šimkovič. O minutu později využil Vladimír Rosypka chyby soupeře a řítil se po levé straně kluziště na šumperského gólmana, který na jeho přesnou střelu nestačil reagovat.

Draci měli následně k dispozici přesilovou hru, tu sice využít nedokázali, ale sotva naskočil pátý porubský hráč do hry, udeřil Jakub Fryč tvrdou střelou z prostoru pravého kruhu. Radost domácím nevydržela příliš dlouho. V rychlém přečíslení našel Palkovič šikovnou žabičkou Dalibora Mihala, ten si stáhl touš a k tyči přesně skóroval. Za necelou minutu se RT TORAX dočkal čtvrté trefy. Máj tentokrát v podobné kombinaci našel před brankou najetého Davida Mačka, jemuž stačilo k překonání Misiorze jen lehce vložit hůl.

Draci měli v obranných řadách den otevřených dveří a Poruba toho dokázala za dalších šestadvacet vteřin využít již popáté. Vaněk poslal puk před branku na Dalibora Kameníčka a také ten se konečně, až při svém sedmém letošním startu, zapsal do listiny střelců. V závěru třetiny ještě vyslal Šimkovič do samostatného úniku Máje. Kotouč po několika dorážkách poskakoval po brankové čáře, ale hlavní rozhodčí nakonec po poradě s čárovými kolegy rozpažil.

Uběhlo třicet vteřin z druhé dvacetiminutovky a šumperská obrana úplně zapomněla na Reného Kysučana, jenž měl před brankou množství prostoru a času, čehož využil k již šesté porubské brance. Poté se jakoby Poruba uspokojila s vedením a příliš zajímavých momentů nám již druhá tercie nenabídla. Za zmínku stojí snad jen šikovná individuální akce Vaňka, jenž se zbavil několika hráčů soupeře a dostal se až před Misiorze.

Poslední třetina již patřila domácímu týmu. Horváth se ocitl úplně sám před porubským gólmanem, který se stačil rychle přesunout. V přesilové hře měl na holi snížení také Cink, proti němu Rudl výborně vytáhnul svou lapačku. Domácím však nebylo přáno. V další početní výhodě napálil Kovář pravděpodobně tyč hostující svatyně. V závěru utkání se přitvrdilo, ale žádný vážnější konflikt k vidění nebyl, a tak Šumperk podlehl Porubě především díky nepovedené první třetině 1:6.

Výsledky ostatních duelů 10. kola LJ - Východ:

HC Slezan Opava - HC Rožnov pod Radhoštěm 9 : 2
LHK Jestřábi Prostějov - AZ Havířov 2 : 6
VHK Vsetín - HC Frýdek - Místek 4 : 2
HCM Warrior Brno - HC ZUBR Přerov 3 : 0

Ohlasy k utkání

Martin Smeták (HC RT TORAX Poruba): Polovinu utkání jsme hráli solidně. Vyšel nám výborně vstup do zápasu, kdy jsme soupeři výrazně odskočili, což bylo asi rozhodující. Potom už to začali kluci podceňovat a dělali si na ledě, co chtěli. Závěr byl už špatný. S výsledkem jsem samozřejmě spokojen a jsem rád, že jsme za poslední dvě kola získali čtyři body.