Venkovní mizérie pokračuje, junioři nezdolali ani oslabený poslední Hodonín

05.02.2011, Adam Bagar

Pouhých dvanáct statečných domácích bojovníků nastoupilo k utkání s Porubou. Hosté svého soupeře přehrávali, ale tradičně se střelecky trápili, do vedení je dostal Šimkovič, ale ve druhé třetině nedisciplinovaný RT TORAX inkasoval dvakrát v rozmezí deseti vteřin a Drtiči rázem vedli. V závěrečné tercii dokázal vyrovnat Bystroň, ale domácím pomohla k vedení další šťastná branka. Svěřenci trenéra Vavrečky se snažili o vyrovnání, ale marně. Přestože byly střely na branku v poměru 22:44, na světelné tabuli svítil konečný stav 3:2. Domácí bojovnost a kvalitní výkon brankáře Šurého tak slavily úspěch.

1. liga juniorů - 38.kolo pá 4.2.18:30
SHK Hodonín
HC RT TORAX Poruba 2011
3:2(0:1, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 29. Vrba (Hlavačka), 29. Lenkovič (Smetana), 47. Miklík (Pekár) - 14. Šimkovič (Špok, Ferenc), 44. Bystroň (Šimkovič). Rozhodčí: Lerch - Mlčoch, Bilík. Vyloučení: 7:10, navíc Hlavačka (HOD) 5 min. + OK, Chaloupka 5 min. + OK a Šimkovič (oba POR) trest ve hře. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 47. Střely na branku: 22:44 (4:13, 10:14, 8:17). Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.
SHK Hodonín: Šurý - Vrba, Lenkovič, Koubek, Mokráň, Miklík, Juránek, Běloch, Bilický, Hlavačka, Pekár, Navrátil, Smetana.
HC RT TORAX Poruba 2011: Hanuska - Mládenka, Dusík, Ferenc, Špok, Lužný, Hudeček - Vajda, Kameníček, Blažej - Kofroň, Peslar, Šimkovič - Zuber, Chaloupka, Bystroň - Kurovský, Barčák.

Poruba od úvodního buly oslabeného soupeře přehrávala. V první velké šanci si Blažej objel branku a našel u druhé tyče volného Vajdu, ten trestuhodně svou tutovku gólově nepřetavil. Stejný hráč mohl poslat RT TORAX do vedení poté, co Kameníček v oslabení vybojoval touš a poslal jej přímo na něj před branku. Porubská dvaadvacítka však byla opět neúspěšná.

Při svých útočných choutkách hosté zcela zapomněli na unikajícího Smetanu, Hanuska však svůj tým podržel. V polovině třetiny si krásně projel celým kluzištěm Šimkovič, předvedl několik stahovaček, dostal se až před Šurého, ale branku přestřelil. Svou aktivitou si Porubští vynutili přesilové hry.

První dvě sice ještě zůstaly nevyužity, ale ta třetí byla velmi rychle zužitkována. Špok střílel od modré, hodonínský gólman jeho pokus pouze vyrazil před sebe a Štefan Šimkovič měl již lehkou úlohu poslat kotouč do poloprázdného místa branky.

Přítomní diváci na hodonínském zimáku museli cítit, že se něco pálí, nebyl to však guláš v místní hospůdce, nýbrž porubské šance. V další velké příležitosti dostal před Šurým opět hodně prostoru Kameníček, o chvíli později nechala domácí obrana před brankou Kofroně, ale ani on nedokázal vstřelit druhou porubskou branku.

Stejný obrázek hry pokračoval i v úvodu druhé třetiny. Při pohledné akci zůstal před Šurým opět volný Kofroň, ale trefil jen připraveného gólmana. Ten se blýskl také vymrštěnou lapačku proti tvrdé střele Mládenky a stejnou částí své výstroje zastavil i pokus Šimkoviče.

RT TORAX začal být nedisciplinovaný. Zatímco hosté ve druhé tercii nehráli jedinou přesilovou hru, Drtiči jich měli na svém kontě pět. Téměř dvouminutovou přesilovku pět na tři dokázala Poruba ještě ubránit, ale v pokračující klasické početní výhodě napřáhl Hlavačka a Lukáši Vrbovi stačilo jen před Hanuskou tečovat.

Aby toho nebylo málo, tak po dalších deseti vteřinách vypukla obrovská radost na straně domácích podruhé. Radim Lenkovič prakticky jen nahazoval puk od modré a Hanuska nemohl mít čisté svědomí. Hodonín se tak z ničeho nic dostal do vedení.

To mohl navýšit opět Lenkovič, když měl u levé tyče více než z poloviny odkrytou branku. Poruba přidala na tempu a vrátila se ke hře, kterou praktikovala v první části hry. Šimkovič i Peslar však opět ztroskotali na výborně chytajícím Šurém. Před třetí třetinou tak měli hostující hráči o čem přemýšlet...

Do poslední třetiny nastoupili hosté opět v náporu. Odměnou jim byla vyrovnávací branka. V závaru před Šurým nedoklepl kotouč do branky Šimkovič, nakonec se k němu dostal Tomáš Bystroň a bez problémů jej zasunul do poloodkryté svatyně.

Jenže pro hosty přišel další šok. Nenápadný jakoby padáček z hole Martina Miklíka skončil až za zády překvapeného Hanusky. O minutu později navíc u mantinelu zbytečně fauloval Chaloupka a Drtiči měli k dispozici pětiminutovou přesilovou hru.

Oslabení však sehráli Porubští velmi aktivně. Šimkovič nejprve vyslal do samostatného úniku Blažeje a o několik momentů později zvonila po dorážce Šimkoviče za Šurého zády dokonce tyč. Nápor hostí sílil, ale byla v něm viditelná nervozita a křeč.

V předposlední minutě sice Peslar dostal kotouč do sítě, ale hlavní rozhodčí Lerch jej nemohl uznat pro úmyslné kopnutí nohou. Bojovní Drtiči už v závěru své vítězství dokázali udržet a zvítězit 3:2.

Ostatní výsledky 38. kola Ligy juniorů - sk. Východ:

VHK Vsetín - SK HS Třebíč 2 : 2
HK MD Šumperk - HC Uherské Hradiště ODL.
HC Frýdek - Místek - HC ZUBR Přerov ODL.
HC Plus Oil Orlová - HC Kometa Úvoz Brno ODL.

Ohlasy k utkání

Josef Doležal (SHK Hodonín): Zápas s Porubou byl vlastně takový existenční pro soupeře, protože se jim stále jedná o udržení soutěže. Přijeli k nám v kompletní sestavě a můj dojem je, že byli až příliš přemotivovaní, do zápasu šli s takovou až přemírou snahy, kdy se jim víceméně nedařilo. Hráli jsme v silně kombinované a oslabené sestavě, navíc při zápase se nám zranili další kluci, takže jsme to dohrávali s deseti lidmi. Dali jsme do toho srdíčko a za tu bojovnost jsme si zasloužili získat dva body. Moc klukům děkuji za výkon, který odvedli.

Roman Mrázek (HC RT TORAX Poruba): Měli jsme nekoncentrovaný vstup do zápasu, kdy jsme mohli dát góly, ale nedali je. Částečně to bylo možná zapříčiněno tím, že soupeř přišel na rozcvičku s dvanácti lidmi, což přineslo možná lehké podcenění. Přesto jsme si v první třetině vypracovali řadu vyložených šancí, ze kterých jsme dali jen jeden gól. Ve druhé třetině jsme předvedli velmi nedisciplinovaný výkon. Soupeř v přesilovce srovnal a hned vzápětí přidal vedoucí gól. Během celého utkání hrál Hodonín velmi chytře a obětavě. Měli jednu velkou výhodu v tom, že jsou beznadějně poslední a chtěli si jen zahrát hokej. Třetí třetina byla z naší strany velmi nervózní. Měli jsme tam tlak, ale chyběl nám větší klid při zakončení.