Junioři se protrápili k vítězství nad Orlovou, rozhodla poslední desetiminutovka

22.10.2010, Adam Bagar

Navázat na výkon s Kometou chtěli porubští junioři také v zápase s Orlovou. Jenže od úvodních minut připomínala hra obou celků spíše veřejné bruslení. Alespoň přesilové hry přinesly na obou stranách po gólu. Na další trefu se čekalo až do 48. minuty, kdy poslal Olejáře opět do vedení Hanus. Špatně hrající RT TORAX se přece jen probral a v závěrečné desetiminutovce dění na ledě ovládl. Brankami Filipa Kurovského, Vlastimila Zubera a Jana Barčáka otočil na konečných 4:2. Sice utrápené vítězství, ale na to už se historie ptát nebude, důležitý je především zisk dalších dvou bodů.

1. liga juniorů - 14.kolo pá 22.10.17:00
HC RT TORAX Poruba 2011
HC Orlová
4:2(1:1, 0:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 14. Koziol (Vidlák), 53. Kurovský (Dominec, Kameníček), 56. Zuber (Mládenka), 59. Barčák (Kofroň, Zuber) - 10. Fábry (Matušinský, Vojtek), 48. Hanus (Fábry). Rozhodčí: Dobeš - Dočkal, Štefková. Vyloučení: 10:6, navíc Barčák (POR) 10 OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 28:40. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 4:2.
HC RT TORAX Poruba 2011: Konvička - Mládenka, Lužný, Koziol, Dusík, Ferenc, Jasiok - Kofroň, Barčák, Zuber - Blažej, Kameníček, Vidlák - Havlíček, Odsedek, Jelen - Sovadník, Kurovský, Dominec.
HC Orlová: Žídek - Ovčaří, Lelkeš, Hanus, Ručka, Fábry, Szajter, Musil, Malík, Ondrek, Šebek, Vojtek, Matějíček, Putniorz, Barnošák, Gančarčík, Matušinský, Chudoba, Labaj.

Začátek utkání byl z obou stran značně ospalý. Poruba se přizpůsobila hře soupeře a k vidění byla spíše podprůměrná ligová plácaná. Do vedení šli v přesilové hře mírně aktivnější hosté. Nepříliš obtížnou střelou z pravého kruhu otevřel skóre Jakub Fábry.

RT TORAX měl šanci na vyrovnání, když zahrával více než minutu dlouhou dvojnásobnou početní výhodu. V ní napřáhl na modré Jakub Koziol a prolomil značné porubské trápení. Kotouč skončil až za zády bezmocného Žídka. Více toho první dvacetiminutovka skutečně nenabídla, a tak minimálně v kabině domácího celku bylo o přestávce velmi rušno.

Druhá část přinesla nejprve velké šance Ostravanů. Samostatného úniku nevyužil Barčák a o chvíli později trefil po krásném uvolnění Vidláka levou i pravou tyč Kameníček. Na druhé straně lapil Konvička pokus zcela osamoceného Hanuse efektivním semaforem.

Olejáři byli lepším týmem a Poruba si musela vypomáhat fauly. Hosté měli k dispozici hned dvě přesilové hry pět na tři v celkové délce téměř dvou minut, ale RT TORAX kritickou chvíli ustál. Barnošákovi se povedlo sice dopravit kus černé pryže za brankovou čáru, ale do již posunuté brankové konstrukce.

V závěru třetiny, ve které hosté vyslali na Konvičku dvacet střeleckých pokusů, mohla jít do vedení Poruba, ale to by nesměl trefit Blažej pouze tyč Žídkovy klece. Ve druhé tercii tedy nespokojená hrstka diváků branku neviděla.

V úvodu posledního dějství měl sedmý tým tabulky opět k dispozici dvojnásobnou přesilovku. Jenže s ní naložil prachbídně. Naopak na druhé straně poslal vteřinu po vypršení sedmačtyřiceti minut hry hosty do vedení vytáhlý Erik Hanus. Stačilo jediné, trefit branku. Konvička touš propustil za svá záda a musel se za maskou červenat.

Porubští začali hrát až v závěrečné desetiminutovce. Vyrovnání přišlo poté, co se kotouč odrazil před prázdnou branku k volnému Filipu Kurovskému, jenž měl již lehkou pozici. Otočit stav se povedlo o pouhé tři minuty později Vlastimilu Zuberovi. Ten dorazil za ležícího Žídka střelu Mládenky.

Definitivní jistota zisku dvou bodů pro domácí Porubu přišla v předposlední minutě. Po pěkné kombinaci našel Kofroň ještě lépe postaveného Jana Barčáka a ten zamířil přesně. V závěru si již domácí hráči své utrápené vítězství uhlídali a do tabulky si připsali za vítězství 4:2 další důležité dva body.

Výsledky ostatních utkání 14. kola ligy juniorů - sk. Východ:

VHK Vsetín - LHK Jestřábi Prostějov 6 : 1
SHK Hodonín - HC Uherské Hradiště 2 : 3
HC Frýdek - Místek - SK HS Třebíč 2 : 2
HC Kometa Úvoz Brno - HC ZUBR Přerov 0 : 3

Ohlasy k utkání

Pavel Leksovský (HC RT TORAX Poruba): Pořádně jsme bruslili až deset minut před koncem a soupeře začali přehrávat. Podle mě rozhodla branka na 2:2, která nastartovala mužstvo. Orlová si po vedoucí trefě myslela, že už má zápas v kapse. Bohužel jsme hráli zápas místo šedesáti minut pouhých deset, což je velmi málo. Zaplaťpánbůh za to, že jsme nakonec získali dva body a hráli právě s Orlovou, protože s jakýmkoliv jiným mančaftem bychom dnes na body nedosáhli. Z naší strany to byl v každém případě nejhorší zápas, který jsme letos odehráli.

Vítězslav Víteček (HC Plus Oil Orlová): Myslím si, že Poruba nehrála špatně, ale ani my jsme nepředvedli špatný výkon. Rozhodly možná i malé chyby ze strany rozhodčích. Chybělo nám i trošku štěstíčka. Kluci si musí v tomto juniorském věku uvědomit, že hokej je o určité disciplíně a ne jen si myslet, že všechno půjde samo. Možná jsem udělal i něco já z taktického hlediska špatně, ale s výkonem kluků jsem vcelku spokojen. Soupeř byl prostě šťastnějším týmem.