Juniorští Jestřábi se vítězstvím v Porubě vyhoupli do čela tabulky

01.10.2010, Adam Bagar

Navázat na předešlé povedené výkony chtěl juniorský porubský soubor také v utkání s Prostějovem. RT TORAX šel sice rychle do vedení, ale na začátku druhé tercie se již radovali z dvoubrankového náskoku Jestřábi. Poruba neustále dotahovala, do závěrečných minut bojovala alespoň o bod, ale nakonec stejně padla, když Hanákům podlehla 3:5. O domácí trefy se postarali postupně Jan Barčák, Dalibor Kameníček a Vlastimil Zuber. Na další body mohou Ostravané pomýšlet již v neděli, kdy hostí hráče Uherského Hradiště.

1. liga juniorů - 8.kolo pá 1.10.17:15
HC RT TORAX Poruba 2011
LHK Jestřábi Prostějov
3:5(1:1, 1:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 6. Barčák (Kofroň, Mládenka), 28. Kameníček (Bystroň, Vidlák), 49. Zuber (Kofroň) - 9. Husák (Konečný), 21. Čech (Matoušek), 26. Matoušek (Stráněl), 49. Čech (Tomiga S.), 60. Navrátil. Rozhodčí: Smeták - Hrubec, Moravec. Vyloučení: 8:7, navíc Konečný 10 OT, Husák OK (oba PRO). Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Střely na branku: 28:37. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4, 3:5.
HC RT TORAX Poruba 2011: Konvička - Mládenka, Jasiok, Ferenc, Dusík, Odsedek, Poláček - Kofroň, Barčák, Zuber - Bystroň, Kameníček, Vidlák - Sovadník, Otawa, Dominec.
LHK Jestřábi Prostějov: Vydržel - Tomiga M., Hrdlička, Karas, Finkes, Mašek, Štefan, Navrátil, Matoušek, Stráněl, Čech, Konečný, Husák, Zona, Tomiga S., Kryl, Skoček.

Poruba vstoupila do utkání aktivněji. K dispozici měla dokonce dvojnásobnou početní výhodu, ale z branky se radovala až při stejném počtu hráčů na ledě. Kofroň operující v rohu kluziště našel hůl Jana Barčáka a ten nechytatelnou ranou otevřel skóre. Hosté zlepšili pohyb a rázem dělali dusno v blízkosti Konvičkovy klece. Kotouč sice dokázali dostat do branky, ale fotbalovým způsobem. Hlavní rozhodčí Smeták tak po krátké poradě s čárovými rozpažil.

Přesně po devíti minutách si mohla prostějovská střídačka radost zopakovat, tentokrát již regulérně. Domácí obrana úplně zapomněla na volného Stanislava Husáka, který si položil Konvičku a bez problémů zavěsil. V první třetině pokračovala vyrovnaná hra s šancemi na obou stranách. Do šaten se tedy odcházelo za spravedlivého remízového stavu.

Lepší vstup do druhé třetiny si Jestřábi ani nedokázali představit. Již po několika vteřinách hry prostřelil Konvičku přesnou střelou mezi betony Antonín Čech. Prostějov byl v těchto momentech nadále lepším týmem. Stráněl vyslal krásně do samostatného úniku Josefa Matouška a ten celou situaci vyřešil chladnokrevně, vykoupal Konvičku a zasouval již do prázdné kasy.

Porubu nepříznivý stav 1:3 nezlomil, spíše naopak povzbudil k lepší hře. Zuber trefil pouze tyč Vydrželovy svatyně. Z gólu se domácí radovali až po velkém tlaku druhé formace. Bystroň nakonec našel před brankou volného Dalibora Kameníčka, který ranou z první poslal kotouč až do sítě – 2:3. Před třetí částí tak bylo nadále vše naprosto otevřené.

Srovnat stav mohl Bystroň, jenž mířil sám na Vydržela, ale neseřídil správně svá mířidla. V přesilové hře se naopak radovali Jestřábi. U levé tyče dorážel přesně za brankovou čáru svou druhou trefou v zápase Antonín Čech. Odpověď domácích přišla bleskurychle. Po Kofroňově pokusu si pro dorážku dojel Vlastimil Zuber a bez problémů opět snížil na rozdíl jediné branky.

Po sérii prostějovských přesilových her přišla naopak na řadu dlouhá dvojnásobná přesilovka pro RT TORAX. Tu ovšem domácí borci sehráli doslova mizerně, když si v ní nedokázali vytvořit jedinou šanci. Čas domácím plynul jako voda, naopak hostům spíše připomínal šnečí pohyb. Definitivní rozuzlení zápletky přišlo až v poslední minutě. Na modré napřáhl Libor Navrátil a propálil vše, co mu stálo v cestě.

Poruba tak podlehla Prostějovu, který se vítězstvím dostal do čela značně vyrovnané tabulky, 3:5.

Výsledky ostatních duelů 8. kola ligy juniorů – sk. Východ:

VHK Vsetín – HC Kometa Úvoz Brno 4 : 4
HK MD Šumperk – HC Zubr Přerov 10 : 4
HC Uherské Hradiště – SK HS Třebíč 2 : 10
SHKm Hodonín – HC Orlová 3 : 4