Junioři přehráli Hodonín a po třech neúspěšných kolech se radují ze zisku dvou bodů

24.09.2010, Adam Bagar

Na úvod soutěže junioři získali plný počet bodů za vítězství nad Přerovem, od té doby ovšem přišla série tří porážek. Až v utkání s Hodonínem ji dokázali svěřenci trenéra Pavla Leksovského protrhnout. Utkání měla Poruba plně ve své moci, soupeře přehrávala a vysoce přestřílela. Nakonec se po brankách Kameníčka, Zubera, Kofroně, Hudečka, Bystroně a parádní trefě Adama Motyky radovala z vysoké výhry 6:2. Již v neděli se juniorka představí na horké vsetínské půdě.

1. liga juniorů - 5.kolo pá 24.9.17:00
HC RT TORAX Poruba 2011
SHK Hodonín
6:2(1:0, 3:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 6. Kameníček (Vidlák, Bystroň), 26. Zuber (Motyka), 28. Kofroň (Odsedek, Dominec), 35. Hudeček (Odsedek), 51. Bystroň (Kameníček), 54. Motyka - 50. Konečný (Zháňal), 57. Vrba (Juránek). Rozhodčí: Šeděnka - Hrubec, Moravec. Vyloučení: 5:5, navíc Odsedek (POR) 10 OT, Konečný (HOD) 5 + OK. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 52:25. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 6:1, 6:2.
HC RT TORAX Poruba 2011: Konvička - Svoboda, Jasiok, Dusík, Ferenc, Mládenka, Hudeček - Motyka, Barčák, Dominec - Bystroň, Kameníček, Vidlák - Kofroň, Odsedek, Zuber
SHK Hodonín: Rajčák - Vrba, Lenkovič, Kulyk, Koubek, Mokráň, Miklík, Nekoranec, Juránek, Ivan, Běloch, Bilický, Blažek, Konečný, Zháňal, Navrátil, Smetana

Domácí hokejisté vstoupili do utkání aktivěji, což v šesté minutě přineslo své ovoce v podobě úvodní branky. Do sestavy Poruby se vrátil po dvou zápasech Vidlák a už dokázal vymyslet šikovnou přihrávku na volného Dalibora Kameníčka, jemuž stačilo trefit prázdný prostor u pravé tyče Rajčákovy svatyně.

Tlak Ostravanů sílil, což nejlépe pociťoval dvacetiletý hodonínský gólman. Ten musel čelit pouze v první části sedmnácti porubským střeleckým pokusům. Navýšení náskoku ovšem stále nepřicházelo. Svěřencům trenéra Leksovského nepomohla ani přesilová hra, a tak do šaten se odcházelo za hubeného porubského náskoku.

Ve druhé části se obraz hry příliš nezměnil. V přesilové hře se domácí hokejisté dočkali druhé trefy. Motykova nepříliš dobrá střela se odrazila k Vlastimilu Zuberovi, který již dokázal dopravit touš za brankovou čáru. Poruba rázem ještě zvýšila na obrátkách a z drtivého tlaku udeřila potřetí. V předbrankovém prostoru se po Odsedkově přihrávce nejlépe zorientoval Lukáš Kofroň.

Hosté byli nadále naprosto neškodní. Další radost trvala Porubě pouhých pár vteřin. Motykovu fotbalovou techniku nejprve hlavní rozhodčí označil za gól, ale po krátké konzultaci s čárovými kolegy branku správně odvolal.

Na další gól se přesto nemuselo příliš dlouho čekat. Odsedek vyhrál buly, okamžitě poslal touš na Davida Hudečka a ten krásnou technickou střelou trefil přesně růžek hodonínské klece. Rajčák byl naprosto bez šance. Až v závěru druhé tercie dokázali hosté několikrát Konvičku ohrozit, výraznější příležitost si však vypracovat nedokázali.

Také ve třetí třetině byla Poruba jasně aktivnější, jenže nejprve udeřil na druhé straně Hodonín. Konečného střelu od modré dokázal před Konvičkou lehce poslat do branky Radek Zháňal. Odpověď domácích přišla prakticky okamžitě. Kameníček si šikovně objel branku a našel u druhé tyče postaveného Tomáše Bystroně. Tomu stačilo pouze nastavit hokejku a poslat puk do prázdné branky.

Na druhé straně se blýskl výborným zákrokem proti Vrbově střele porubský brankář. Zato Rajčák lovil o chvíli později zpoza svých zad již šestý kotouč. Adam Motyka předvedl famózní individuální akci. V extralize by byla zajisté žhavým adeptem na prestižní Zlatou helmu. Projel mezi několika hodonínskými hráči jako nůž máslem a důrazně zakončil.

Hosté ještě stačili skóre alespoň zkorigovat. Při hře čtyři na čtyři se trefil přesně mezi Konvičkovy betony Lukáš Vrba. V závěru ještě přišly chvíle vzruchu při Konečného ostrém zákroku na Motyku, což hlavní rozhodčí Šeděnka ocenil trestem do konce utkání. V přesilové hře si už RT TORAX v poklidu pohlídal svůj čtyřbrankový náskok a dokráčel k výhře 6:2.

Ostatní výsledky 5. kola ligy juniorů - sk. Východ:

HC Uherské Hradiště - HK MD Šumperk 1 : 4
SK HS Třebíč - VHK Vsetín 4 : 4
HC Zubr Přerov - HC Frýdek - Místek 4 : 4
HC Kometa Úvoz Brno - HC Orlová 3 : 3