Junioři ztratili slibně rozehraný zápas, Orlové podlehli gólem z poslední vteřiny utkání 4:5

17.09.2010, Adam Bagar

Junioři chtěli proti Orlové odčinit předešlé brněnské zaváhání. Přestože se hosté dostali do vedení, Poruba postupně začala ovládat hru. Především druhá tercie byla jasně ve znamení porubského tlaku a množství šancí. Když na začátku třetí periody zvyšoval Jakub Dominec již na 4:2, zdálo se, že je o vítězi zápasu rozhodnuto. Hosté nesložili zbraně a nejprve dokázali po porubských chybách skóre srovnat a vteřinu před koncem proměnit i trestné střílení a odvést si po výsledku 4:5 z porubského mrazáku šťastně získané dva body.

1. liga juniorů - 3.kolo pá 17.9.14:00
HC RT TORAX Poruba 2011
HC Orlová
4:5(1:1, 2:1, 1:3)
Branky a nahrávky: 9. Zuber (Kameníček, Dusík), 26. Odsedek (Bystroň, Kofroň), 28. Kameníček (Král, Dusík), 42. Dominec (Odsedek) - 5. Hanus (Ručka, Dittmann), 40. Matějíček (Barnošák), 43. Barnošák (Malík), 54. Novák M. (Hanus), 60. Barnošák z TS. Rozhodčí: Schmejkal - Urbánek, Hrubec. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 45. Střely na branku: 48:29. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:5.
HC RT TORAX Poruba 2011: Hanuska (od 60. Konvička) - Mládenka, Peslar, Ferenc, Dusík, Svoboda, Jasiok - Kurovský, Barčák, Bystroň - Král, Kameníček, Zuber - Kofroň, Odsedek, Dominec.
HC Orlová: Žídek - Novák P., Lelkeš, Hanus, Ručka, Fábry, Szajter, Musil, Malík, Ondrek, Šebek, Vojtek, Matějíček, Burgel, Barnošák, Novák M., Dittmann, Chudoba, Kanaloš.

Ve vlažném úvodu se jako první dokázali prosadit v přesilové hře hosté. Erik Hanus, jenž ještě vloni oblékal porubský dres, dorazil v předbrankovém prostoru do sítě střelu Ručky. Po pomalejším rozjezdu se Poruba dostávala postupně do tempa. Odsedek ještě svou stoprocentní tutovku zazdil, ale Vlastimil Zuber již mířil z těžkého úhlu přesně do branky.

Ostravané následně spalovali šanci za šancí. Mezi kruhy osamocený Král trefil jen Žídka, Barčák téměř v totožné pozici přestřelil a o chvíli později minul při úniku po straně levou tyč Kurovský. Na druhé straně zahrozil Matějíček, propálil Hanusku, ale trefil jen pravou tyč. Do šaten oba celky odcházely za nerozhodného stavu.

Druhou část zcela ovládli domácí hokejisté. Po pěkné kombinaci celé třetí formace šli zaslouženě poprvé v zápase do vedení. Bystroň ještě našel zcela volného Patrika Odsedka a ten už pouze zasunul do prázdné klece. Neuběhly ani dvě minuty a radost domácí střídačky vypukla potřetí. Pokud se dala druhá branka Poruby označit za pohlednou, pak ta třetí již byla z kategorie exhibičních. Tentokrát druhá formace totálně rozebrala celou pětici hráčů soupeře a do prázdné kasy dával puk Dalibor Kameníček.

Hostující gólman musel ve druhé části čelit devatenácti střeleckým pokusům a místy na něm bylo znát, že toho má už doslova plné zuby. Především druhá pětka RT TORAXu v útočném pásmu řádila, na Žídkovi ztroskotali Zuber, Kameníček, Král a o chvíli později také Kofroň. V závěru tercie se trestalo na druhé straně. Marek Matějíček dostal až příliš prostoru, dostal se až za modrou a parádní střelou pod víko prostřelil Hanusku.

Hned v úvodu závěrečné dvacetiminutovky Poruba své vedení navýšila. Odsedek si výborně objel branku, čímž vylákal Žídka ze své pozice, a našel před svatyní volného Jakuba Domince. Ten už měl naprosto jednoduchou pozici. Odpověď hostů přišla bleskurychle. U tyče nechala porubská obrana volného Dominika Barnošáka, který z první poslal puk přesně k tyči. V dalších minutách se Žídek opět nenudil, zuby si na něm vylámali Odsedek, Kofroň i Kurovský.

Přestože byli domácí lepším týmem, koledovali si neproměňováním šancí o vyrovnání. To přišlo necelých sedm minut před koncem. Hanuska neudržel lehké nahození Hanuse a Michal Novák tak dopravil v pádu jendoduše puk za brankovou čáru. Ke konci měla Orlová k dispozici dvě přesilovky v řadě, přesto se domácí pokoušeli o závěrečný nápor. Vteřinu před koncem ovšem hasil únik soupeře Mládenka a sudí Schmejkal neváhal odpískat trestné střílení. Dominik Barnošák jej zkušeně proměnil a mohla vypuknout obrovská vlna olejářské radosti. Poruba nakonec poměrně smolně podlehla Orlové 4:5.

Výsledky ostatních zápasů 3. kola:

HC Uherské Hradiště - SHK Hodonín 4 : 2
HK Jestřábi Prostějov - VHK Vsetín 5 : 1
SK HS Třebíč - HC Frýdek - Místek 8 : 1
HC Zubr Přerov - HC Kometa Úvoz Brno 2 : 3