Českobudějovičtí junioři nadělili Porubě sedm branek

08.01.2010, Matěj Mayer, Adam Bagar

Junioři porubského VOKD zajížděli v rámci 37. kola juniorské extraligy na led Jihočechů z Českých Budějovic. Dá se říci, že největším úspěchem v současných sněhových vánicích bylo zdárné dojetí do Budvar Arény. Utkání se od počátku vyvíjelo slibně pro domácí, rychle utrhli až tříbrankové vedení a dala se čekat hladká jízda. Ostravští ale nedali svou kůži lacino a když Rostislav Vaněk rozvlnil ve 38. minutě síť Budějovic, svítilo na časomíře skóre 3:2. Jenže... Jenže nastala čtyřbranková jedenáctiminutovka domácích borců, a tak Barčákovo snížení tři minuty před závěrečnou sirénou na konečných 3:7 z pohledu Poruby bylo jen kosmetickou záležitostí.

- 37.kolo pá 8.1.18:00
ČEZ Motor České Budějovice
HC RT TORAX Poruba 2011
7:3(2:0, 2:2, 3:1)
Branky a nahrávky: 4. Kříž (Heřman), 10. Klement (Přibyl), 24. Boška (Vráblík, Heřman), 39. Heřman, 47. Vaniš (Heřman), 49. Heřman (Vráblík), 50. Ježek (Předota) - 26. Burzala (Hanus), 38. Vaněk (Blažej, Vidlák), 57. Barčák Jakub (Burzala, Mládenka). Rozhodčí: Ondřej - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 12:12, navíc Klement 10 OT, Boška (oba ČEB) 5 + OK, Burzala (POR) 10 OT. Využití: 4:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 60. Střely na branku: 42:32. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 7:2, 7:3.
ČEZ Motor České Budějovice: Bláha - Kříž, Kolařík, Makovský, Předota, Klement, Semrád, Vráblík, Budina, Seidl, Marek, Ježek, Sumerauer, Heřman, Babka, Boška, Přibyl, Šaršok, Vaniš.
HC RT TORAX Poruba 2011: Hanuska - Hanus, Spusta, Lužný, Poláček, Mládenka, Burzala - Motyka, Mach, Vaněk - Blažej, Barčák Jakub, Vidlák - Zuber, Peslar, Procházka.

Utkání již odpočátku příliš rychlosti nemělo. Bylo vidět, že v zápase o nic nejde. Už ve čtvrté minutě měli domácí HC České Budějovice možnost hrát více než minutovou přesilovou hru pět na tři. A tu využili okamžitě.

Od modré čáry vystřelil Radim Heřman a střelu za záda hostujícího brankáře dorazil nejmladší hráč na hřišti, obránce Lukáš Kříž, a bylo to 1:0.

V desáté minutě se domácí radovali opět, když se po přihrávce Adama Přibyla střelou od modré prosadil obránce Josef Klement - 2:0.

Ke konci třetiny dostali možnost přesilové hry pět na tři i hosté. Dokonce byly dvě hned za sebou. První trvala pouhé čtyři sekundy a druhá pětatřicet sekund, hosté si ale příliš velký tlak nevytvořili a do konce třetiny už branka nepadla.


Na začátku druhé části hráli přesilovou hru pět na tři pro změnu domácí. A i tentokrát ji hráli dvakrát za sebou. A hned první dvojnásobnou výhodu využili. V brankovišti se k puku dostal Ladislav Boška, který nadvakrát pohodlně překonal bezmocného brankáře Poruby a bylo to už 3:0.

Ve 25. minutě hráli domácí další dvojnásobnou přesilovou hru, ale ta se jim vůbec nepovedla. Obránci za sebou zapomněli Ondreje Burzalu, který vyjel z trestné lavice a dostal od Erika Hanuse přesnou přihrávku. Jel sám na bránu a překonal Bláhu - 3:1.

Hned poté měli další dvě přesilové hry pět na tři hosté. Tentokrát už ale zůstaly nevyužity. Ve 32. minutě byl sám před odkrytou brankou Marek Mach, brankář Bláha se ale rychle přemístil a střelu zlikvidoval. Hrál se pomalý hokej bez většího nasazení a bylo vidět že domácí jsou lepším týmem. Další branka ale přesto padla do jejich sítě.

Prosadil se Rostislav Vaněk, který rychlou střelou z vrcholu kruhů překonal Ondřeje Bláhu. Domácí v tu chvíli vedli pouze o jednu branku - 3:2.

Neuplynula ani jedna minuta a Jihočeši svůj jednobrankový náskok navýšili. Radim Heřman se dostal k puku a vystřelil přes dotírající obránce. Puk nakonec obloukem skončil v brance - 4:2.

Do konce druhé třetiny se stav nezměnil, domácí šli do kabiny spokojenější, ale náskok mohl být klidně větší.


Na začátku třetí třetiny bylo nasazení ještě menší než v první a druhé třetině. Domácí byli jasně lepší a hosté přesto, že prohrávali jen o dvě branky, nevyvíjeli žádnou velkou aktivitu.

Ve 47. minutě se České Budějovice dočkaly další branky. Marek Vaniš vyjel z pukem mezi kruhy a prostřelil hostujícího brankáře - 5:2.

Hned za okamžik hráli domácí opět přesilovou hru pět na tři a opět ji dokázali využít. Roman Vráblík přihrál Radimu Heřmanovi a ten s pukem mezi kruhy a přesně zamířil - 6:2.

O dalších pár sekund později už to bylo 7:2. Jan Předota přihrál na křídlo Aleši Ježkovi. Ten přejel modrou čáru a vypálil prudkou ránu, která hostujícímu brankáři propadla.

Na konci utkání měli další dvě možnosti přesilové hry pět na tři hosté. Tentokrát ji sehráli velmi dobře a po pěkné kombinaci se trefil Jakub Barčák. České Budějovice tak porazily Porubu 7:3.