Heroický výkon nepřinesl juniorům ani na devatenáctý pokus žáden bod

26.10.2009, Růžena Raszková

Juniorští reprezentanti porubského VOKD by rádi v základní skupině alespoň jednou bodovali a předposlední možnost měli v pondělním klání na ledě Ocelářů z Třince. Zápas byl velice vyrovnaný a dlouhé minuty nebylo jasné, na čí stranu se Štěstěna přikloní. Ve 24. minutě domácí Filip Paličk otevřel účet zápasu, ale na rozdíl od předchozích zápasů se nekonala střelnice v neprospěch Poruby a až do 59. minuty mohli hosté bod jistojistě uzmout. Ve zmíněné minutě se rozhodli odvolat brankáře Robina Hanusku, jednoho z hrdinů zápasu, a to se jim stalo také "osudné" - Rostislav Marosz pečetil na konečných 2:0 pro Třinec.

- 20.kolo po 26.10.18:00
HC Oceláři Třinec
HC RT TORAX Poruba 2011
2:0(0:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 24. Palička (Mičulka, Toman J.), 59. Marosz (Bajtek) . Rozhodčí: R. Hradil - V. Lederer, M. Poruba. Vyloučení: 4:3, navíc Motyka (POR) 5 + OK. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 456. Střely na branku: 28:30. Průběh utkání: 2:0.
HC Oceláři Třinec: Boška - Hoďa, Gottwald, Špaček, Toman J., Pavlík, Rajnoch Chvostek F. - Hegyi, Mičulka, Bajtek Böhm, Marosz, Měrka, Hanus, Martyčák, Palička, Toman M., Rapáč
HC RT TORAX Poruba 2011: Hanuska - Špok, Pindur, Poláček, Mládenka, Peslar - Procházka, Zuber, Vidlák, Vaněk, Barčák, Voznica, Motyka, Bystroň

První dvacetiminutovka začala velmi ospale. Na ledě jsme sledovali pomalý hokej podobný veřejnému bruslení plný nepřesností. Třinečtí se velmi brzy přizpůsobili svému soupeři, který přijel do Třince jen s hrstkou hráčů. Hosté se jen zřídka dostali do útočného pásma a jejich šance zmařil domácí brankář. O hodně více práce měl brankář hostí. Domácí nevyužili dvě po sobě jdoucí přesilové hry. Jejich střely končily buď vedle brány nebo u Hanusky. Do šatny hráči odcházeli za nerozhodného stavu 0:0.

Druhá třetina se nesla v duchu častých vyloučení. Hned v úvodu zužitkovali Třinečtí dvojnásobnou přesilovku, když po přesné kombinaci Mičulky s Jakubem Tomanem dorazil puk za Hanuskova záda Filip Palička. V 26. minutě ve vlastním oslabení ujel sám Jakub Voznica, ale domácího Bošku nepřekonal ani na dvakrát. Domácí i hosté začali bruslit a hra na ledě dostala náboj. V 36. minutě Ostravští měli už ruce nahoře, ale puk , který se na chvíli ztratil z dohledu, se zastavil těsně před brankovou čárou. V závěru třetiny, po hrubce ostravského hráče, se Marosz zmocnil puku, ale trestuhodně odfláknul svou střelu, proto ke změně stavu na světelné tabuli nedošlo.

Poslední třetinu každý chvilku tahal pilku. Šance byly vidět na obou stranách. Mládenka se snažil v přesilové hře překonat třineckého brankáře, ale ten v dnešním utkání nepustil za svá záda žádnou z ostravských střel. V 56. minutě se Marosz opět ocitl ve velké šanci, když Hanuska jen odstrčil puk, ale zmíněný útočník toho nevyužil. Protože v závěru byl stále výsledek na rozdíl jedné branky. Pokusili se Porubští o power play. Netrvalo dlouho a Bajtek sebral puk nahrál Rostislavu Maroszovi a ten dnes až na potřetí vsítil gól alespoň do opuštěné soupeřovy klece. Zmařil tak Porubě poslední naděje na první body.

Ohlasy k utkání

Jiří Juřík (HC Ocelaři Třinec): I když jsme zvítězili a tento zápas nám zajistil umístění v elitní šestce, odehráli jsme velmi špatné utkání. Během základní části jsme zklamali jen dvakrát. Jinak kluci podávali celkem solidní výkony. To co předvedli dnes, si nedovedu představit. Buď už počítali, že o nic nejde nebo na včerejším vystoupení Markéty Konvičkové v Super Star jich byl celý autobus. Jsme rádi za body, ale z dnešního výkonu jsme hodně zklamaní.

Pavel Leksovský (HC VOKD Poruba): Po zápasech, které jsme odehráli v minulých kolech, musím dnes nic jiného, než kluky pochválit. Dnes jsme přijeli jen se čtyřmi obránci a devíti útočníky. Během zápasu se nám ještě tři hráči zranili. Dohrávali jsme jen na dvě pětky, proto uhrát takový výsledek, s tak silným soupeřem, opravdu zaslouží velkou pochvalu. 1:0 nebo 2:0, druhý gól do prázdné branky, to je vlastně jedno. Body jsou stejně pryč.