Junioři přiváží z Brna další porážku

17.10.2009, Tomáš Čekal

Porubští junioři si o vítězství prozatím mohou nechat jen zdát a patnáctá porážka v sezóně v řadě, navíc z patnácti utkání, tato slova jen potvrzuje. VOKD zajíždělo na led Komety Brno a určitě chtělo odčinit domácí debakl 1:8 z předešlého měsíce. Zpočátku to i vypadalo, že Porubští sehrají vyrovnanou partii, to když ve 20. minutě srovnával na průběžných 1:1 Vlastimil Zuber. Jenže čtyři branky z prostřední části z holí brněnských borců zavdaly těmto spekulacím za své a celkové vítězství 6:1 domácích jen umocnilo krizi hráčů z Ostravy.

- 16.kolo so 17.10.12:30
HC Kometa Brno
HC RT TORAX Poruba 2011
6:1(1:1, 4:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Švaňhal (Brzobohatý), 21. Zemánek (Švaňhal), 30. Jáchym (Stehlík), 31. Bartošek (Daniška), 35. Štěpánek (Bartošek, Štindl), 46. Vozdecký (Štěpánek, Jáchym) - 20. Zuber (Mládenka). Rozhodčí: Homola - Dřínovský, Svoboda. Vyloučení: 14:11, navíc Stehlík (KOM) a Vaněk (POR) 10 OT. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 45. Střely na branku: 35:28. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 6:1.
HC Kometa Brno: Matoušek - Štindl, Zítka, Vozdecký, Lysoň, Hájek, Svoboda, Jáchym - Štěpánek, Šidák, Hnilička, Stehlík, Daniška, Bartošek, Komínek, Zemánek, Juráň, Brzobohatý, Popolanský, Švaňhal
HC RT TORAX Poruba 2011: Hanuska - Špok, Tomis, Spusta, Lužný, Poláček, Mládenka, Burzala - Procházka, Ružbašan, Zuber, Vaněk, Šimkovič, Barčák, Voznica, Motyka, Bystroň

Kometa do zápasu vstoupila lépe, když se jí na začátku páté minuty podařilo vstřelit první branku. Odnřej Švaňhal hledal před bránou Michala Brzobohatého a brankář Hanuska si kotouč asi sám srazil do brány. Před polovinou první části mohli domácí skóre navýšit, ale Popolanský z mezikruží nedokázal překonat Hanusku. Ve druhé desetiminutovce se osmělili také hosté. Proti Voznicově střele se však vytáhl domácí brankář Matoušek a Bystroňova střela pak jeho bránu minula. V čase 19:56 se domácí dopustili faulu, který pro Porubu znamenal přesilovou hru pět na tři. Zbývaly pouhé čtyři vteřiny, ale Porubští ji přesto dokázali využít. Tomáš Mládenka vyhrál bully, kotouč od něj šel k Vlastimilu Zuberovi, který zpoza kruhů prostřelil chumel hráčů včetně brankáře Matouška – 1:1.

Zbytek přesilovky pět na čtyři si tak hosté ještě přenášeli do druhého dějství. Jenže se stala opačná věc, než by všichni čekali. Porubští špatně rozehráli přesilovkový zámek na modré čáře, přihrávku jim vypíchnul Ondřej Švaňhal, který poslal do samostatného úniku Jiřího Zemánka, jenž se střelou kolem Hanuskovi lapačky nemýlil – 2:1. To s hosty trošku zacloumalo. Odolávat vydrželi až do poloviny druhé třetiny, kdy dostali tři slepené góly v průběhu pěti minut. Nejprve Hanusku prostřelil od modré čáry Mirolsav Jáchym, podruhé jej po hezké spolupráci s Daniškou překonal z levého kruhu Michal Bartošek, no a poslední ze slepených branek patřila Petru Štěpánkovi, který se dobře zorientoval v brankovišti a z otočky poslal puk po ledě kolem brankáře. První z těchto branek navíc Kometa vstřelila v přesilové hře. Celkově čtyři branky v síti Poruby tak daly zápasu jasnou tvář.

Poslední část se tak již měla jen dohrávat, což se také potvrdilo. Přesto se ale hrálo ve velkém tempu a jeden útok střídal druhý. Další gól mohla Kometa přidat v čtyřicáté páté minutě, ale Švaňhal v jasné šanci trefil jen přemisťujícího se Hanusku. Poté následovala drobná potyčka, po které byli vyloučeni Poláček a Švaňhal. Prvně jmenovaný dostal trest čtyřminutový, takže hrála Kometa přesilovou hru. Ta ale netrvala moc dlouho, když se od Hanusky vyražený kotouč dostal ke zcela volnému Zbyňku Vozdeckému, který ze z pozice falešného pravého křídla nemýlil a zavěsil pod břevno – 6:1. Po zbytek zápasu se hra kouskovala zbytečnými vyloučeními na obou stranách. Po výborně sehrané druhé části tedy mohly všechny body zůstat v Brně domácí Kometě. Naopak nepříznivou patnáctou porážku v sezoně si odvezla zklamaná Poruba.

Ohlasy k utkání

Pavel Leksovský (VOKD Poruba): Špatně se mi to hodnotí, protože těch proher od začátku sezony máme už strašně moc (15 – pozn. redakce). Nicméně první třetinu jsme měli dobrou. Takhle hrajeme pořád. Ve druhé třetině se nám znova vymstily rychle inkasované branky. Nám totiž ty dva tři góly stačí, aby nás srazily na kolena. Další nepříjemností je, že jsme dnes asi poosmé dostali branku v naší přesilovce. Navíc dnes to byla rozdílová branka domácích na 2:1, po které se to otočilo. Poté už jsme nebyli schopni se svým soupeřem to utkání nějakým způsobem dohrát.

Vlastimil Kočí (HC Kometa Group): Dnes k nám přijelo bojovné mužstvo. My jsme se tím trošku nechali unést a lítali jsme tam s nimi, což bylo špatné. Těch zápasů je totiž strašně moc a my bychom si to neměli dovolit. Zpřesnit hru se nám podařilo až ve druhé třetině. Z toho také vyústily ty čtyři branky. Potom už jsme to jenom kontrolovali. Byl to těžký zápas. Oni v podstatě jenom bránili a proti tomu se klukům hraje špatně. Doufám, že se nám na to podaří navázat a v pondělí přivezeme nějaké body.