Ve Zlíně podali junioři velmi dobrý výkon, přesto to na body opět nestačilo

05.10.2009, Adam Bagar

Druhou polovinu základní části načala Poruba na ledě silného Zlína. O tom, že domácí byli jasným favoritem duelu, nebylo pochyb, ale po většinu zápasu byla hra velmi vyrovnaná, o čemž svědčí také střely na branku v poměru 35:30. Poruba dřela, bojovala, hrála srdcem, skákala do střel a narozdíl od jiných zápasů také často střílela. Nebýt opět několika hloupých chyb a vyloučení, mohlo se utkání vyvíjet jinak. Až do 26. minuty drželi hosté vyrovnaný stav, jenže poté čtyřikrát inkasovali a právě v těchto chvílích se rozhodovalo o osudu utkání. Poslední dvacetiminutovka přinesla porubský tlak, ale vyrovnání se už junioři nedočkali. PSG Zlín tak porazil velmi sympaticky hrající VOKD Porubu 6:3. O její branky se postarali Vlastimil Zuber a dvěma trefami Jan Barčák. Na první body sezóny 2009/2010 tak musí svěřenci trenérského dua Leksovský – Mrázek nadále čekat.

- 12.kolo po 5.10.17:00
PSG Berani Zlín
HC RT TORAX Poruba 2011
6:3(1:1, 4:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 2. Řezníček (Holík, Goiš), 26. Holík (Goiš, Zámorský), 32. Šoula (Kundera, Finsterle), 37. Finsterle (Horák, Holík), 38. Fořt (Sedlář, Řezníček), 48. Pospíšil (Zábojník, Sedlář) – 5. Zuber (Tomis), 40. Barčák (Blažej, Tomis), 53. Barčák. Rozhodčí: Klimecký - Goňa, Obadal. Vyloučení: 9:7, navíc Vodák (ZLN) 10 OT. Využití: 3:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 38. Střely na branku: 35:30. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1, 5:2, 6:2, 6:3.
PSG Berani Zlín: Kašík – Zábojník, Řezníček, Valenta, Matějíček, Zámorský, Sadil, Musil, Horák – Kundera, Fořt, Surovčík, Goiš, Finsterle, Sedlář, Pospíšil, Vodný, Holík, Šoula, Křemeček, Vodák.
HC RT TORAX Poruba 2011: Hanuska – Špok, Tomis, Spusta, Pindur, Lužný, Poláček, Mládenka, Burzala – Procházka, Ružbašan, Zuber, Vaněk, Barčák, Voznica, Blažej, Bystroň, Chaloupka.

Zlín vstupoval do utkání v roli velkého favorita. Již po necelých dvou minutách hry se navíc mohl radovat z úvodní branky. V přesilové hře vyšachovala domácí pětice porubskou obrannou čtveřici a do prázdné branky tak mohl bez problémů zakončovat Dalibor Řezníček. VOKD dokázalo velmi rychle odpovědět, a rovněž brankou v početní výhodě. Zpoza kruhů se napřáhl Tomis, pomocí teče zlínského bránícího hráče se kotouč dostal k volnému Vlastimilu Zuberovi, který, ač z těžkého úhlu, dokázal překonat Kašíka. Hrála se zcela vyrovnaná partie. Porubští opět bojovali, skákali do střel, hráli zkrátka za hranicí svých možností a soupeře prakticky do ničeho nepouštěli. V závěru úvodní dvacetiminutovky jsme byli svědky několika vyloučení v řadě, a tak se hrálo téměř minutu ve třech hráčích na obou stranách, ale ani množství prostoru na ledě nepřineslo gól, a tak se do kabin odcházelo za nerozhodného stavu 1:1.

Hráči PSG se mohli dostat do vedení hned po několika vteřinách druhé třetiny, ale závar před Hanuskou v branku nepřetavili, a tak kousala výborně hrající Poruba. Ve velkém tlaku neuspěli jak Voznica se svou individuální akcí, tak i Zuber střílející z prostoru mezi kruhy. V čase 25:29 tak udeřil Zlín. Po hrubce hostí, kteří netakticky střídali, měli domácí v obranném pásmu soupeře až příliš prostoru, čehož využil ke skórování, po Goišově přihrávce z rohu kluziště, přesnou střelou Petr Holík. Zlínským to vlilo do žil novou krev a byli v následujících momentech jasně lepším celkem. Finsterleho samostatný únik zlikvidoval Hanuska, stejný hráč pak trefil o několik momentů později tyč. Další branka tak byla ve vzduchu, přišla v minutě dvaatřicáté. Martin Šoula propálil od modré vše, co mu stálo v cestě a kotouč tak skončil až zády Hanusky. Již čtvrtou trefu přidali domácí v čase 36:54, když se v další přesilové hře trefil přesně mezi Hanuskovy betony, navíc v pádu, Lukáš Finsterle. Zlínský brankostroj pokračoval i nadále. O další minutu později vypálil přesně pod horní tyč porubské klece Tomáš Fořt, Hanuska byl bezmocný. Poruba se dočkala až v úplném závěru druhé části. O tom, že přesilovky dnes byly velice důležitým faktorem se přesvědčil Jan Barčák, který zužitkoval přesné přihrávky Blažeje. Po druhé periodě tak vedl Zlín 5:2.

Poslední dvacetiminutovka byla, co se herního projevu týče, pro Porubu nejpovedenější. Ve 46. minutě nevyužili své šance Vaněk ani střílející Barčák. Udeřil tak opět z výjimečné akce Zlín. Marek Pospíšil napoprvé ztroskotal na Hanuskových betonech, ale z dorážky už se nemýlil a přidal šestou trefu. V čase 52:21 využil Jan Barčák zaváhání zlínského strážce branky a z první poslal kotouč do odkrytého místa branky. Poruba svého soupeře nadále svírala, ale do vyložených šancí se příliš nedostávala. Velké příležitosti mělo VOKD až v další přesilové hře. Po střele Spusty se Poruba dostala k několika dorážkám, největší šance ke vstřelení gólu měli Vaněk s Chaloupkou, ale Kašík jim skórovat nedovolil. V závěru se již nic neudálo, utkání se spíše dohrávalo, a tak PSG Zlín porazil VOKD Porubu, která se prezentovala velmi dobrým výkonem, 6:3.