Junioři utrpěli ve Vítkovicích devítigólový debakl

02.10.2009, Adam Bagar

První polovinu základní části mají již junioři VOKD Poruby za sebou. Bohužel také po utkání ve Vítkovicích mají na svém kontě nadále nulový bodový zisk. Přitom v první třetině sehráli s loňským mistrem vyrovnanou partii, jenže v závěru dvakrát hloupě v oslabení inkasovali, což je srazilo do kolen, naopak Vítkovice začaly hrát hru, na kterou jsou zvyklé. Skóre tak hrozivě narůstalo, hra se měnila v jednoznačnou partii, ve které se domácí hokejem bavili a především stříleli branky. Kanonáda vítkovických hokejistů se nakonec zastavila na čísle devět. K dalšímu utkání zajíždějí svěřenci trenérů Leksovského a Mrázka na půdu Zlína, kde je rovněž čeká těžké utkání.

- 10.kolo pá 2.10.16:00
HC Vítkovice Ridera
HC RT TORAX Poruba 2011
9:0(2:0, 4:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 19. Kucsera (Kolouch), 20. Seidler (Slavík), 24. Kolouch (Prokop, Maliník), 28. Kucsera (Vrána), 29. Seidler (Prokop), 32. Hruzík (Včíslák), 41. Matuštík (Kolouch, Kucsera), 44. Richter (Prokop, Kolouch), 52. Vrána (Matuštík). Rozhodčí: Kusý - Vengřín M., Lederer. Vyloučení: 6:8, navíc Maliník (VIT) 10 OT. Využití: 4:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 100. Střely na branku: 47:17. Průběh utkání: 9:0.
HC Vítkovice Ridera: Taťák - Pastor, Kovář, Hruzík, Slavík, Prokop, Žvatora - Vrána, Včíslák, Richter, Maliník, Galajda, Seidler, Kolouch, Chomič, Kucsera, Matuštík.
HC RT TORAX Poruba 2011: Gleich (od 28. Hanuska) - Špok, Spusta, Parma, Pindur, Lužný, Poláček, Mládenka, Burzala - Procházka, Ružbašan, Zuber, Vidlák, Vaněk, Barčák, Voznica, Motyka, Vajda, Blažej, Bystroň.

V první třetině duelu mezi Vítkovicemi a Porubou se hrál vyrovnaný hokej s minimem šancí, a tak gólmani prakticky nemuseli řešit žádné vážnější situace. Také proto se čekalo na úvodní gól až do času 18:15, kdy Vítkovičtí zužitkovali velkého přesilovkového závaru a doráželi několikrát v řadě pod ležícím Gleichem. Tím šťastným, který nakonec doklepl kotouč za brankovou čáru byl Lukáš Kucsera. Třicet vteřin před první sirénou mohly Vítkovice opět jásat. Střelecký pokus Petra Seidlera byl tečován, a tak kotouč zcela změnil směr, na což Gleich nemohl reagovat. Po úvodních dvaceti minutách tak bylo skóre příznivější pro domácí, kteří se dvěma šťastnými brankami dostali do vedení 2:0.

Druhá perioda již měla jasného tvůrce hry. Hned v čase 23:39 přidal loňský juniorský mistr třetí trefu. Petr Kolouch naznačil v přesilové hře čtyři na tři objetí branky, ale nakonec se vrátil a touš šikovně zasunul u tyče. Minutu nato mířil na Gleicha v samostatném úniku Maliník, ale ztroskotal na porubském gólmanovi. Přesto se na další gól nemuselo příliš dlouho čekat. Čas 27:45 a domácí se trefili ve vlastním oslabení. Lukáš Kucsera doslova vykoupal Gleicha, kterého si položil a zasunoval již do odkryté branky. To už bylo na porubskou brankářskou jedničku příliš, a tak se do klece postavil Hanuska. Ten si ani nestačil ošahat puk a už jej lovil zpoza svých zad. Střelou z kruhu jej prostřelil Petr Seidler. O další tři minuty později svítila na světelné tabuli v kolonce vítkovických vstřelených branek již šestka. Lukáš Hruzík mířil od modré mimo porubskou branku, ale do cesty se puku postavila Hanuskova lapačka, která si srazila kus černé pryže do vlastní sítě. Domácí měli utkání pevně ve svých rukou, naopak hosté toho příliš nepředvedli. Jedinou vážnější šanci si vytvořilo duo Barčák – Vajda, když druhý jmenovaný měl před Taťákem až příliš prostoru, kterého však využít k brance nedokázal. Po čtyřiceti minutách tak bylo o vítězi rozhodnuto, když Vítkovice vedly 6:0.

Poslední třetina měla místy až exhibiční charakter. Hned po několika vteřinách zvýšil již na rozdíl sedmi branek Martin Matuštík. Ihned po buly mohla přijít pro hosty další rána, naštěstí pro ně trefil Chomič pouze tyč. Vítkovičtí měli velký tlak, který dokázali zužitkovat v čase 43:23 v osmý gól. Bývalý hráč Poruby Karel Richter propálil Hanusku střelou nad lapačkou. Další velkou šanci si soubor kouče Motáka vytvořil v sedmačtyřicáté minutě, kdy ve vlastním oslabení pálil Pastor pouze do horní tyče. Čas 51:54 a branky se dočkal také kapitán Lukáš Vrána. Ten se trefil ideálně do horní části branky a Poruba náhle začala myslet především na to, aby si z vítkovického ledu neodvezla potupnou desítku. Domácí se již hokejem bavili a soupeři tak situaci značně usnadnili. K desetigólovému přídělu nakonec nedošlo, přesto si domácí odnesli z tohoto utkání kromě tří bodů také devět vstřelených branek.

Výsledky dalších pátečních utkání:

HC Oceláři Třinec - PSG Zlín 4 : 2
HC Havířov Panthers - HC Dukla Jihlava 5 : 1
HC Slezan Opava - HC Olomouc 3 : 2
Orli Znojmo - HC Eaton Pardubice 2 : 6