Porubští junioři drželi se Znojmem krok, na body přesto nedosáhli

26.09.2009, Lukáš Peroutka

Z n o j m o - Junioři VOKD Poruba nedosáhli na svoje první letošní body ani na ledě Znojma, i když k nim neměli daleko. Celý zápas sice dotahovali náskok domácích, ale po druhé třetině smazali vysoký náskok Orlů z úvodu na jedinou branku a na dostřel se drželi téměř až do samotného závěru. Dařilo se Adamu Motykovi, který jednu branku vstřelil a na další dvě přihrál, gólově se prosadili také Barčák, Pindur a Vajda. Sympatické představení podpořil velmi dobrým výkonem také brankář Gleich.

- 8.kolo so 26.9.12:00
HC Leram Orli Znojmo
HC RT TORAX Poruba 2011
6:4(4:1, 0:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 2. Kovalský (Bartoš, Latner), 11. Fára (Síkela), 16. Trojan (Bartoš, Latner), 20. Fára (Latner, Süsser), 45. Síkela (Bartoš), 51. Kovalský (Trojan) - 10. Barčák (Špok), 31. Motyka (Burzala, Vajda), 40. Pindur (Motyka), 48. Vajda (Motyka). Rozhodčí: Skoupý - Humpolíček, Pospíšil. Vyloučení: 7:8, navíc Gleich (POR) 10 min OT. Využití: 1:3. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:3, 5:3, 5:4, 6:4.
HC Leram Orli Znojmo: Kacetl - Opalek, Pospíšil, Kusák, Latner, Pláněk, Stehlík - Bartoš, Vysloužil, Fára, Piskoř, Horváth, Trojan, Zika, Schneider, Kovalský, Süsser, Síkela, Jarůšek
HC RT TORAX Poruba 2011: Gleich - Špok, Tomis, Spusta, Pindur, Lužný, Poláček, Burzala - Procházka, Ružbašan, Zuber, Vidlák, Vaněk, Barčák, Motyka, Vajda, Bystroň

Úvodní vteřiny duelu patřily Orlům, kteří po minutě strávené před porubským brankářem Gleichem slavili první vstřelený gól. Lukáš Kovalský dopravil puk do branky za pomoci teče brusle jednoho z bránících hráčů poté, co na brankovišti vznikl závar způsobený střelou Latnera od modré. Poruba hrála aktivně, pokoušela se o útočné výpady a dočkala se dokonce vyrovnání. V 10. minutě při vyloučení Ziky sice nejprve ujel do samostatného úniku Süsser, šanci ale neproměnil a na druhé straně doklepl sraženou střelu Špoka do sítě Jan Barčák.

Už za minutu domácí znovu vedli, Jakub Fára se trefil z jízdy od levého mantinelu přesně k bližší tyči a překvapil jinak spolehlivého Gleicha. Hosté pykali za nepřesnosti ve vlastním obranném pásmu, v 16. minutě nevyhodili kotouč z pásma, Bartoš na hranici brankoviště pohotově přihrál volnému Janu Trojanovi a znojemský útočník bekhendem zavěsil pod břevno. V poslední minutě navíc v přesilovce Jakub Fára švihem od modré využil zakrytého výhledu brankáře a Orli po první třetině vedli 4:1.

Jenže zdaleka nebylo po zápase, znojemské útočné akce kazily od druhé třetiny nepřesnosti a bojovní hosté se dostali na dostřel. V 31. minutě využil Adam Motyka dlouhého tlaku porubské pětice v přesilové hře a z hranice brankoviště zasunul za ležícího Kacetla, a když čtyřicet vteřin před koncem druhé části v dohrávané přesilovce doplachtilo nahození Jiřího Pindura skrz klubko hráčů až do sítě, bylo to najednou jen o gól.

Vstup do závěrečné dvacetiminutovky patřil znovu Orlům, dlouhé svírání Poruby před vlastním brankářem ukončil po Bartošově nahrávce od zadního mantinelu gólem z bezprostřední blízkosti Matěj Síkela. Jenže neuplynuly ani tři minuty a hrubku v defenzivě domácích potrestal prakticky první útočnou akcí hostů ve třetí třetině Radovan Vajda, střílející a dorážející úplně sám před brankářem. Porubští hráči cítili šanci a snažili se vytvořit tlak, největší možnost k vyrovnání ale sebral Vidlákovi pohotový Kacetl. O pár vteřin později přišlo definitivní rozhodnutí, když po buly trefil Lukáš Kovalský bez přípravy přesně horní roh branky a zlomil odpor hostů.

Ohlasy k utkání

Milan Kastner (Znojmo): Po první třetině jsme vyhrávali 4:1. Začali jsme si myslet, že je po zápase, ale vlastníma chybama jsme dostali soupeře na koně a měli jsme do konce zápasu dost velké problémy, abychom, jak už se tady bere povinně, získali vítězství. Jsme rádi za tři body, ale nejsme spokojeni s předvedenou hrou. To určitě ne.